Liigat

ErVi ryöväsi kotiedun, Classic kompuroi – katso naisten Salibandyliigan päätöskierroksen tulokset

17.03.
2018
Liigat

EräViikingit pääsi juhlimaan runkosarjan neljättä sijaa Tampereella. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Naisten Salibandyliigan päätöskierros pelattiin sunnuntaina. Panosta riitti vielä muun muassa playoffien kotietutaistossa.

Tampereen Koovee ja helsinkiläinen EräViikingit kohtasivat ensiksi mainitun kotikentällä ja mittelivät viimeisestä tarjolla olleesta playoffien kotiedusta. EräViikingit oli lopulta 60 minuutin jälkeen parempi numeroin 6–7.

EräViikingit oli selvästi niskan päällä ja siirtyikin johtoon heti ottelun alussa. Daniela Westerlundin maalilla ErVi johto 1–2 ensimmäisen taukosummerin soidessa.

Westerlund ja vierailijajoukkoue jatkoivat vahvaa virettä myös toisessa erässä. Daniela Markelin vei Westerlundin syötöstä joukkueensa 2–4-johtoon, ja samasta tilanteesta lähdettiin kolmoserään.

Ratkaisu leijui ilmassa heti erän alussa, kun lukemat muuttuivat jo 2–6:een 46. minuutilla. Koovee käynnisti kuitenkin takaa-ajon. Veera Kauppi Johanna Homi ja Roosa Salmela osuivat viiden minuutin sisällä, viimeisin ajassa 53.57 ja tilanne vaihtui 5–6:een.

Mirva Laitinen kuitenkin iski voittomaalin heti Salmelan kavennusosuman perään. Oona Kauppi kavensi vielä kerran, mutta sen lähemmäksi sarjataulukossa viidenneksi jäänyt Koovee ei enää noussut. Voitto nosti EräViikingit neljänneksi.

Runkosarjan voiton jo ennen päätöskierrosta varmistanut Tampereen Classic kompastui porvoolaiseen PSS:ään. Vierasjoukkue kävi hakemassa Tampereelta voiton 4–5-numeroin. Voitto-osuman laukoi Ella Holmberg puoli minuuttia ennen kolmannen erän voittoa.

Urheasta voitosta huolimatta PSS ei enää noussut sarjataulukossa toiselle sijalle, sillä myös SB-Pro voitti oman ottelunsa O2-Jyväskylää vastaan.

Oululainen SS Rankat Ankat jätti puolestaan Turun Palloseuran taakseen päätöskierroksella. SSRA kaatoi TPS:n numeroin 5–2, mikä nosti oululaiset sarjataulukon kuudennelle sijalle. TPS sen sijaan jäi seitsemänneksi.

Naisten Salibandyliigan päätöskierros:
Classic–PSS 4–5 Ottelutilastot
SSRA–TPS 5–2 Ottelutilastot
Koovee–EräViikingit 6–7 Ottelutilastot
O2-Jyväskylä–SB-Pro 2–11 Ottelutilastot
NST–ÅIF 3–4 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen