Liigat

Happee eteni välieriin trillerivoiton myötä – KrP ryöpytti SPV:tä Seinäjoella

25.03.
2018
Liigat

Kuva: Anssi Koskinen

Happeen ja TPS:n välinen Salibandyliigan viides puolivälieräottelu pelattiin sunnuntaina Jyväskylän Monitoimitalolla. Happee voitti kamppailun maalein 7-6 ja eteni välieriin voitoin 4-1.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Jonne Junkkarinen, joka vei Happeen johtoon ajassa 5.37 Panu Kotilaisen syötöstä. Happeen toinen osuma syntyi hiukan onnekkaastikin, kun pallo kimposi Petri Kaukolle tyhjään maaliin ja konkari ei paikasta epäonnistunut.

Ennen ensimmäisen kympin täyttymistä nähtiin ikävä tilanne, jossa Happee-vahti Miro Tuomala loukkasi päätään sen verran, että joutui poistumaan kaukalosta. Happee iski erässä vielä kolmannen osuman, kun Kauko maalasi ottelun toisen maalinsa ylivoimalla.

Happee oli ensimmäisessä erässä vahvempi osapuoli. TPS ei saanut puolustuspeliään sille mallille, kuin onnistuneemmissa kamppailuissa ja Happee oli vahva molemmissa päädyissä.

Panu Kotilainen otti hölmön jäähyn väärästä etäisyydestä ajassa 24.26, ja minuuttia myöhemmin Joonas Koskinen iski ylivoimalla turkulaisten avausmaalin. TPS oli muuttanut kokoonpanoaan toisessa erässä ja se näkyi parempina otteina. Happee iski kuitenkin seuraavan maalin ajassa 28.17, kun Junkkarinen nappasi pallon TPS-hyökkäykseltä ja lähetti Juuso Heikkisen läpiajoon TPS:n kenttätasapainon ollessa huono.

Vain 23 sekuntia myöhemmin vierasjoukkue esitti hienon sommitelman ja kovavireinen Ville Laine pelasi pallon lopulta Happee-maalin eteen, josta Toni Salminen viimeisteli näyttävästi. Ottelun puolivälin jälkeen Koskisen toinen osuma toi vieraat maalin päähän.

Toinen erä oli TPS:n heiniä. Joukkue hyökkäsi selkeästi paremmin ja onnistui hiipimään maalin päähän. Avoimempi peli loi Happeelle myös vastaiskupaikkoja, mutta pääosin erä oli TPS:n käsikirjoituksen mukainen.

Kolmoserän ensimmäisestä maalista vastasi TPS. Olli Kinnusen tarkka ja luja laukaus upposi Markus Laakson selän taakse, joten peli oli 4-4 ajassa 44.02. Viimeisen kympin ensimmäisellä minuutilla Happee sai myllyn TPS-päätyyn ja Panu Kotilainen iski kotijoukkueen johtoon. Vain 24 sekuntia myöhemmin Jami Manninen karkasi läpiajoon ja iski Happeen 6-4-johtoon ajassa 51.11.

Vahvaa ottelua pelannut Heikkinen naulasi kotijoukkueen seitsemännen maalin ennen viimeisen vitosen alkua. Ajassa 58.30 Ville Laine iski 7-5-kavennusmaalin ilman maalivahtia. Olli Laine naulasi TPS:n 7-6-kavennuksen hirmulämärillä ajassa 59.13 ja Happee käytti aikalisänsä tilanteessa.

Happee onnistui kolmoserässä kreivin aikaan, mutta TPS taisteli ansiokkaasti loppuun saakka. Happeen hahmo oli 2+2 naulannut Heikkinen, joka vastasi myös voittomaalista. Panu Kotilainen iski pisteet 1+2, Kauko maalasi kahdesti ja Junkkarinen iski tehot. TPS:n Ville Laine iski pisteet 1+2 ja Joonas Koskinen tehot 1+2.

Happee on pelannut välierissä joka vuosi keväästä 2012 lähtien. Se on pudottanut TPS:n nyt kolmena keväänä putkeen puolivälierävaiheessa. Happeen lisäksi välierissä nähdään varmuudella myös Classic joka upotti Oilersin suoraan neljässä pelissä.

SPV ja Nokian KrP mittasivat sunnuntaina toisiaan neljännen kerran miesten Salibandyliigan puolivälierissä Seinäjoella. KrP voitti ottelun maalein 11-3

Ottelun avausmaalin iski vieraiden Emil Eklund, kun kamppailua oli takana kaksi minuuttia. Joni-Arttu Sieppi toi SPV:n tasoihin ja Mikko Kohosen ylivoimamaali ajassa 11.47 vei SPV:n 2-1-johtoon. Kaksi minuuttia ennen erätaukoa Jere Oksanen iski KrP:n tasoihin.

Toisessa erässä maaleja nähtiin vain kotijoukkueen päädyssä. Latvialaispuolustaja Morics Krumins maalasi kaksikymppisellä kahdesti ja kolmanteen erään mentiin nokialaisten 4-2-johdossa.

Heti kolmannen erän alkuun KrP:n ykkönen myllytti joukkueen viidennen osuman, ja viimeistelijänä toimi tällä kertaa sentteri Joni Henttonen. Erä ei ollut ehtinyt vanhentua kahta minuuttia, kun Krumins täydensi hattutemppunsa ja peli oli 6-2.

Ilkka Mäkipään 7-2-maali sai SPV-luotsi Tommy Koposen käyttämään aikalisän ja Hannes Hannula vaihdettiin maalin suulle. Vaihto jäi kosmeettiseksi, sillä KrP iski vielä neljästi Oksasen (2), Valtteri Viitakosken ja Mikko Laakson toimesta. SPV:n maalin viimeisteli Henri Myllymäki.

KrP:n ykkösvitja oli jälleen pitelemätön. Oksanen tehtaili pisteet 3+1, Henri Johansson syötti neljä maalia ja Krumins naulasi hattutempun.

KrP johtaa ottelusarjaa voitoin 3-1 ja sarja on katkolla tiistaina Raholassa.

Miesten Salibandyliigan puolivälierät:
SPV-Nokian KrP 3-11 Ottelutilastot Nokian KrP johtaa sarjaa voitoin 3-1. Juha Käenmäen ottelukuvat
Happee-TPS 7-6 Ottelutilastot Happee välieriin voitoin 4-1.

Lue myös:
Kolme naisten puolivälieräsarjaa katkolla keskiviikkona – Koovee tasasi puntit Ervin kanssa
Koovee varmisti liigapaikan selkeällä voitolla – Koljonen naulasi kuusi tehopistettä
Karhut nousi ahdingosta voittoon Divarin toisessa finaalissa – Halminen ratkaisi viimeisellä kympillä

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen