Liigat

HS: Indians-luotsi kuumana: ”Tuomarit rupesivat huutamaan minulle ’pää kiinni'”

29.03.
2018
Liigat

Erotuomareiden käytös tuohdutti Mikko Laurikaisen kuudennen puolivälierän jälkeen. Kuva: Juhani Järvenpää

Indiansin ja ErVin välinen kuudes puolivälieräpeli oli helsinkiläisten kannalta voitokas kamppailu maalein 6-4.
Helsingin Sanomien otteluraportin mukaan Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen antoi palaa tuomareiden käytöksestä ottelun jälkeen pukukoppikäytävällä.

Ottelu oli pääosin siivoa katsottavaa, vaikka viimeisellä kympillä oli joitakin tilanteita, joissa oli jokseenkin epäselvyyttä. Laurikainen ei kuitenkaan ruotinut niinkään tuomareiden vihellyksiä, vaan heidän yleistä käytöstään.

– Eivät he voisi siellä hermostua ja huudella, ei pelaajille eikä valmentajille, ei kenellekään. Jos tuomarit elävät tässä lajissa tunteella mukana, sitten tässä hommassa mennään aika pihalle, Laurikainen sanoi HS:lle.

Laurikainen oli saanut omien sanojensa mukaan suoraa palautetta tuomareilta.

– Lopussa tapahtui sillä tavalla, että tuomarit rupesivat huutamaan minulle ’pää kiinni.’ Kehotin heitä vain viheltämään virheet pois, Laurikainen oli jatkanut.

Tuohtumuksensa jälkeen Laurikainen oli todennut, että hän ehkä itse asetti asialle liian suuret mittasuhteet, mutta jatkoi vielä.

– Olen vain huolissani siitä, että tuollaisia henkilöitä on viheltämässä, ketkä ei oikeasti pysty olemaan rauhallisesti ja ottamaan virheitä pois. Se on heidän tehtävänsä.

Ottelun tuomareina toimivat Tomi Lund ja Tuomas Hartikainen. Otteluvalvojana toiminut Mika Saastamoinen (Salibandyliiton tuleva erotuomaripäällikkö) ei halunnut kommentoida tapausta ennen kuin oli keskustellut tuomareiden kanssa. Ottelusarjan pääasiallisena tuomareina ovat toimineet Janne Sjögren sekä Thomas Ellis, ja kaksikko tulee viheltämään seitsemännen kamppailun.

Katso myös:
EräViikingit punnersi puolivälieräsarjan Indiansia vastaan seitsemänteen otteluun
Tiivis peluutus maistui Kailialalle: ”Näissä peleissä haluaakin pelata paljon”

Iiro Karesniemen ottelukuvat
Juhani Järvenpään ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen