Liigat

Indiansin pallollinen peli ei miellyttänyt päävalmentajaa: ”Ihan älyttömiä virheitä oli”

22.03.
2018
Liigat

Mikko Laurikainen ei ollut järin innoissaan Indiansin esityksestä. Kuva: Iiro Karesniemi

EräViikinkien ja Indiansin välinen kolmas puolivälieräkohtaaminen oli ErVin näytöstä maalein 11-4. Ottelun jälkeen toisessa leirissä oltiin luonnollisesti tyytyväisiä esitykseen, ja toisen joukkueen valmennukselle jäi reippaasti mietittävää.

ErVin päävalmentajana ottelussa toimi ottelussa poikkeuksellisesti Tomi Rastas, jonka johdolla joukkue esiintyi vakuuttavasti.

– Mika Ahonen on kipeänä. Eihän ne tietenkään kivoja juttuja ole, Rastas selvensi.

ErVi oli erinomainen kahdessa ensimmäisessä erässä. Joukkue puolusti hyvin ja iski todella napakasti vastaan riistojen myötä.

– Oltiin hyviä puolustuspäässä, ja kun puolustettiin hyvin, niin saatiin hyviä riistoja ja kääntöjä. Sitä kautta päästiin hyviin maalipaikkoihinkin. Kaikki siis lähti mielestäni tänään juuri tuosta vahvasta puolustuspelistä. Voitettiin paljon kaksinkamppailuja ja peitettiin paljon vetoja, joiden myötä päästiin hyville maalipaikoille kääntöjen kautta, Rastas kertasi ottelua.

Täysin toiselta näytti Indiansin peli. Joukkueen pallollinen peli oli suorastaan luvattoman huonoa ja keskialueen menetyksistä syntyi useampi ErVi-maali.

Teillä oli yllättävän paljon vaikeuksia päästä keskialueen yli?

– Oli.

Mistä se mielestäsi johtui?

– Vastustajan karvauksesta. ErVi itse asiassa karvasi aika hyvin. Heillä oli yksi mies vähän ylempänä ja se sai meidän pelin sekaisin. Siitä se varmastikin johtui, Mikko Laurikainen arvioi pelin jälkeen ja jakoi kunniaa myös vastustajalle.

Espoolaisten pallollinen epävarmuus oli sinällään yllättävää, että läpi kauden juuri se osa-alue on ollut joukkueen selkeä vahvuus. Torstain esitys saattoi olla jopa kauden heikoin.

– En tiedä onko koko kaudella tullut noin paljon tuollaisia virheitä. Ihan älyttömiä virheitä oli.

Miksi se juuri tänään tökki niin paljon?

– En tiedä, ollaan pelattu nuo kaksi edellistä peliä hyvin. Tänään oli varmaan fokus jossakin muualla. Tässä vaiheessa vaikea sanoa mistä ne johtuivat, mutta olivathan ne ihan hirveitä virheitä, Laurikainen lähes parahti.

ErVin riveistä uupui tänään Ahosen lisäksi puolustaja Marko Juselius sekä viime pelissä hattutempun laukonut hyökkääjä Roni Laasonen. Tiettävästi ainakin Laasonen on kipeänä kuten Ahonenkin. Rastas oli luonnollisesti vaitonainen poissaolojen syistä.

– Nämä on aina näitä juttuja mitä pudotuspeleissä tulee eteen. Saadaanpahan kierrätettyä hiukan isompaa rosteria sitä kautta, Rastas asetteli sanansa.

Indiansin leiristä avainpelaajiin kuuluva Aaro Astala on ollut poissa kaikista kolmesta pelistä. Astala oli torstaina joukkueen mukana, mutta ei kuitenkaan pelaavassa kokoonpanossa.

– Hän oli huoltajana tänään.

Onko hän siis kipeänä vai onko kyseessä loukkaantuminen?

– Sanotaan, että se on niin, että päivä kerrallaan katsotaan millon hän hyppää askiin, Laurikainen avasi hiukan.

ErVi pelasi toisessa puolivälieräpelissä paljolti kahdella kentällisellä, ja se oli osasyy voittoon lähes viikko sitten. Torstaina kotijoukkue johti 3-2 ensimmäisen erän jälkeen ja siirtyi toisessa erässä peluuttamaan 11 kenttäpelaajaa. Muutos toimi, sillä erä meni ErVille lukemin 6-1, vaikka ErVi kyllä hallitsi myös ensimmäisen erän kenttätapahtumia.

– Sanotaan näin, että ensimmäinen erä oli semmoista kävelyä ja oli tosi huono tempo. Tuntui, että ei päästy peliin mukaan ollenkaan ja koettiin, että on parempi tiivistää kahteen kenttään, että päästään paremmin peliin mukaan. Tiivistys näkyi siinä, että nämä meidän ratkaisupelaajat pääsi paremmin irti ja tilanteisiin ihan eri tavalla, Rastas arvioi.

Indiansin kannalta tilanne huononi entisestään toisessa erässä. Oliko ErVin kokoonpanon kaventaminen myrkkyä teille?

– Tuloksista päätellen näytti olevan. Ei kait siihen mitään muuta voi sanoa. En oikeasti osaa sanoa sitä, että mikä oli kun noin hirveästi tuli noita virheitä, Laurikainen tuskaili.

ErVin kannalta ottelu soljui mallikkaasti alusta loppuun, joten isommille muutoksille ei ole tarvetta lauantain neljättä peliä ajatellen.

– Ei tässä oikeastaan mitään tehdä. Palautellaan ja käydään tämän päivän peli läpi videopalaverissa. Tehdään ottelusta klippejä pojille ja käydään niitä läpi. Sen lisäksi vähän palautellaan eli ei näiden sarjojen välissä ehdi oikein mitään treenaamaan, Rastas kertoi.

Pallollisen pelaamisen lisäksi Laurikainen näki otteissa myös muuta parannettavaa lauantaita ajatellen.

– No jos 11 päästät, niin varmaan senkin eteen pitää jotain tehdä. Ei me noita jokaista maalia vastustajalle syötetty.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli viime viikon perjantaina. Laurikainen oli tyytyväinen, että tähän väliin ei tule pitkää taukoa.

– Onneksi se peli tulee noin nopeasti. Ei tarvitse märehtiä tätä esitystä, eikä me nyt ainakaan huonommin voida pelata pallollisesti, Laurikainen sanoi.

Onko kikkapakissa jotain ratkaisuja tulevaa ajatellen?

– No onhan siellä jotain tietenkin. Katsotaan, että mitkä ovat sitten järkeviä tähän paikkaan. Pitää ensi katsoa tuo peli ja miettiä, että mistä ne virheet lopulta johtuivat, Laurikainen aprikoi.

Indians pelasi kolmannessa erässä rohkeasti pitkiä jaksoja ilman maalivahtia ja pyöritti peliä ErVin päädyssä. Kolmas erä oli vieraiden osalta parasta antia. Vaikka maalihanat eivät erityisesti auenneetkaan ilman maalivahtia pelaamalla, niin voisi humoristisesti todeta, että siinähän olisi yksi kelpo kikka.

– Itse asiassa lajissa ei saa aloittaa ilman maalivahtia, että sinne pitää ainakin merkata yksi sitten, Laurikainen virnisti.

– Saatiin me tosiaan siitä 6 vs 5 -pelistä ihan hyvää tietoa, että mistä suunnasta niitä paikkoja kannattaa etsiä, vaikka maaleja ei saatu kuin siitä lähivaparista. Samalla yritettiin saada heidän ykkösvitjaansa hieman jumppaamaan siinä omassa päässä, että olisi käynyt raskaammaksi pelata. Sitä kautta pelattiin vähän jalkoja heiltä pois. Omalle joukkueelle se taas oli hyvä tilanne, kun saatiin vähän vähän levähtää pallon kanssa, Laurikainen päätti.

Iiro Karesniemen ottelukuvat
Ottelutilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat

Lue myös:
Runkosarjassa kuudesti osunut Iiskola kuritti Indiansia neljästi: ”On ollut vähän tuskaista”
Seitsemän tehopisteen ilta – Johansson piti Peliveljiä pilkkanaan
ErVi nuiji Indiansin maalein 11-4 – katso torstain puolivälieräpelien tulokset

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen