Juniorit

Iso muutos B-junioreiden SM-sarjassa – 12 parasta välttää esikarsinnat

09.03.
2018
38 Kommenttia
4
Juniorit

Kuva: Esa Takalo

Uutena sarjana perustetaan A-poikien valtakunnallinen 1. divisioona. B-poikien SM-karsintoihin muutoksena on 12 joukkueen selviäminen suoraan valtakunnallisten sarjojen karsintaan kauden 2017-18 menestyksen perusteella.

Myös junioreiden valtakunnallisten sarjojen karsinta-aikataulu muuttuu jonkin verran aikaisemmista kausista.

A-poikien 1. divisioona

Seurojen aloitteesta ja näille tehdyn kyselyn perusteella A-poikiin tulee kaudelle 2018-19 uusi valtakunnallinen sarja: A-poikien 1. divisioona. Sarja pelataan 10-12 joukkueen kesken yksittäisinä otteluina. Joukkueet tähän sarjaan selviävät karsintojen kautta. Sarjan joukkuemäärä tarkentuu karsintoihin osallistuvien joukkueiden määrän perusteella toukokuussa.

Muutoksia B-poikien karsintoihin

B-poikien SM-karsintojen muutoksena on rankingin 12 parhaan joukkueen selviäminen suoraan varsinaiseen 24 joukkueen karsintaan, muiden 12 joukkueen ratkoessa nämä paikat esikarsinnassa. Varsinaisessa karsinnassa pelaavista 24 joukkueesta 12 parasta pelaavat SM-sarjassa ja loput 12 jatkavat kauttaan 1. divisioonassa.

Rankingin pohjana on tämän kauden B-poikien ja C1-poikien sarjojen menestys sarjojen Suomen mestareiden saadessa 24 pistettä, hopeamitalistien 23 pistettä jne.

Tarkemmin rankingpisteytysjärjestelmästä uutisoidaan ensi viikolla.

Rankingissa huomioidaan mahdollisten SM-sarjojen play off -karsintojen kautta pudotuspeleihin nousseiden aluesarjajoukkueiden menestys. B- ja C1-poikien joukkueiden rankingpisteet lasketaan yhteen ja tämän pisteytyksen 12 parasta joukkuetta selviää suoraan B-poikien kauden 2018-19 SM-karsintaan varmistaen paikkansa valtakunnallisessa sarjassa (SM-sarja tai 1. divisioona) kaudelle 2018-19.

– Eri sarjojen karsintojen siirtäminen aiempaa myöhäisempään ajankohtaan mahdollistaa pelaajien pidemmän valmistautumisen kauteen kesän jälkeen. Tämä tukee salibandyn strategiaa, missä yhtenä tavoitteena on kehittää pelaajista maailman parhaita, toteaa Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala.

Kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen toteaa uuden rankingjärjestelmän olevan hyvin reilu.

– Se perustuu vain tuloksiin, ei työryhmiin tms. jotka arvottavat joukkueita eri koreihin. Uudistus on päätetty ensi kaudelle ja kokemusten perusteella päätetään jatkosta.

SM-karsintojen aikataulu 2018-19

A-pojat 1. div. B-pojat C1-pojat C2-pojat tytöt
18.-19.8. varaviikonloppu
25.-26.8. karsinta esikarsinta 1 karsinta 1 karsinta 1 B
1.-2.9. karsinta 2 karsinta 2 C
8.-9.9. karsinta 1 A
22.-23.9. karsinta 2

B-pojissa varaviikonloppua käytetään, mikäli karsintoihin osallistuvien joukkueiden määrä kasvaa merkittävästi viime vuosista.

Teksti: Salibandyliitto

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen