Liigat

Johansson johdatti KrP:n voittoon, ErVi tasasi puntit – katso perjantain salibandytulokset

16.03.
2018
Liigat

Henri Johansson jatkoi pudotuspeleissä siitä mihin runkosarjassa jäi. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja SPV kohtasivat perjantai-iltana puolivälieräsarjan avauspelissä Tampereen Raholassa. Nokian KrP voitti ensimmäisen puolivälieräkohtaamisen maalein 8-4.

Nokian KrP sai niin sanotun lentävän lähdön pudotuspelikevääseen, kun Henri Johansson latoi kotijoukkueen johtoon kun ainoastaan 11 sekuntia oli kulunut. KrP oli niskan päällä ensimmäisellä kympillä pallollisen pelinsä ansiosta, mutta SPV sai vähitellen juonesta kiinni ja loi lisää paikkoja. Matias Veikkola iskikin vieraiden tasoitusmaalin ajassa 14.26.

SPV:n terävät vastahyökkäykset olivat jälleen myrkyllisen tehokkaita. Ajassa 18.03 kovana pudotuspelipelaajana tunnettu Tuukka Kiviranta pääsi nokikkain Antti Kortetmaan kanssa ja hassutti pallon KrP:n maaliin ylähyllylle.

SPV yritti jäädyttää pelin vielä erän viimeisillä sekunneilla. SPV-puolustuksen ”viimeinen heitto” meni kuitenkin suoraan Kortetmaan hyppysiin, joka heitti pitkän pallon Jere Oksaselle, joka toimitti pallon maalille, josta Johansson ohjasi vielä tasoituksen kolme sekuntia ennen erän päätössummeria.

Karkeasti arvioiden ensimmäisen erän ensimmäinen puolisko oli KrP:n, mutta SPV ryhdistäytyi selkeästi toisella kympillä, ja pääsi luomaan paikkoja. SPV yritti odotetusti pelata tarkkaa puolustuspeliä ja iskeä tiukasti vastaan. KrP käytti omat tilaisuutensa erinomaisesti hyväkseen, ja oli toki pallollisessa pelissä vieraita parempi. Heti ensimmäisestä erästä huomasi, että mukana oli myös pudotuspelivääntöä, sillä pelin ulkopuolista kuittailua oli puolin ja toisin.

KrP:n Valtteri Viitakoski ja SPV:n Juuso Keskinen nappasivat jäähyt toisen erän alussa. SPV ei omaa ylivoimaansa hyödyntänyt, mutta Johansson viimeisteli hattutemppunsa ylivoimalla ajassa 23.53. Heti seuraava vaihto oli kotijoukkueelta vahva, sillä Vertti Wigren latasi KrP:n kahden maalin johtoon.

Johanssonin show jatkui pari minuuttia myöhemmin. Taituri antoi nopean vapaalyönnin, jolla löysi Morics Kruminsin takatolpalta ja KrP pääsi jo kolmen maalin johtoon. Tilanne aiheutti protestointia, koska SPV tulkitsi, että vapaalyönti annettiin väärästä paikasta.

SPV:n pakka oli totaalisen sekaisin toisen erän ensimmäisellä kympillä. Ilkka Mäkipää lisäsi kotijoukkueen johtoa, kun ottelua oli pelattu 29.29. Tuossa vaiheessa SPV-käskijä Tommy Koponen teki päätelmiä ja käytti aikalisänsä. Herätys toimi heti, sillä Kiviranta iski ottelun toisen osumansa 13 sekuntia myöhemmin.

Ajassa 31.19 Aleksi Peltola otti hölmön jäähyn korkeasta mailasta. Ylivoima ei jäänyt vierailta käyttämättä, vaan Sami Koski väläytti tarkkaa kutiaan, jonka myötä pallo upposi vastustamattomasti KrP-maalin takakulmaan. SPV oli 6-4-kavennuksen jälkeen hyvin lähellä iskeä lisäosumia, mutta seuraavasta maalista vastasi Oksanen, joka viimeisteli Joni Henttosen hyvästä syötöstä KrP:n seitsemännen osuman.

Toisessa erässä kentällä nähtiin jo melkoista ”päästä päähän” -ravia, vaikka KrP oli eritoten ensimmäisellä kympillä selkeästi hallitsevampi osapuoli. Lukemissa 7-4 mentiin kolmanteen erään.

Kolmannen erän ensimmäinen kymppi oli maaliton, mutta paikkoja siunaantui molempiin päihin. KrP oli kuitenkin alati hallitsevampi osapuoli pallollisessa pelissä. Ottelun viimeisillä minuuteilla SPV haki kavennusta ilman maalivahtia. Mäkipää pääsi karkaamaan lähes tyhjään maaliin, ja SPV joutui rikkomaan, josta seurasi vieraiden jäähy. Johansson taiteili komeasti ottelun neljänen osumansa ylivoimalla ajassa 58.46 ja SPV:n tilanne oli toivoton.

KrP:n voitto oli eritoten paremman pallollisen pelin ja pallollisen huolellisuuden lopputulema. SPV:llä oli ajoittain isoja vaikeuksia päästä nopeisiin hyökkäyksiin, kun syötöt eivät löytäneet omia pelaajia. KrP oli myös paikoin selkeästi terävämpi pallottomassa pelissä ja pelin kääntämisessä.

Ottelun ehdoton hahmo oli pisteet 4+1 naulannut Johansson. KrP johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 1-0 ja seuraava kamppailu mitellään sunnuntaina Seinäjoella. Välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

Indians isännöi EräViikinkejä perjantaina Otahallissa. Ervi tasoitti ottelusarjan voitot hakemalla 7-5-vierasvoiton.

Ottelun ensimmäisessä erässä mätettiin jo enemmän maaleja kuin keskiviikon kohtaamisessa yhteensä. Erätauolle mentiin ErVin 4-2-johtoasemassa. Indians tuli maalin päähän, mutta Roni Laasosen ottelun toinen osuma varmisti sen, että kolmoserään mentiin vieraiden 5-3-johdossa.

Kolmoserän alussa Laasonen viimeisteli hattutemppunsa, mutta Indiansin kavensi ensi juuri ennen viimeisen kympin alkua, ja kun yhdeksän minuuttia oli jäljellä, niin Valtteri Kainulainen toi kotijoukkueen maalin päähän. Mikko Sipilä iski ErVin kahden maalin johtoon 38 sekuntia myöhemmin, joka jäi lopulta ottelun viimeiseksi osumaksi.

ErVin tehopelaajia olivat hattutempun laukonut Laasonen ja 1+2 tehtaillut Lauri Kapanen. Indiansin Joonas Föhr syötti kolme kotijoukkueen maalia.

Ottelusarja on nyt tilanteessa 1-1. Sarjan seuraava kamppailu pelataan ensi viikon torstaina Vantaan Energia Areenalla. Välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

Salibandyliigan playout-sarja käynnistyi perjantaina Steelersin ja Kooveen kohtaamisella Hämeenlinnassa. Koovee haki Elenia Areenalta tärkeän vierasvoiton loppuluvuin 5-3.

Koovee aloitti pelin vahvasti ja ensimmäiselle erätauolle mentiin vieraiden 3-1-johdossa. Toisessa erässä Perttu Koljonen lisäsi johtoa, mutta Ville Lastikan erän lopun kavennusmaali tarkoitti sitä, että kolmoserään mentiin lukemissa 4-2. Molemmat joukkueet maalasivat kolmoserässä kertaalleen, joten Koovee nappasi sarjan ensimmäisen voiton.

Ottelun tehokkain pelaaja oli 0+3 tehtaillut Steelersin Nico Jonaeson. Lastikka maalasi kahdesti ja Kooveen ainoa kahden pisteen mies oli 0+2 kerännyt Ossi Koskinen.

Putoamiskarsinnassa sarjapaikan säilyttäminen vaatii kolme voittoa, ja Koovee nappasi nyt ensimmäisen. Playout-sarjan häviäjä pelaa vielä karsintasarjan Divarin kakkoseksi sijoittunutta joukkuetta vastaan. Playout-sarja jatkuu maanantaina Tampereella.

Miesten Salibandyliigan puolivälierät:
Indians-EräViikingit 5-7 Ottelutilastot
Nokian KrP-SPV 8-4 Ottelutilastot

Miesten Salibandyliigan karsinnat
Steelers-Koovee 3-5 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen