Kaleva: OLS menettää pääkäskijänsä – Vehanen siirtyy sveitsiläisseuran puikkoihin

Eetu Vehanen jättää OLS:n. Kuva: Anssi Koskinen

Eetu Vehanen jättää OLS:n. Kuva: Anssi Koskinen

Tällä kaudella OLS:n pääkäskijänä toiminut Eetu Vehanen, 27, jatkaa valmennusuraansa ensi kaudella sveitsiläisen Ad Astra Sarnenin puikoissa, kertoi Kaleva torstaina verkkosivuillaan.

Vehanen toimii myös uuden seuran valmennuspäällikkönä. Edustusjoukkue pelaa Sveitsin toiseksi korkeimmalla tasolla.

– Ratkaisua piti miettiä tovi. Itselläni on olo, että työt OLS:ssa jäivät kesken. Olen ehtinyt kiintyä seuraan ja myös pelaajiin. Mutta toisaalta tarjoukseen oli tartuttava. Jos en nyt lähtisi, voi olla, että toista tilaisuutta ei enää tulisi siviilielämän puolesta.

– Haluan kiittää kaikkia seuran juniorivalmentajia, jotka tekevät aivan mielettömän tärkeää työtä pelaajien kasvun ja kehityksen eteen. Oulun Luistinseuran ympärillä on valtavan hieno määrä ihmisiä niin pelaajina, valmentajina, kannustajina kuin taustoillakin. Kiitos teille kaikille, Vehanen kommentoi OLS:n kotisivuilla.

Vehanen luotsasi OLS:aa ensimmäistä kauttaan ja joukkue sijoittui runkosarjan kymmenenneksi.

– Olemme onnellisia Eetun puolesta, hän saa hienon tilaisuuden. On tunnustus myös meille, että valmentajillemme on kysyntää. Toki korvaajan löytäminen on haaste. Tilanne olisi helpompi, jos olisimme voineet aloittaa uuden valmentajan etsinnän jo alkuvuodesta, OLS-salibandyn toiminnanjohtaja Ville Oksa sanoi Kalevassa.

OLS:n uutinen

7 comments

  1. Kalevassa mainittiin tämän lisäksi että mahdollisia lähtijöitä Suomela, Nieminen ja Parviainen. Ensi kauden isoin yllätys jos OLS säilyy.

  2. Vielä muutama vuosi sitten näytti siltä että seura tulee nousemaan tulevaisuudessa yhdeksi liigan mitalikanditaateista. A-juniorit nostelivat kannua ja mitaleita tuli, oli erittäin vahvaa -98 ikäluokkaa jonka potentiaali on mystisesti hukattu ja muutkin ikäluokat oli ok tasoa. Nyt näyttää hirveältä seuran tilanne. Hyvät talentit lähtevät parin onnistuneen liigakauden jälkeen. Hienosti on lyhyessä ajassa onnistuttu pilaamaan tulevaisuus täysin. Jos A-juniorit menettävät tuon sarjapaikan LASB:lle, niin hirveältä näyttää. Veikkaampa, että seura löytyy kohta divarista, etenkin jos ylläolevat huhut toteutuvat.

  3. OLS: naapuriseuran 1-divarissa pelaavan Limingan niittomiesten valmentaja Honka myös lopettaa tähän kauteen, joten nyt on parikin valmentajan paikkaa avoinna Oulun seudulla.

  4. Pittäisköhän se muuttaa takasin Ouluun ja alakaa valamentammaan. Onnea Vehaselle uusiin haasteisiin!

  5. Piti Olsin monen papereissa pudota Liigasta. No ei pudonnut. Vaikkakin kaksi parasta hyökkääjää lähti. Juho Sorri ja Olli Kinnunen TPS paitaan. Toki tilanne on haastava. Lähinnä voisi pohtia. Miksi OLS kasvatit eivät pelaa Oulussa? Tai lähtevät esimerkiksi Seinäjoelle,Turkuun etc.

  6. Yksi syy noihin lähtöihin lienee se, että OLS keskittyy todella vahvasti junioritoimintaan. Se on toki hieno juttu, mutta kääntöpuolena edustuksen toiminta on välillä aika puuhastelua. Tämä sitten näkyy resurssien puutteissa ja se taas kertautuu siinä, että ne mitalipelit ovat edelleen vain puheissa. Pelaajalle on helpompi kerätä kokemusta OLS:ssa kovista peleistä, ja lähteä sitten valmiimpana pakettina jo valmiiseen kärkiseuraan. Näin on käynyt jo pitkään, aikanaan oli Helasta, Ihmettä, Holopaista jne. mutta tällöin SPV tyhjensi potin, ja loppu on historiaa. Saman ongelman kanssa painii futiksen AC Oulu. Kärppien varjossa on vaikeaa.

  7. Edustuksella mahalasku,juniorijoukkueet pilattu väärillä toimintatavoilla ja valmentajavalinnoilla. Hyvä Vehanen ja Oksa!