Liigat

Kapanen rikkoi 500 tehopisteen rajan – LASB paineli tärkeään voittoon viimeisellä vitosella

08.03.
2018
23 Kommenttia
1
Liigat

LASB haki tärkeät pisteet Vantaalta. Kuva: Esa Takalo

EräViikingit ja LASB mittasivat toisiaan torstaina miesten Salibandyliigan ottelussa Vantaan Energia Areenalla. LASB nousi 9-7-voittoon ottelun loppuminuuteilla ja piti pudotuspelihaaveensa elossa.

Ottelu oli erittäin tasainen alusta alkaen. Ensimmäinen erä meni LASBille 3-2, mutta kolmanteen erään mentiin ErVin 5-4-johdossa. Juuri ennen viimeisen kympin alkua hurjaa ottelua pelannut Lauri Kapanen vei kotijoukkueen 6-5-johtoasemaan, mutta LASB ei tilanteesta lannistunut.

Ajassa 52.15 Rasmus Kainulainen tasoitti ja ajassa 56.44 Justus Kainulainen vei vieraat johtoasemaan. Seuraavan kahden minuutin aikana Julius Lehto ja Justus Kainulainen lisäsivät johtoa entisestään. ErVi osui vielä Mika Moilasen toimesta, mutta vierasvoitto oli lopulta tosiasia.

Justus Kainulaisen lisäksi vieraiden ratkaisupelaajat löytyivät kakkosvitjasta. Lehto taiteili pisteet 3+1, Rasmus Kainulainen pisteet 1+2 ja Joonatan Surakka tehot 0+3.

Ervin puolelta Kapanen oli kovassa lyönnissä iskien tehot 4+2 kamppailussa. Neljännellä tehopisteellään Kapanen rikkoi 500 runkosarjan tehopisteen rajan kaikkiaan 13. pelaajana. Moilanen komppasi Kapasta pistein 2+2.

LASBin voitto tarkoittaa sitä, että joukkueella on edelleen hyvät mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin. Kahdeksantena oleva Oilers on pisteen edellä ennen päätöskierrosta. LASB kohtaa päätöskierroksella SPV:n ja Oilers Ervin. Tasapisteissä LASBin maaliero on parempi.

Ervin tappio tarkoitti sitä, että joukkue voi vielä menettää kotietunsa pudotuspeleihin. Joukkue on ennen viimeistä kierrosta kolmantena. Samalla varmistui, että Nokian KrP varmisti runkosarjan kakkospaikan ennen päätöskierrosta.

Ottelutilastot

Kapasen 500. piste:

Päivitetty 8.3. klo 20.45

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen