Divarit

Karhujen hirmukiri päättyi Rössin jatkoaikaratkaisuun – porilaisjoukkue nousi liigaan

31.03.
2018
Divarit

Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Karhut ja Loviisan Tor mittasivat toisiaan neljännen kerran miesten Divarin finaaleissa Porissa. Ottelu ratkesi ajassa 65.58, kun Matti Rössin laukaus upposin Torin verkkoon ja Karhut voitti pelin maalein 6-5.

Ottelu alkoi ryminällä, kun Julle Sumen iski Torin 1-0-johtoon ajassa 0.55. Johto kesti vain 26 sekuntia, kun Juho Myllyharju toi porilaiset tasoihin. Matias Palm vei Torin uudelleen johtoon ennen kuin viisi peliminuuttia oli täynnä. Ajassa 8.19 Kasper Tähkä iski vieraiden 3-1-johtomaalin.

Ottelu keskeytyi erikoisesta syystä ajassa 14.43, koska aurinko paistoi Niko Nordströmin silmiin. Kamppailu jatkui muutaman minuutin tauon jälkeen. Torin Jere Jokinen vapautui jäähypenkiltä ajassa 19.42 ja 16 sekuntia myöhemmin puolustaja iski todellisen koppimaalin ajassa 19.58. Tor puolusti vahvasti ensimmäisessä erässä ja oli erittäin tehokas omissa maalipaikoissaan.

Toisessa erässä Karhut hallitsi peliä ja loi tukun paikkoja, mutta osumia ei syntynyt. Nordström esiintyi maalillaan vakuuttavasti ja pysäytti kahdeksan laukausta.

Kolmas erä ehti vanheta 4.52, kun Karhujen Aapo Tamminen otti kahden minuutin jäähyn. Ylivoimaa pelattiin 15 sekuntia, kunnes Nicolas Malmberg iski Torin jo 5-1-johtoon.

Ajassa 45.59 Eero Harjulan loistosyöttö löysi Benjamin Lepolan takatolpalta ja tehopelaaja iski Karhujen 5-2-kavennuksen. Karhut jatkoi vahvaa myllyä kavennuksen jälkeen. Tamminen laukoi Karhut kahden maalin päähän, kun pelikello näytti 49.04.

Pelikellon näyttäessä 52.22 Karhut oli todella lähellä lisäkavennusosumaa, mutta pallo kimposi yläriman ja tolpan kautta, eikä ylittänyt maaliviivaa. Tuossa vaiheessa Tor-luotsi Marko Paju käytti aikalisänsä.

Torin Jesse Tolvanen komennettiin istunnolle ajassa 54.27. Jäähy ehti vanheta 31 sekuntia, kun Ville Salonen toi Karhut maalin päähän. Ajassa 57.43 Tammisen kaukolaukaus upposi vieraiden verkkoon ja peli oli tasan ensimmäistä kertaa sitten ottelun alkuminuuttien. Koko kolmas erä oli Karhujen myllytystä, mutta lisämaaleja ei nähty enää varsinaisella peliajalla, joten edessä oli jatkoaika.

Rössin jatkoaikaratkaisun myötä Karhut voitti ottelusarjan voitoin 3-1 ja varmisti Divarin voiton, joka oikeuttaa liiganousuun. Porilainen joukkue on pelannut viimeksi Salibandyliigassa kaudella 2011-12, jolloin FBT Pori pelasi viimeisen kautensa Salibandyliigassa. Torin kausi jatkuu liigakarsinnoissa, jossa vastaan tulee Hämeenlinnan Steelers.

Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 1247 silmäparia.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen