Karhut ja Tor voiton päässä Divarin finaalista – punainen kortti viuhui välierässä

Karhut juhli lauantaina Lappeenrannassa kaatamalla NST:n ensimmäisessä välierässä. Kuva: Markku Taurama

Karhut juhli lauantaina Lappeenrannassa kaatamalla NST:n ensimmäisessä välierässä. Kuva: Markku Taurama

Miesten Divarin välierät käynnistyivät lauantaina. Runkosarjan voittanut Lappeenrannan NST joutui toteamaan porilaisen Karhut paremmaksi, kun vieraat hakivat ensimmäisen kiinnityksen maalein 4–7. Loviisan Tor kaatoi M-Teamin jatkoajan jälkeen.

Karhut sai ketsuppipullon auki heti avauserässä. Eero Vanhatalo, Kalle Santanen ja Benjamin Lepola veivät nopeilla osumillaan porilaiset jo 0–3-johtoon.

Toisene erän alkukaan ei lupaillut hyvää isännille, kun Eero Harjula lisäsi johtoa vain reilun kolmen minuutin jälkeen. NST nousi kuitenkin pelin mukaan ja kavensi eron kahteen maaliin vielä toisen 20-minuuttisen aikana.

Ajassa 45.21 Arto Vainikainen laukoi isännät jo maalin päähän, mutta Janne Kuusiluoto kuittasi nopeasti ja vei Karhut 3–5-johtoon.

Isännät eivät helpolla taipuneet, ja NST käytti lopussa Karhujen jäähyilyn hyväkseen. Juuso Kekki kiskaisi 4–5-kavennuksen tulostaululle, kun kolmatta erää oli jäljellä neljä minuuttia.

Lappeenrantalaisten pyristelyn päätti Harjula ajassa 58.07, ja Aapo Tamminen pääsi iskemään reikäpallon vielä kertaalleen tyhjään NST:n maaliin. Lopussa tunteet myös kuumenivat, kun Karhujen Matti Rössi ajettiin punaisella kortilla ulos väkivaltaisuudesta.

Pöytäkirjaan merkittiin PR3, joten Rössi on sivussa ainakin seuraavasta joukkueiden kohtaamisesta, ja pelikiellon lopullisen pituuden määrää kurinpitäjä.

Välieräsarja jatkuu sunnuntaina Porissa, ja finaalipaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Ottelutilastot

Myös M-Teamin ja Loviisan Torin välinen ensimmäinen välieräottelu tarjosi jännittäviä vaiheita. Helsinkiläinen kotijoukkue johti avauserän, mutta tilanne vaihtui 1–2:een konkarihyökkääjien, Joni Niirasen ja Jonas Hällforsin, osumien myötä.

Kahta maalia lauantaina tuulettanut Mikko Pasanen nosti M-Teamin jälleen tasoihin puolen tunnin kohdalla. Molemmat joukkueet osuivat kertaalleen heti kolmannen erän alkajaisiksi, ja ratkaisua saatiin jännittää loppuminuuteille.

Tor johti 3–4 ja näytti olevan jo menossa voittoon, mutta M-Team oli eri mieltä. Aki Mäkinen laukoi tasoituksen puolitoista minuuttia ennen päätössummeria, joten ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Siinä vahvemmaksi osoittautuivat loviisalaiset. Hällfors viimeisteli päivän toisella osumallaan 4–5-lukemat taululle, ja näin ollen Tor pääsee tavoittelemaan finaalipaikkaa sunnuntaina Loviisassa.

Ottelutilastot

20 comments

  1. Huomenna kunnon ralli päälle Loviisan Liikuntahallissa. Ja TOR finaaliin!

  2. HKI: Joo jumankekka ei kyl urheilutapahtumissa kannustaminen ja äänen pitäminen sovi ollenkaan. Ollaan kaikki hiljaa kuin kirkossa.

  3. NST:lle vain tervetuloa Poriin. Ette tule välttymään huutomyrskyltä ja teihin kohdistuvista huudoista.

  4. Kyllä se Hki on vaan niin aneemista Helsingissä toi kannustamisen kulttuuri salibandyssä.

  5. Johtunee varmaan siitä että Helsingissä on ihan pikkuisen vain enemmän lajeja mitä kannustaa kuin loviisassa.Ja tarkoitan aikuisten oikeasti lähinnä pääsarjapalloilua.

  6. Mutta kyllä se katsomo on se ylimääräinen pelaaja kun on tiukkoja pelejä. Loviisalle kyllä propsit se kannatusjoukoille. Olihan se cupinkin finaali kivaa katsottavaa kun ne höyrys katsomossa. Saattavat jopa nousta liigaan takas. On vaan sellainen tuntu?

  7. Rössin pr3 varmaan aiheellinen…myös penaa tuomareilta tarkkuuttaa..tämä nst pelaaja joka karhujen veskarin ”kimpussa” teki sitä aina kun liki veskaria…ihan oikein, että Rössi suojeli veskaria,aika moni olis niin tehnyt…nyt vaan rangaistuksen arvoisesti. En tiedä näytetäänkö vai katsooko tuomarit näitä tilanteita,mutta kannattaa ainakin katsoa mistä tilanteet saa alkunsa

  8. Tämmöset suojelijat vois lähtee, no kyllä tiedätte ja ylemmän kaltaiset puolustelijat sitten perässä! Et sä nyt vaan voi päähän lyödä missään tapauksessa, et edes vaikka olisitkin Porista.

  9. No nyt on nimimerkki Juurisyy Porista ”syväviiltävällä” analyysillä liikkeellä, huoh. Ihanko totisesti meinaat että tilanne sai alkunsa kun Karhujen veskaa kolautettiin mailalla maskiin, eikä? Jäähyä tarjottiin ko. NST pelaajalle, mutta Rössi päätti tarjota omaa ratkaisumalliaan. Miten tilanne olisi ollut vältettävissä dumareiden paremmalla juurisyytutkimuksella, ottaen huomioon että tämä oli ensimmäinen kerta ottelussa kun MV:a osui maila kypärään?

  10. Itkosellekin ruoka maistunut kesällä ja varmaan kesän jälkeenkin. Mutta se on hyvä olla uimarengas vyötäröllä valmiina kun Loviisan pojat laittaa m-teamin kesälomille.

  11. Itkonen painaa divarin välieriä jalka murtuneena joten ei ihme jos ei töppönen liiku.

  12. Töppönen . Kaveri ei osaa kun itkeä . Tämä näkyy ja kuuluu katsomoon asti. Runkosarjassa saa jotain aikaiseksi. Mutta tosipeleissä vaan m-teamin edessä.

  13. Helsingissä taas on pikkuisen enemmän väkeä kuin Loviisassa mitä houkutella paikalle otteluun, joten hihat heilumaan!

  14. Rossi saa rangaistuksensa, joten turha siihen on valittaa.
    Tiukat pelit tänään edessä, paremmat voittaa ja katsotaan ratkeaa no finaalin liikkeet jo tänään.