Divarit

Karhut ja Tor voiton päässä Divarin finaalista – punainen kortti viuhui välierässä

17.03.
2018
Divarit

Karhut juhli lauantaina Lappeenrannassa kaatamalla NST:n ensimmäisessä välierässä. Kuva: Markku Taurama

Miesten Divarin välierät käynnistyivät lauantaina. Runkosarjan voittanut Lappeenrannan NST joutui toteamaan porilaisen Karhut paremmaksi, kun vieraat hakivat ensimmäisen kiinnityksen maalein 4–7. Loviisan Tor kaatoi M-Teamin jatkoajan jälkeen.

Karhut sai ketsuppipullon auki heti avauserässä. Eero Vanhatalo, Kalle Santanen ja Benjamin Lepola veivät nopeilla osumillaan porilaiset jo 0–3-johtoon.

Toisene erän alkukaan ei lupaillut hyvää isännille, kun Eero Harjula lisäsi johtoa vain reilun kolmen minuutin jälkeen. NST nousi kuitenkin pelin mukaan ja kavensi eron kahteen maaliin vielä toisen 20-minuuttisen aikana.

Ajassa 45.21 Arto Vainikainen laukoi isännät jo maalin päähän, mutta Janne Kuusiluoto kuittasi nopeasti ja vei Karhut 3–5-johtoon.

Isännät eivät helpolla taipuneet, ja NST käytti lopussa Karhujen jäähyilyn hyväkseen. Juuso Kekki kiskaisi 4–5-kavennuksen tulostaululle, kun kolmatta erää oli jäljellä neljä minuuttia.

Lappeenrantalaisten pyristelyn päätti Harjula ajassa 58.07, ja Aapo Tamminen pääsi iskemään reikäpallon vielä kertaalleen tyhjään NST:n maaliin. Lopussa tunteet myös kuumenivat, kun Karhujen Matti Rössi ajettiin punaisella kortilla ulos väkivaltaisuudesta.

Pöytäkirjaan merkittiin PR3, joten Rössi on sivussa ainakin seuraavasta joukkueiden kohtaamisesta, ja pelikiellon lopullisen pituuden määrää kurinpitäjä.

Välieräsarja jatkuu sunnuntaina Porissa, ja finaalipaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Ottelutilastot

Myös M-Teamin ja Loviisan Torin välinen ensimmäinen välieräottelu tarjosi jännittäviä vaiheita. Helsinkiläinen kotijoukkue johti avauserän, mutta tilanne vaihtui 1–2:een konkarihyökkääjien, Joni Niirasen ja Jonas Hällforsin, osumien myötä.

Kahta maalia lauantaina tuulettanut Mikko Pasanen nosti M-Teamin jälleen tasoihin puolen tunnin kohdalla. Molemmat joukkueet osuivat kertaalleen heti kolmannen erän alkajaisiksi, ja ratkaisua saatiin jännittää loppuminuuteille.

Tor johti 3–4 ja näytti olevan jo menossa voittoon, mutta M-Team oli eri mieltä. Aki Mäkinen laukoi tasoituksen puolitoista minuuttia ennen päätössummeria, joten ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Siinä vahvemmaksi osoittautuivat loviisalaiset. Hällfors viimeisteli päivän toisella osumallaan 4–5-lukemat taululle, ja näin ollen Tor pääsee tavoittelemaan finaalipaikkaa sunnuntaina Loviisassa.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen