Liigat

Kolme naisten Salibandyliigan välieräjoukkuetta selvillä – ÅIF uusi sarjapaikkansa

28.03.
2018
Liigat

ErVi ja Koovee jatkavat vääntöään välieräpaikasta. Kuva: Jarmo Koskela.

Naisten Salibandyliigan puolivälierissä EräViikingit oli tänään Kooveeta parempi lukemin 5-2. ErVi johtaa sarjaa nyt voitoin 2-1. Kolme muuta sarjaa katkesi tänään.

Edellisen kamppailun vei Koovee lukemin 6-1, mutta kotikentällään helsinkiläiset jälleen petrasivat. Ottelun avauserässä nähtiin ainoastaan yksi osuma, kun Daniela Westerlund iski ErVin 1-0 -johtoon. Torjuntoja oli kuitenkin Laura Loisalla ErVi-maalilla viisi kappaletta, kun niitä Noora Laaksolla Kooveen tolppien välissä oli vain kaksi.

Toisessa erässä peli tasoittui tilastojen valossa. ErVi hivuttautui kahden maalin johtoon, kun Iina Latvala osui erän loppupuolella. Toisessa erässä peli alkoi hienokseltaan käänytä tilastojenkin valossa kotijoukkueelle.

Kolmannessa Kooveen Oona Kauppi kavensi ja Roosa Salmela tasoitti pelin ylivoimalla, mutta tämän jälkeen ErVi nappasi irtioton. Viimeisen kymmenminuuttisen aikana Latvala iski illan toisensa ja häntä komppasivat Taru Nordman, sekä tyhjiin viimeisen sivaltanut Aino Tuokkola.

Näin EräViikingit johtaa sarjaa 2-1. Sarja on katkolla ErVille lauantaina Tampereella. Kolme muuta puolivälieräsarjaa katkesi tänään, kun suoraan voitoin 3-0 itsensä välieriin kampesivat Tampereen Classic, SB-Pro, sekä Porvoon Salibandyseura.

Naisten liigakarsinnoissa ÅIF uusi liigapaikkansa voittamalla SB Vantaan kolmannen kerran. Pelicans SB on ryöväämässä liigapaikkaa O2-Jyväskylältä, sillä voitot ovat tämän illan jälkeen lahtelaisille 2-1. Sarja on katkolla ”pelikaaneille” Jyväskylässä lauantaina.

Naisten Salibandyliigan puolivälierät:
EräViikingit-Koovee 5-2 (Voitot 2-1)
PSS-SSRA 5-0 (PSS välieriin voitoin 3-0)
SB-Pro-TPS 3-2 (SB-Pro välieriin voitoin 3-0)
Classic-NST 14-0 (Classic välieriin voitoin 3-0) Esa Takalon ottelukuvat

Naisten Salibandyliigan karsinnat:
Pelicans SB-O2-Jyväskylä 8-1 (Voitot 2-1)
ÅIF-SB Vantaa 3-2 (ÅIF jatkaa naisten Salibandyliigassa voitoin 3-0)

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila