Divarit

Kytöhonka ei jatka NST:n peräsimessä: ”Aiemmin valmentajauralla ei ole ollut tällaista mielenrauhaa kauden päätteeksi”

21.03.
2018
17 Kommenttia
2
Divarit

Perrtu Kytöhonka ei valmenna Lappeenrannassa ensi kaudella. Kuva: Markku Taurama

Divarin välierissä esiintynyt NST tiedotti keskiviikkona kotisivuillaan, että päävalmentaja Perttu Kytöhonka ei jatka seuran peräsimessä kaudella 2018-2019.

Valmentajan itsensä kannalta syy oli selkeä.

– Halusin alun perin tehdä 2+1 vuotisen sopimuksen. Sen plus -vuoden päätin jättää käyttämättä jo hyvän aikaa sitten ja siihen on ihan simppeli syy. Perhe on asunut koko ajan Liedossa ja kun tuota välimatkaa on melkein 400 kilometriä, tätä reissaamista ei ole pystynyt tekemään ihan päivittäin. Sen myötä oma arki on mennyt Lappeenrannassa ja kotona olen käynyt kääntymässä silloin kun treenejä tai pelejä ei ole. Kaikki ymmärtävät, että kun elämässä on tai pitäisi olla muutakin kuin salibandyä, se kaikki muu on tässä nyt kärsinyt, Kytöhonka avasi.

Pitkässä tekstissä Kytöhonka jakoi kiitosta vaimolleen.

– Tuki kotoa vaimolta on ollut kuitenkin ihan uskomatonta. Ensimmäisen, melko raskaan kauden jälkeen mietin itsekin kannattaako toiseen kauteen enää lähteä, mutta kotoa signaali oli melko selvä. Että ei kesken pidä sitten kuitenkaan jättää. Nyt voidaan todeta, että varmasti niin NST:lle kuin itsellekin jää tästä pätkästä raskaasta asetelmasta huolimatta hyvä maku suuhun.

Menneellä kaudella NST voitti Divarin runkosarjan, mutta Karhut oli etevämpi välieräsarjassa ja joukkue on kesälomalla. Tappiosta huolimatta Kytöhonka oli tyytyväinen kauden antiin.

– Oikeastaan kertaakaan aiemmin valmentajauralla ei ole ollut tällaista mielenrauhaa kauden päätteeksi. Koen, että tehtiin joukkueen kanssa fiksusti töitä ja saatiin luotua tämän kahden kauden aikana meille sopiva arvomaailma. Fiilis on, että vielä viime metreillä saatiin ihan kaikki pelaajat tähän ytimeen mukaan ja sitä kautta tosi vahva yhtenäisyys. Ehkä sen myötä pelaajatkin ovat viestittäneet, että pettymyksestä huolimatta on koettu merkityksellisyyttä. Että on oltu osa jotain tärkeää ja itseä suurempaa.

NST kartoittaa tällä hetkellä uutta valmentajaa. Seuran hallituksen jäsen Ville Kuusela kertoi, että ensi kauden manageri on valittu.

– Joukkueen kanssa meillä on sovittu tälle viikolle palaveri jossa käynnistämme uuden projektin ja olemme samalla jo vahvistaneet organisaatiota uudella managerilla, viimekaudella sinipaidassa pelannut Janne Ruippo on nimetty NST:n miesten uudeksi manageriksi, Kuusela kertoi.

Pidempi teksti löytyy NST:n kotisivuilta

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen