Lyönti kasvoihin toi Karhut-hyökkääjälle tuntuvan pelikiellon

Matti Rössi tulee huilaamaan ainakin kolme Divarin finaaliottelua. Kuva: Markku Taurama

Matti Rössi tulee huilaamaan kolme Divarin finaaliottelua. Kuva: Markku Taurama

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Karhujen Matti Rössille tämän 17.3. pelatussa Divarin välieräottelussa NST – Karhut saamasta pelirangaistuksesta (PR3) automaattisesti seuraavan yhden ottelun pelikiellon lisäksi kolmen (3) ottelun pelikiellon tämän lyötyä NST:n Petteri Puustista kädellä kasvoihin.

– Peliajassa 58.22 pallo menee Karhujen maalivahdille, joka saa sen haltuunsa. Maalivahdin edessä oleva NST:n Petteri Puustinen osuu myöhässä mailallaan maalivahtia. Tämän jälkeen Karhujen pelaaja Matti Rössi lyö kädellään/käsivarrellaan Puustista pään seudulle. Puustinen loukkaantuu lievästi. Rössille määrätään PR3 rangaistus. Puustiselle määrätään 2 minuutin rangaistus, kertoo kurinpitäjä tilanteesta.

– Puustinen pelaa palloa sen jälkeen, kun se on maalivahdin hallussa, osuen maalivahtia mailallaan. Tilanteeseen tullut Rössi huitaisee välittömästi tämän havaittuaan Puustista vasemmalla kädellään pään seudulle.

– Tapauksessa on kiistatta tullut ilmi, että Rössi lyö kädellään Puustista kasvoihin. Vaikka Puustinen pelaa sääntöjen vastaisesti ottamalla kontaktin vastustajan maalivahtiin sen jälkeen kuin maalivahdilla on pallo hallussa, se ei anna Rössille oikeutta kohdistaa väkivaltaa Puustista kohtaan, kurinpitäjä toteaa.

– Vastapelaajan lyömistä ei voida missään olosuhteissa pitää hyväksyttävänä. Lyöminen varsinkin pään seudulle osoittaa merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan, minkä lisäksi se sisältää merkittävän loukkaantumisriskin.

Karhujen Matti Rössi suoritti pelirangaistuksesta (PR3) seuraavan automaattisen yhden ottelun pelikiellon sunnuntaisessa Divarin välieräottelussa Karhut – NST. Kurinpitäjän määräämän lisäpelikiellon Rössi suorittaa kolmessa ensimmäisessä Divarin finaaliottelussa.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Divarin kurinpito-sivulla

Teksti: Salibandyliitto

Video: Kyynärpäällä naamaan – näin Karhut-hyökkääjä törttöili itsensä suihkuun

13 comments

  1. Ensi kaudella voi lyödä kovempaa jos tulee vain 3 pelin rangaistus

  2. Naurettavan pieni tuomio! 8peliä vähintään. Ja etenkin kun on jo toinen törttöily tähän kauteen.

  3. Oikeutettu pelikielto, mutta herra Puustinen esitti kyllä koko välieräsarjan Oscarin arvoisia filmauksia. Esitys kuoleva joutsen nähtiin ainakin 10 kertaa eilen Porissa, oli silmiä hivelevää katseltavaa.

  4. Voisiko Rössin vaan sulkea loppuelämäksi salibandyn parista? Nämä ei millään tasolla kuulu urheiluun.

  5. Mitäs se Tikka sai kun meni liian lähelle tuomaria,oliko 7-8 peliä? Ja kun lyöt vastustajaa ”nekkuun” saat 3 peliä.. Rangastukset on kyllä samalla tasolla kun Suomen valtiolla..

  6. Khyyllä nyt voisi vähän katsoa sormien läpi tilannetta… näitä sattuu urheilussa. Ei voi mitään. Rössi pelaa asenne mukana, jos vati menee nurin niin vati menee nurin. Ei sille mitään mahda.

  7. Lindeman kirjoita avoin sekä kirje tuomareille että joutsenille, tottakai pitäisi antaa hakata.

  8. Hei jätkät älkää nyt jaksako. Kyseessä oli kuitenkin puolivahinko. Jokainen Porissa asunut tietää, että alakoukku voi vahingossa nasahtaa toista leukaan ihan milloin tahansa. Ei sille mitään voi.

  9. Vähän turhan kuumana käy porilaiset joka pelissä. Ei liene sattumaa et pelikieltoja rapsuu kyseiseen joukkueeseen tämän tästä.

  10. Ei lieneekään. Ja voittoja tulee ilta illan jälkeen, tunnetta pelissä.

  11. Yllättävän kova tuomio, jos vertaa ettei C1 junnupeleissä saatu pr3 johda edes kurinpidon käsittelyyn, vaan maassa maanneen selkeän päähän potkaisun voi painaa alueellisesti liitossa villaisella ilman lisäsanktioita. Onneksi potkun päähän saanut ei kritisoinut tuomarilinjaa, sillä siitä olisi tullut varmasti pelikieltoa varmaankin vähintään 2-3 peliä.

    Jos ilman sarkasmia puhutaan, niin usko tasapuoliseen kohteluun on mennyt jo tovi sitten. Oli kyseessä sitten junnut tai aikuiset. Valitettavaa lajin ja harrastajien kannalta.