Liigat

Mikä trilleri! Indians enää voiton päässä välieristä – loppuminuuttien rankkari ratkaisi

26.03.
2018
Liigat

Westend Indians menetti johtonsa päätöserässä kerran, mutta iski lopussa voittomaalin rankkarista. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Westend Indians haki ryöstön Vantaan Energia Areenalta kaatamalla EräViikingit viidennessä puolivälierässä maalein 6–7. Sarja on seuraavassa pelissä katkolla espoolaisille.

Ottelun avauserä oli odotetun tarkkaa, kun kumpikaan joukkue ei lähtenyt höntyilemään ratkaisujensa kanssa. Kotijoukkue vastasi ensimmäisestä osumasta, joka oli näyttävä. Miska Mäkinen lähetti kovan syötön maalille ja Roni Laasonen ohjasi yhdellä kosketuksella pallon yläkulmaan.

Teemu Venäläinen iski tasoituksen kaksi minuuttia ennen erän loppua.

Toisessa erässä Indians otti ohjakset. Kapteeni Valtteri Kainulainen veti kaksi kertaa espoolaiset johtoon, mutta molempien jälkeen ErVi tasoitti puntit.

Vielä toisen erän lopussa Indians pääsi karkaamaan. Mikael Sievänen viimeisteli 3–4-johtomaalin, ja hetkeä myöhemmin tämän kevään komeetta Kaarlo Mahlberg murtautui laidalta läpi ja sijoitti pallon takayläkulmaan.

Kolmannen erän alussa Otto Lehkosuo viritti kovan lämärin simppelistä vapaalyöntikuviosta ja tälläsi pallon voimalla alanurkkaan. Indians johti jo 3–6, mutta sen jälkeen vieraiden pakka levisi.

Indians alkoi tehdä helppoja virheitä ja EräViikingit otti hallinnan kenttätapahtumista. Ensin Lauri Kapanen kavensi ylivoimalla 4–6:een. Ajassa 49.33 Miko Kailiala hiipi takatolpalle ja iski Mika Moilasen syötön verkkoon.

Kiri päättyi tasoitukseen ajassa 51.57, kun puolustajan paikalle päässeen Kapasen rannelaukaus ohitti Indians-maalivahti Mikko Kirvesniemen.

Jännittävä trilleri sai vielä yhden käänteen lopussa. Indiansin Joonas Föhrin maalille nousu päättyi rangaistuslaukaukseen. Kainulainen vei rankkarissaan pallon kämmenelle ja laukoi illan kolmannen maalinsa tilastoihin.

Voitoissa 3–2-johtoon siirtynyt Indians on voiton päässä välieräpaikasta. Sarja jatkuu keskiviikkona Espoossa.

Ottelutilastot
Iiro Karesniemen ottelukuvat
Juhani Järvenpään ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen