Muutoksenhaku vireillä – pelikiellon saanut SPV:n ykkössentteri nähdään tänään kaukalossa

Ville Kuusela (vas.) nähdään tänään kaukalossa. Kuva: Juha Käenmäki

Ville Kuusela (vas.) nähdään tänään kaukalossa. Kuva: Juha Käenmäki

Salibandy.fi -Twitter-tili kertoi sunnuntaina, että SPV-kapteeni Ville Kuuselan saaman pelikiellon täytäntöönpano on keskeytynyt muutoksenhaun käsittelyn ajaksi.

Suomeksi sanottuna SPV on valittanut Kuuselan saamasta 1+1 ottelun pelikiellosta, ja sentteri on pelikelpoinen muutoksenhakuprosessin ajan, eli illan SPV-KrP -ottelussa. Hyökkääjä huilasi perjantain ensimmäisen KrP-SPV -puolivälieräpelin.

Kuuselan pelikielto tuli runkosarjan päätöskierroksen tilanteesta, jonka näet oheisesta linkistä. Kokenut hyökkääjä sai tilanteesta 5+20 minuutin rangaistuksen PR3-koodilla, joka johti automaattiseen yhden ottelun pelikieltoon. Kurinpitäjä langetti Kuuselalle vielä yhden ottelun lisäpelikiellon.

KrP voitti ensimmäisen pelin maalein 8-4 ja johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 1-0. Joukkueet kohtaavat sunnuntaina Seinäjoen Urheilutalolla klo 18.30 alkaen ja kolmas ottelu mitellään torstaina KrP:n kotiluolassa. Välieriin pääseminen vaatii neljä voittoa.

9 comments

  1. Tämä ”menettely” on vähän vitsi. Tervetuloa takas joka tapauksessa Ville! Ainakin hetkeksi…

  2. On täys farssi. Kiellon pitäisi alkaa heti ja olla voinassa vähintään niin pitkään kuin käsittelyaika on ohi. Nyt mennee toukokuulle että saadaan käsiteltyä ja pelilielto kärsitään syssymmällä

  3. Pelikiellot eivät siis vaikuta yhtään mitään. Heti anomaan käsittelyä vaan jos penalttia tulee.
    Aika uskomatonta touhua. Kiekossa rapsahatavat jo saman illan aikana.

  4. Piti oikein asiaa vähän googlata, niin lätkässä ja säbässä tuo muutoksenhaku on aika samantyylinen, että käsittelevä taho voi halutessaan keskeyttää täytäntöönpanon ennen valituksen ratkaisemista.

    Lätkä:
    50 § Kurinpitorangaistus pysyy voimassa, vaikka siihen haettaisiin muutosta valittamalla. Valituksen käsittelevä taho voi määrätä rangaistuksen täytäntöönpanon keskeytettäväksi ennen valituksen ratkaisemista.

    Säbä:
    71 § Täytäntöönpano ja raukeaminen
    Määrätty rangaistus sekä muu liiton tekemä päätös on muutoksenhausta huolimatta täytäntöönpanokelpoinen. Liiton valituslautakunta voi kuitenkin määrätä rangaistuksen täytäntöönpanon keskeytettäväksi jo ennen asian ratkaisemista.

  5. Eihän se nyt niin voisi missään tapauksessa toimia, että SPV valittaa nyt rangaistuksesta joka kuitenkin pantaisiin täytäntöön valituksesta riippumatta, koko valitusmekanismin tarpeellisuus kumoutuisi siinä jos niin toimittaisiin. Liitto voisi toki käsitellä valitukset nopeammin ettei pelikieltoja kärsitä sitten kuukausien päästä.