Liigat

Nokian KrP lähetti SPV:n kesälomille – latvialaispakki ratkaisi jatkoajalla

27.03.
2018
Liigat

Morics Krumins (oik.) iski Nokian välieriin. Kuva: Esa Takalo.

Miesten Salibandyliigan puolivälierissä Nokian KrP isännöi tänään SPV:tä sarjan viidennessä kamppailussa. ”Näädät” olivat lopulta seinäjokelaisia parempia lukemin 2-1. Ottelu ratkesi jatkoajalla. Nokian KrP eteni samalla välieriin voitoin 4-1.

Raholassa saatiin jännittää jo ennen ottelun alkua, sillä kamppailun alku venyi lähes 15 minuuttia valaistusongelmien vuoksi. Valot saatiin kuitenkin lopulta pelittämään ja peli käyntiin. Puolia kuitenkin vaihdettiin päätöserässä tämän vuoksi, eli missään vaiheessa täydellä teholla valaistus ei toiminut toisessa kenttäpäädyssä.

Avauserässä nähtiin hyvin tarkkaa salibandya. Kummallekaan maalivahdille ei liikaa torjuntoja kertynyt, sillä Hannes Hannula SPV:n maalilla torjui viidesti ja ”näätien” Santtu Pohjonen kaksi kertaa. Kummankaan joukkueen maalisarake ei karttunut lainkaan ja toiseen erään lähdettiin pyöreistä 0-0 -lukemista.

Toisessa erässä tarkka kyttäily jatkui, eikä tilanteita juuri syntynyt suuntaan tai toiseen. Kertaalleen Mikko Laakso onnistui kuitenkin katkomaan Sami Kosken syötön keskialueella ja kanttasi riiston jälkeen pallon tarkasti ohi SPV-vahti Hannulan.

Päätöserää ehdittiin pelata vain 34 sekuntia, kun Jyrki Holopainen kanttasi pallon alakulmaan ja tasoitti ottelun. Seuraavaa maalia ei kuitenkaan enää varsinaisella peliajalla nähty. Nokialaiset pitivät palloa ja hakivat ratkaisua pidemmillä hyökkäyksillä, mutta SPV:n puolustusmuuri piti ja punaiset saivat erän aikana muutaman maukkaan paikan vastaiskuilla.

Jatkoajalla ratkaisua haettiin pitkään, mutta lopulta ajassa 72:55 latvialaispuolustaja Morics Krumins latasi pallon tarkasti taka-alakulmaan. Syötön maaliin antoi Henri Johansson. Näin viime kauden pronssimitalisti SPV lähti laulukuoroon voitoin 4-1. Nokian KrP eteni ensimmäistä kertaa historiansa aikana liigassa välieriin.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila