Oilers julkaisi erätauolla uudet pelaajansa – kaksi nuorten maailmanmestaria Espooseen

Ikäluokkiensa lahjakkaimpiin kuuluvat Justus Kainulainen ja Antti Suomela nähdään ensi kaudella Oilers-paidassa. Kuvat: Jari Turunen ja Juha Käenmäki

Ikäluokkiensa lahjakkaimpiin kuuluvat Justus Kainulainen ja Antti Suomela nähdään ensi kaudella Oilers-paidassa. Kuvat: Jari Turunen ja Juha Käenmäki

Esport Oilers julkaisi perjantai-iltana kaksi uutta pelaajasopimusta. Huippulupaavat Justus Kainulainen ja Antti Suomela nähdään espoolaisten paidassa ensi kaudella.

Oilers kertoi uusista hankinnoistaan Tampereen Classicia vastaan pelatun neljännen puolivälierän toisella erätauolla.

LASBista saapuva Justus Kainulainen, 19, kuuluu maan lupaavimpiin hyökkääjiin. Kahden Salibandyliiga-kauden aikana hän on iskenyt 46 runkosarjaottelussa tehopisteet 53+24=77.

Kainulainen sijoittui LASBin sisäisessä pistepörssissä toiseksi tällä kaudella.

Pohjois-Pohjanmaalta saapuva Suomela vahvistaa Oilersin puolustuspäätä. Viime kaudella läpimurtonsa liigakentillä tehnyt OLS-kasvatti tunnetaan lupaavana pallollisena puolustajana. Kainulaista vuoden vanhempi Suomela saalisti tällä kaudella 26 runkosarjaottelussa 1+14=15 pistettä.

Molemmat uudet Oilers-pelaajat kuuluivat vuosi sitten maailmanmestaruuden voittaneeseen Suomen U19-maajoukkueeseen. MM-kisoissa heitä valmensi nykyinen Oilers-luotsi Heikki Luukkonen.

– Sain kulkea Andyn (Suomela) ja Jupen (Kainulainen) kanssa upean kahden vuoden matkan, joka huipentui poikien U19 MM-kultaan 2017 toukokuussa. Molemmat kasvoivat matkan aikana huimasti ja minuun teki syvän vaikutuksen se intohimo, jolla he paiskivat päivittäin hommia kehittyäkseen urheilijoina sekä tehdäkseen meidän jengistä paremman, Luukkonen hehkutti Oilersin sivuilla.

– Nuoresta iästään huolimatta molemmat ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa avainpelaajina Salibandyliigassa. Molemmilla herroilla on palava halu ja potentiaalia kehittyä edelleen urheilijoina ja auttaa joukkuetta menestymään.

Linkki:
Uutinen Oilersin sivuilla

38 comments

  1. Kovia kaappauksia ja vielä kovempia menetyksiä vanhoille seuroilleen. Tsemppiä.

  2. No Juppe pääsee veljelle kylään useammin:D Juuso Kainulainen asuu Helsingissä.

  3. Oilersin huippujunnut varmaan liekeissä tästä uutisesta. Maan parhaita 98 pelaajia ohitetaan ostamalla muualta osaamista, hienoa että annoin kaikkeni tälle seuralle. Taitaa Oilersin junnukalastus vaikeutua kun sitä polkua ei sittenkään ole olemassa.

  4. Eikai esportin yx hopea menestyksekkääksi tee? Ei kai nää voi sen espoon menestyksiä omikseen ottaa, kun velkoja kysellessä sanoivat olevansa eri seura?

  5. Valitettava tapaus Olssille. Veikkola, Rautio, Sieppi, Kinnunen, Sorri, Turula, Suomela… Milloin pelaajavirta etelään loppuu? Lopun alku, vai mitä olssissa tapahtuu jatkossa. Onneksi juniorituotanto on vahvaa, muuten liigapelaajat loppuu ennen pitkää. Toivottavasti vanhempi kaarti jaksaa vielä pari vuotta että nuorista kasvaa tilalle uusia.

  6. On siellä tälläkin kaudella omista junioreista päästy jatkuvasti pelaamaan. Nytkin Manninen oli pelaamassa. Oilers tarvitsee aivan ehdottomasti leveyttä rosteriinsa, sieltä poimitaan sivuun markusmarkkoloita ja matiaskaartisia, niin tulos on tässä. Kevätkaudella tasan nolla kotivoittoa ja kausi päätettiin kymmenen tappion putkeen. Jos omista junioreista löytyy tarpeeksi hyviä pelaajia, niin he varmasti ottavat sen paikkansa. Ei Oilersin edustusjoukkue saa olla ryhmä, johon vain kävellään kokoonpanoon. Suomela ja Kainulainen saavat varmasti aluksi etulyöntiaseman, mutta kyllä heidänkin pitää paikkansa ansaita. Jos ei taso riitä, niin sitten pelaavat A-pojissa.

  7. Hyviä kaappauksia lerssiltä ja paha menetys lasbille. Hyvin myös lerssissä heti reagoitu ku ei oo peli kulkenut.

  8. Eihän tämä hyvälle näytä. Parhaat lahjakkuudet kupataan etelään. A-junnut tippuivat sm-sarjasta. Päävalmentaja lähti Sveitsiin. Ja näin.

  9. Oilers on hankkinut viimesen parin kauden aikana melkein 2 kentällistä u19 maajoukkuepelaajia. Kun ei omista junnuista ole pelimiehiksi niin sitten hankitaan näköjään muiden huippulupaukset…

  10. Oilersin omat 97-99 junnut hukattiin käytännössä täysin kavalluksessa, joten ihan luonnollista hankkia näiden tilalle ulkopuolelta pelaajia. Viiden vuoden päästä ei todennäköisesti enää tarvitsekkaan juuri kaupoilla käydä.

  11. Tottakai vahvistusten pitää pelipaikka ansaita mutta molemmat uudet pelurit sillä tasolla ettei tee vaikeuksia mahtua Nyky oilersin pelaviin kenttiin. Ja eikös yksi kaappaus ole vielä tulossa?

  12. Kyllähän tämä näyttää siltä, että espossa rakennetaan fiksusti uutta dynastiaa, joka astuu valtaan muutaman vuoden sisään.

    Classicissa puolestaan pistetään hyvän kauden armeija vuodesta huolimatta pelannut Jere Pulkkinen tylysti sivuun tosi peleistä jonkun eläköityneen ex-majupakin tieltä. Kyllä joukkue olisi tänä vuonna mestaruuden voittanut ilman Kivilehtoakin ja Pulkkinen olisi saanut kokemusta eli ns rahaa pankkiin seuran kannalta.

  13. Toivottavasti Oilers saa mestarijoukkueen kasaan ensi kaudelle. Tänäänkin oli kyllä tahtoa ja taistelua, muttei riittävästi taitoa

  14. Kiitos öljymiehille, loppuun asti taistelu lupaa hyvää ensi kaudelle.

  15. En usko Oilersin olevan mestari vielä ensi kaudellakaan. Mitaleista voidaan jo mahdollisesti pelata, jos kaikki menee nappiin. Tämä uudelleenrakennus täytyy ottaa aivan rauhassa.

    Espoon valtikkakin on Indians-väen mukaan erittäin tukevasti Heimon hallussa, niin eiköhän Otahallissa juhlita mestaruutta tässä ihan kohta, ihan viimeistään ensi kaudella. Katsellaan Oilersin menestystä sitten joskus sen jälkeen.

  16. Faktahan on se ettei Otahallissa kauaa enää taideta pleijareita pelata, A-junnut divariin ha nuorempi Iiskola vaihtaa Oilersiin pleijareiden jälkeen, jolloin alkaa Oilerssin rosteri olemaan mukavan kova kun on Kainulaista Ja Iiskolaa pelailemassa 😉

  17. Olisiko tämä lista lyhyempi?

  18. Aivan täysin samaa mieltä,kaljuuntuvan majupakin hommaaminen täysin turha temppu.Pulkkinen ehkä jopa tulevaisuudessa parempi versio Kivilehdosta.

  19. Junnupuoli on niin heikoissa kantimissa että minkäänlaisiin mestaruusjuhliin ei ole mahdollisuuksia. Parin vuoden päästä Otahallissa pelataan taas divaria se on selvä mm. B junnuissa Inkkareiden edari pelaa vain alueellista kilpasarjaa ja kakkosjoukkue on B haastajasarjan pisteautomaatti…

  20. Justuksen siirtoon vaikutti varmasti myös tyttöystävän asuinpaikka ja joukkue missä myös tämän veli pelaa.

  21. Joonatan Kovanen myös samasta u19 on laittanut twitteriin kiitokset NST:lle. Tulee varmasti liigaan, mutta minne?

  22. Kun vertaa Espoolaisjoukkueita niin Oilerssilla pelattiin sm sarjaa kaikissa ikäluokissa. Naapurissa vain kahdessa, ja A junnuissa jäätiin sarjan jumboksi. C2:set positiivinen yllätys. Kyllä taitaa pelaaja virta käydä Otahallilta pois päin, kiitos ”hyvin” hoidetun taustatyön. Monessa suhteessa Esportin porukalla asiat paremmalla tolalla. Valmennus, olosuhteet yms.

  23. Ei tuo öljymiesten rosteri enää leftin laitureita kaipaisi. Kärkiketjujen sentterit puuttuu, kuten monessa muussakin joukkueessa. Saa nähdä tehdäänkö Kainulaisesta sena, kuten junnumajussa. Siinä menee samalla valtakunnan paras maalintekijätalentti pesuveden mukana.

  24. Rantala jo Classicissa. Kovanen lähtee johonkin liiga seuraan. Olisiko suunta myös Tampere. Entä Kekki?

  25. Kovia hankintoja! Jos saadaan pidettyä tämän kauden joukkueen kantavat voimat Pfitzner, Kaltiainen, Kaartinen, Markkola ja nuoret jatkaa kehittymistään, niin hyvä tuosta tulee. Ei välttämättä finaaleissa vielä ensi kaudella, mutta askel kerrallaan ylöspäin.

  26. Kaartinen on asenteeltaan ja urheilullisuudeltaan niin myrkkyä tuolle jengille että pitäisi saada jo vihdoin pihalle sieltä. Vaikka ehkä lajihistorian lahjakkain pelaaja aikoinaan mutta jos asenne huippu-urheilua kohtaan on vain vitsi niin veks vaan imo.

  27. Aina yhtä huvittavaa lukea mankkaan itsetunto ongelmista.
    Pk seudulla noita liigapelipaitoja ei määräänsä enempää ole, kun yhteen joukkueeseen kaivetaan shekkiviholla A-junnuja ja toisessa pääsee tosipeleissä puremaan tuppia 3. ketjussa niin ko. seurojen kehittymään haluavat A jun miettii aika tarkkaan seuraavia liikkeitä, tai ainakin kannattaisi. Nuorempien osalta isoin kysymys on jatkaako edes A jun asti.

  28. Joo Kaartinen on mielenkiintoinen tapaus. Lukujen valossa joukkueen parhaimmistoa mutta kyllähän se niin on että näiden kokeneempien pelaajien tulisi myös johtaa esimerkillä. Sama juttu Raikamolla. Etenkin pleijareissa tarvitaan niitä jotka ottaa tarvittaessa koko jengin reppuselkään. Jos fysiikka ja/tai asenne ei ole kunnossa niin ei onnistu. Pfitzner otti isoa roolia eilen, näytti mallia ja pelasi melkein koko 3 erän, mutta ei yksi kaveri riitä.

  29. Täysin totta. Raikamo tosin vähän yritti petrata urheilijana elämistä, mutta aina näiden loukkaantumisten aikana tulee siinäkin kuulemma takapakkia. Kaartinen sen sijaan ei ole koskaan osoittanut eleelläkään merkkejä aikuistumisesta elämäntapojen suhteen. Voi olla että hänen suhteensa se on kiitos ja näkemiin liigan osalta, Raikamolta ihan viimeisiä vuosia viedään ellei ukkoa oikeasti saada tikkiin. Suuri sääli säbän osalta ettei näistä herroista saatu enempää irti.

  30. Onko Kaartinen loukkaantunut, kun ei viimeisissä peleissä ollut? Toivottavasti kaveri löytäisi motivaatiota huippu-urheilijan elämään. Sen verran kova talentti kyseessä.

  31. Ei yksi Justus vielä kesää tee. Vaikka tulijat on nyt selvillä, niin jäihän Huhumaalle kesän ajaksi vielä pekuloitavaa siitä, ketkä lähtee tai lopettaa.

  32. Iiskolan tuleminen on vielä tärkeämpi kuin Kainulaisen. Lähtijöistä ainakin Markelin Sveitsiin.

  33. Mielenkiintoista nähdä miten Justus pärjää ilman isoveli Rasmusta. Tarjoilu on ollut sen verran herkullinen että niistä on kiva pistää palloa verkkoon.

  34. Ei oo juppe ja rappe pitkään aikaan samas kentäs pelannu 🙂

  35. Kai se Markkola tarjoilee tuolle Kainulaiselle ihan yhtä hyvin kuin kuka tahansa muu. Itse leipoisin Pfitzneristä sentterin tuolle kaksikolle ja siinä olisikin sitten mahdollisesti sarjan kovin ykkösketju.

  36. YLE aprikoi Iiskolan siirtyvän Oilersin sijaan takaisin ErViin. No, muutaman viikon päästä selvinnee. Toki Iiskola olisi vahvistus mille jengille tahansa.