Divarit

Pääkalloennakko: Loviisan Tor-Karhut – porilaisten nousukiito ei pysähdy

23.03.
2018
Divarit

Loviisan Torin Jere Jokinen ja Karhujen Tuomas Puisto eivät ole painikavereina mukavimmasta päästä. Kuvat: Esa Takalo ja Kari Saha/Urheilusuomi.com

Miesten Divarin finaaleissa kohtaavat Loviisan Tor ja Porin Karhut. Tor sijoittui runkosarjassa sijalle kolme ja Karhut sijalle kuusi.Lähtökohdat
:
Loviisan Torilla on allaan kaksi todella tiukkaa sarjaa. Se voitti ensin SB Vaasan puolivälierissä voitoin 2-1, vaikka hävisi avauspelin 9-4 ja oli pinteessä myös kahdessa seuraavassa. Välierissä se kellisti M-Teamin kahden jatkoaikavoiton turvin suoraan 2-0. Tor on siis selvästi osoittanut sitkeyttä ja lähtee finaaliin varmasti henkisesti vahvoista lähtökohdista.Runkosarjassa jo jossain vaiheessa lähelle alaspäin karsijan paikkaa valunut Karhut puolestaan pelaa melkoista kevättä. Oikeaan aikaan herännyt porilaisryhmä voitti neljä viimeistä peliään runkosarjassa ja on voittanut sen jälkeen molemmat pudotuspelisarjansa voitoin 2-0. Karhujen henkinen kantti on niin ikään varmasti kova, sillä se pudotti puolivälierissä Nurmon Jymyn ja välierissä kauden aikana sarjan ennakkosuosikiksi nousseen NST:n.Torin vahvuus on sen kokemus. Se ei turhia hötkyile tiukassa paikassa ja kokeneilta Joni Niiraselta, Peik Salmiselta, Andreas Hietalalta, Jonas Hällforsilta ja kumppaneilta löytyy sitä kuuluisaa malttia ja rauhallisuutta vaikeillakin hetkillä. Tällä kaudella kokoonpano on saanut mukavasti laajuutta muun muassa Asko Santeron ja Kasper Tähkän kaltaisten herrojen muodossa. 

Tiiviisti puolustava Tor panostaa varmasti tässäkin sarjassa vastaiskuihinsa. Myös erikoistilanteissa, etenkin ylivoimalla, se on etevä. Joukkueesta löytyy varsin monipuolisia pelaajatyyppejä ja maalinsuulla Niko Nordström on kopannut palloja tällä kaudella hyvällä prosentilla.Karhut puolestaan on löytänyt alkukaudesta sekaisin olleeseen puolustuspeliinsä selkeästi sen kliseisen punaisen langan. Jos runkosarjassa pahimmillaan karvaaminen ja oman pään puolustaminen oli hitaan reagoinnin myötä jatkuvaa askeleen perässä ravaamista, on se pystynyt huomattavasti tasapainoisempaan puolustamiseen kauden loppuvaiheilla.Vastaavasti hyökkäyspelissä etenkin NST:tä vastaan nähtiin osviittaa vuoden takaisesta Karhut-ryhmästä. Vuosi sitten Welhojen jälkeen kenties sarjan tasapainoisinta pallollista peliä esittänyt porilaisjoukkio oli vaarallinen niin nopeissa kuin hitaammissakin hyökkäyksissä. Tämän kauden aikana peli oli melkoista laidoilla pyörimistä pahimmillaan, mutta NST:tä vastaan nähtiin varsin mallikasta pelinavaamista ja hyökkäysalueen hyökkäyspeliä. Karhut kykeni pidemmissä hyökkäyksissään viime kevään tapaan houkuttelemaan vastustajan karvausta ylemmäs ja puhkomaan sen hyvin ajoitetuin syötöin ja liikkein ja päättämään tilanteen laadukkaaseen maalipaikkaan. Hyvät, kontrolloidut, pidemmät hyökkäykset olivat runkosarjassa harvassa.

Tämän kauden runkosarjassa joukkueet voittivat molemmat kertaalleen toisensa. Kumpikin haki voiton vieraskentältä.Knopit:


Loviisan Torilla oli mahdollisuus valita Karhut vastustajakseen jo puolivälierissä, mutta se päätyi valitsemaan sijaa ylempänä olleen SB Vaasan. Päätökseen vaikutti varmasti se, että Vaasa kaatui kahdesti runkosarjassa ja Karhut vain kerran, mutta liekö taustalla ollut jonkinlaista Porin peikkoakin, sillä Tor ei ole Karhujen keväällä 2015 tapahtuneen viimeisimmän Divari-nousun jälkeen Loviisassa hävinnyt.

Tämän ja kahden edellisen kauden aikana Karhut on voittanut Torin neljästi ja hävinnyt kahdesti. Molemmat tappiot Karhut on kärsinyt siis kotikentällä.Taistelupari:


Jere Jokinen, Loviisan Tor – Tuomas Puisto, KarhutTilastoja katsomalla olisi helppo nostaa tämän sarjan taistelupariksi Benjamin Lepola ja Jonas Hällfors. Maalitykit ovat nostaneet jälleen kerran päätään silloin, kun sitä tarvitaan. Tuloksen takaa löytyy muunlaisiakin raatajia, jotka jäävät usein vähemmälle huomiolle. Finaalisarjassakin tarvitaan raastavaa fyysistä pelaamista, kaksinkamppailujen voittaminen on tärkeää ja tarvittaessa pitää pystyä isojen peittojen lisäksi takoa palloa vastustajan verkkoon.

Tuomas Puisto ja Jere Jokinen eivät varmasti ole ne tämänkään sarjan taitavimmat puolustajat. He ovat kuitenkin sieltä kovaotteisimmasta päästä. Kumpaakaan vastaan ei ole järin mukavaa lähteä painimaan kulmissa ja molemmat tykkäävät myös jutella kentällä kaikkea muuta kuin mukavia niin vastustajille kuin tuomareille.

Molemmilta löytyy kykyä myös ratkaisuihin. Jokinen takoi runkosarjassa 23 tehopistettä ja Puisto puolestaan 20. Playoffeissa Puisto on tehnyt jo neljään peliin viisi pistettä. Jokinen on onnistunut vain yhden maalin verran, mutta sillä hän tiputti SB Vaasan puolivälierissä.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
10.2. Loviisan Tor-Karhut 4-5 JA
11.11. Karhut-Loviisan Tor 4-9

Näin pelataan:
La 24.3.2018 klo 17.00 Loviisa – Karhut Loviisan LH
Su 25.3.2018 klo 18.00 Karhut – Loviisa Porin UT
Ke 28.3.2018 klo 18.30 Loviisa – Karhut Loviisan LH
La 31.3.2018 klo 17.00 Karhut – Loviisa Porin UT (tarvittaessa)
Su 1.4.2018 klo 17.00 Loviisa – Karhut Loviisan LH (tarvittaessa)

Kumpi voittaa?
Näiden joukkueiden kesken on nähty vuosien saatossa todella tiukkoja ja kiivaita kamppailuja. Välillä on räiskynyt ja jopa läikkynyt yli, eikä tunnetta taatusti puutu tälläkään kertaa. Loviisa on osoittanut todellista sitkeyttä jo tähän saakka, Karhut puolestaan on ollut todella vakuuttava, kun se on saanut liidon päälle. Karhuja veikkasimme jo ennen kautta suosikiksi ja nyt se on kaikkien vaiheiden jälkeen lopulta tilanteessa, jossa se voi ansaita liiganousun. Kaiken lisäksi se on kyseisessä tilanteessa kahdeksan ottelun voittoputkessa, joten me väitämme, että…Karhut nousee Salibandyliigaan voitoin 3-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.