Divarit

Pääkalloennakko: M-Team-Loviisan Tor – helsinkiläiset suosikkina kevään 2015 välieräuusintaan

16.03.
2018
Divarit

Nämä maalitykit johtavat joukkueidensa tykitystä. Kuvat: Kari Saha/UrheiluSuomi.com & Juhani Järvenpää.

Miesten Divarin välierissä kohtaavat runkosarjan kakkonen M-Team ja kolmanneksi sijoittunut Loviisan Tor.

Lähtökohdat:
M-Team pudotti puolivälierissä kelkasta suoraan kahdessa ottelussa Limingan Niittomiehet, mutta kamppailut olivat tiukkoja. Molemmat kamppailut päättyivät M-Teamin hyväksi kahden maalin erolla. Helsinkiläiset olivat sarjassa ennakkoon suosikkeja ja pukevat kyseisen viitan päälleen tämänkin otteluparin osalta.

Se, mikä tuo oman vivahteensa tähän sarjaan on, että huhujen mukaan kokenut osasto M-Teamista ei olisi enää valmis lähtemään Salibandyliigaan. Tämä on näkynyt kauden aikana myös siten, että nuorten pelaajien suhteen pelien priorisointi on suurimmaksi osaksi ollut A-junioreiden SM-sarjakamppailuissa, eikä Divarin peleissä. Välieräsarjan voittaja pelaa vähintään liigakarsinnassa, joten nyt mitataan sitä, millainen voitonhalu joukkueella lopulta on. Toki on vaikea nähdä, että joukkue varsinaisesti tarkoituksella himmaisikaan.

Loviisa hankki paikkansa välierissä melkoisella väsytystaistelulla SB Vaasaa vastaan. Keltapaidat olivat ottavana osapuolena kaikki pelit pelillisesti, mutta saivat kahdessa jälkimmäisessä pidettyä vaasalaiset aivan huipputonteilta suhteellisen hyvin poissa. SB Vaasan viimeistelyn heikkouskin toki vaikutti asiaan, mutta mitään ei sovi ottaa pois Loviisan ansiokkaalta puolustuspelaamiselta.

Kokeneet kehäketut olivat kuitenkin myös liikkeensä puolesta melko lirissä puolivälieräsarjassaan. Puolivälieräsarjojen ja palautumisajan myötä voi hyvinkin olettaa, että M-Team lähtee tähän ottelupariin niin sanotusti tuoreempana.

Tor onnistui voittopeleissään nimenomaan koko joukkueen puolustuksen ja maalivahtipelin osalta, eikä näin ollen framille noussut juurikaan yksittäisiä pelaajia tehojen puolesta. Vain 10 maalia kolmeen peliin iskeneen loviisalaisryhmän voittomaalit laukoivat puolustajat Iiro Liede ja Jere Jokinen.

Erityisen isoja pisteitä ei tehnyt myöskään M-Teamin joukkueesta yksikään pelaaja. Toki Mikko Pasasen neljä pistettä kahteen peliin on hyvä suoritus, mutta enemmänkin olisi voinut esimerkiksi häneltä tai muutamalta muulta pisterohmulta irrota.

Pelillisesti on mielenkiintoista nähdä millaisin asein joukkueet lähtevät. Tor ei puolivälieräsarjassaan juuri palloon päässyt, mutta M-Team on tällä kaudella onnistunut niin ikään nimenomaan vastaiskuissaan, eikä ole juhlinut likikään aina pitkillä pallonhallintajaksoilla.

Runkosarjassa kohtaamiset menivät tasan. M-Team voitti kotonaan 8-4 ja Loviisan Tor mainiosti sujuneen alkukautensa aikana kotikentällään 11-3.

Knopit:
Joukkueet kohtasivat viimeksi keväällä 2015 Divarin pudotuspeleissä samaisessa välierävaiheessa. Tuolloin M-Team voitti puolivälieräsarjassaan voitoin 2-1 Blue Foxin ja Loviisan Tor sillä kertaa suoraan kahdessa, joskin todella tiukassa kamppailussa, tänäkin vuonna puolivälierävaiheessa vastaan tulleen SB Vaasan.

Tuolloin Torin tankki oli totaalisen tyhjä M-Teamia vastaan välierässä ja helsinkiläiset voittivat sarjan suoraan kahdessa pelissä maalierolla 24-6. Vaikka nyt Loviisan ryhmä onkin ehkä aavistuksen laajempi, eikä M-Team tavoittele yhtä määrätietoisesti liiganousua kuin tuolloin, on mahdollista, että historia toistaa jokseenkin itseään. Se, nostaako M-Team tänä keväänä Divarin mestaruuspyttyä samoin kuin se teki vuonna 2015, on sitten toinen tarina.

Taistelupari:
Janne Makkonen, M-Team – Jonas Hällfors, Loviisan Tor

Keväällä 2015 Janne Makkonen pamautti Toria vastaan molemmissa pudotuspeleissä hattutempun, mutta tämän kauden runkosarjakohtaamisissa ruuti oli Makkosen kohdalla märkää loviisalaisia vastaan. Muuten se ei ollut, nimittäin Makkonen oli totuttuun tapaan joukkueensa paras maalintekijä 22 osumallaan. Kokenut pelaaja ei välttämättä näytä pelityylinsä puolesta siltä kaikkein näppärimmältä kaverilta pallon kanssa, mutta peliä edistävää taitoa, sekä kykyä haistaa maalipaikat, on tälle hyökkääjälle siunattu.

Vastaavasti Tor-kapteeni Jonas Hällfors on vuodesta toiseen joukkueensa paras maalinsylkijä, kuten tälläkin kaudella. Hän takoi runkosarjassa 21 maalia ja oli yhdessä Asko Santeron kanssa joukkueensa sisäisen maalipörssin ykkönen. Hällforsin selkeä vahvuus on laukaus ja suoraviivaisuus. Puolivälierissä tulos ei vielä ollut järin mairittelevaa, mutta kipparin maaleja kaivataan, mikäli tästä sarjasta joukkue aikoo finaaliin ponnistaa. On hyvin mielenkiintoista nähdä, kumpi konkareista syttyy enemmän pelaamaan tässä parissa.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
11.2.2018 M-Team-Loviisan Tor 8-4
3.11.2017 Loviisan Tor-M-Team 11-3

Näin pelataan:
La 17.3. 15:30 M-Team – Loviisa, Ruskeasuo AC
Su 18.3. 17:00 Loviisa – M-Team, Loviisan LH
Ti 20.3. 18:30 M-Team – Loviisa Ruskeasuo AC (tarvittaessa)

Kumpi voittaa?
Divari on siitä erikoinen sarja, että kuka tahansa voi voittaa runkosarjassa kenet tahansa yksittäisessä ottelussa, mutta isommassa kuvassa voimasuhteet voivat näyttäytyä selkeämmin. Loviisa pelasi loistavan alkukauden, mutta jo pidemmän aikaa on näyttänyt peleissä siltä, että bensa on hiljalleen loppumassa. M-Team puolestaan ei ole varsinaisesti säväyttänyt, mutta se on suorittanut tasaisen varmasti läpi kauden ja jatkoi sitä myös puolivälierissä. Näin ollen…

M-Team jatkaa Divarin finaaleihin voitoin 2-0.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.