Divarit

Pelicans varmisti nousun selkeällä voitolla – Jyväskylä putoaa liigakartalta

31.03.
2018
Divarit

Pelicans SB nousi naisten liigaan. Kuva: Esa Jokinen

O2-Jyväskylä ja Pelicans SB kohtasivat lauantaina naisten Salibandyliigan karsinnoissa. Pelicans voitti neljännen osaottelun maalein 9-4 ja varmisti liiganousun otteluvoitoin 3-1.

Ottelun ensimmäinen erä oli tasainen ja päättyi 2-2. Kahden erän jälkeen tilanne oli 4-2 lahtelaisten hyväksi, ja viimeisessä erässä vierasjoukkue otti kunnon irtioton, jonka myötä se karkasi selkeään viiden maalin voittoon.

Lahtelaisten tehopelaajia olivat Roosa Virtanen (2+2), Veera Vilenius (2+0), Anne Haapasalo (1+1) ja Jenny Kettunen (1+1). O2:n Rina Rautala osui kahdesti ja Tiia Hattara syötti kaksi maalia.

Pelicansin nimen alla pelaava PHSB nousi ensimmäistä kertaa naisten Salibandyliigaan. Lahdesta ei ole koskaan aikaisemmin tullut naisten liigajoukkuetta.

O2-Jyväskylä pelaa ensi kaudella Divaria. Happee luopui viime vuonna naisten liigan sarjapaikasta, joten Jyväskylässä on siitä harvinainen tilanne, että kaupungista ei tule ensi kaudella lainkaan naisten liigajoukkuetta. Kyseessä on ensimmäinen kerta naisten Salibandyliigan historiassa, kun jyväskyläisedustus tulee uupuumaan korkeimmalta sarjatasolta.

Ottelutilastot
Esa Jokisen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen