Liigat

Runkosarjassa kuudesti osunut Iiskola kuritti Indiansia neljästi: ”On ollut vähän tuskaista”

22.03.
2018
2 Kommenttia
1
Liigat

Tuomas Iiskola sai hanat auki Indiansia vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit ja Westend Indians ottivat toisista mittaa torstaisessa puolivälieräpelissä Vantaan Energia Areenalla. Helsinkiläiset voittivat pelin maalein 11-4 ja avainpelaajiin kuuluin neljästi maalannut Tuomas Iiskola.

Iiskolan runkosarja oli ainakin miehen oman uran pistemäärien mittapuulla vaatimaton. Tehot 6+16 eivät sinällään ole huonot, mutta alle kymmenen runkosarjan maalin Iiskola on jäänyt vain kerran urallaan, ja se oli debyyttikausi 2009-2010.

Runkosarjassa kuusi maalia ja nyt neljä yhteen otteluun. Aukesivatko maalipadot tänään?

– Kyllä ne aukesivat. Aika nihkeää on ollut kyllä sen suhteen. En tiedä kuinka iso gorilla on ollut niskassa. Hyvä, että tänään sentään onnistui, kun on ollut vähän tuskaista, Iiskola kertoi pelin jälkeen.

Yksttäistä syytä heikompaan maalivireeseen ei löytynyt.

– Vaikea sanoa. Välillä ketjun peli on ollut aika sekaisin, eikä olla saatu paikkoja, mutta tänään päästiin hyvin kääntämään peliä. Kolme maalia tuli käännöistä ja yksi pidemmän päätyrallin kautta. Meillä on nopea kenttä, niin kääntöpeli on meidän vahvuus. Niissä meidän pitääkin olla tehokkaita, Iiskola tiesi.

Runkosarjan vaisu maalimäärä selittyy osin sillä, että laiturin kausi on ollut rikkonainen.

– On tämä vähän haastavaa ollut. Paljon pieniä loukkaantumisia aika ajoin ja ne ovat sitten pitäneet poissa kaukalosta aina välillä. Koko ajan ei ole ollut ihan täydessä kunnossa, mutta nyt tilanne on parempaan päin, niin pystyn harjoittelemaan ja pelaamaan kunnolla, Iiskola selvensi.

Indiansin riveissä pelaa hyökkääjän pikkuveli Heikki Iiskola. Veljen kohtaaminen on arkipäiväistynyt puolivälieräsarjan edetessä.

– Enemmän tuntui, että runkosarjan peleissä oli pientä kutinaa, mutta ei nyt kun koko ajan kohdataan, niin ei se ensimmäisen pelin jälkeen ole oikeastaan ole ollut ihmeellistä.

Onko tässä sarjassa muuten ollut tarpeeksi kutinaa?

– Itse asiassa tänään oli ehkä vähän ensimmäistä kertaa tunnetta mukana kunnolla. Siellä oli muutama paini ja kaverin tietyt pelaajat rupesivat myös selkeästi hermostumaan. Sellaista hyvää playoff-vääntöä oli, Iiskola pohti.

Indiansin esitys oli ehkä yksi joukkueen kauden heikoimmista. Samaan hengenvetoon voi todeta, että ErVi pelasi erittäin tarkkaa puolustuspeliä ja oli armoton maalipaikoissaan. Iiskolan mukaan Indiansin vaisu esitys ei selittänyt selkeää voittoa.

– Me pelattiin aika fiksusti ja odotettiin tavallaan mitä kaveri tekee ja rokotettiin virheistä. Ehkä enemmänkin voisi sanoa, että meidän oma peli onnistui tänään, Iiskola vakuutti.

Kuten Iiskola itsekin totesi, niin ErVin peli oli hyvin kypsää ja fiksua. Voisi sanoa, että selkeästi maltillisempaa kuin kokemattomamman vastustajan.

– Malttia meillä oli kyllä edellisessäkin pelissä, mutta oltiin vaan paljon tehokkaampia tänään.

ErVi johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1. Sarja jatkuu lauantaina espoolaisten kotikentällä ja välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

– Erityisesti tuo hyvä puolustuspelaaminen ja se, että uhraudutaan ja autetaan maalivahtia. Sitten kun on paikka, niin tehdään maalit ja ollaan tehokkaita, Iiskola kertasi asioita joita torstain esityksestä kannattaa ottaa mukaan lauantain peliin.

Ottelutilastot
Juhani Järvenpään ottelukuvat

Lue myös:
Indiansin pallollinen peli ei miellyttänyt päävalmentajaa: ”Ihan älyttömiä virheitä oli”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen