Seitsemän tehopisteen ilta – Johansson piti Peliveljiä pilkkanaan

Henri Johansson on todella kovassa vireessä. Kuva: Esa Takalo.

Henri Johansson on todella kovassa vireessä. Kuva: Esa Takalo.

Nokian KrP oli SPV:tä parempi puolivälierien kolmannessa pelissä lukemin 10-5. Voitolla ”näädät” nappasivat sarjassa 2-1 -johdon.

Mikäli saatiin Henri Johansson pidettyä kurissa Seinäjoella, niin tällä kertaa oikealta ampuva laituri oli jälleen todella kovassa iskussa. Johansson iski jo kahden ensimmäisen erän aikana tehot 3+1 ja koko ottelussa pisteet 5+2.

Johansson hätyytteli samalla kahta eri pudotuspelien ennätystä. Yhden ottelun maaliennätys playoffeissa on kuusi maalia ja piste ennätys 5+3. Tällä hetkellä Johansson on tehnyt kolmeen puolivälieräotteluun 13 tehopistettä ja ero seuraavaan on seitsemän pistettä.

Myös tehopuolustaja Morics Krumins oli iskussa pistein 2+2. Samat pisteet teki myös Jere Oksanen. SPV:n Sami Koski syötti neljä osumaa.

KrP oli läpi ottelun askeleen edellä, joskin SPV onnistui tekemään avausmaalin Mikko Kohosen toimesta. Tämän jälkeen KrP kuitenkin nakutteli voiton erälukemien oltua 3-1, 3-1 ja 4-3. 

Parhaimmillaan ”näätien” johtoasema oli kolmannessa erässä 10-3. SPV osui lopussa kahdesti ilman maalivahtia.

Esa Takalon ottelukuvat KrP-SPV

Lue myös:
ErVi nuiji Indiansin maalein 11-4 – katso torstain puolivälieräpelien tulokset
Runkosarjassa kuudesti osunut Iiskola kuritti Indiansia neljästi: ”On ollut vähän tuskaista”
Indiansin pallollinen peli ei miellyttänyt päävalmentajaa: ”Ihan älyttömiä virheitä oli”

34 comments

  1. Johansson iskee vaan tyhjiin ja oikeasti Tuutsi dominoi kentällä aina siellä ollessaan. Todellinen playoffpelaaja. Kiviranta aivan liekeissä ollut koko sarjan. Syy miksi speve voittaa.

  2. Ei kyllä ollut veljillä mitään saumaa! On kyllä kovassa iskussa ”Näädät”.

  3. Varmaan katseltiin vähän eri peliä, sillä ainoat jotka siellä dominoi oli ”Näädät” 😂. Jos oikein punaisilla laseilla katsoo ni voi kai sitä
    Kivirannankin nähdä lentävän. Jäi kyllä jalkoihin siinä lähetyksessä, jota mä katsoin.

  4. muttakun muttakun ei johansson osaa tehdä pleijareissa pisteitä..

  5. Vuoden ottelu koostetta toi seinäjokelainen on kattellu? 😀 Painiveljiä vietiin ja lujaa

  6. Koposen jengi häviää vuosi vuodelta heikommille jengeille pleijareissa, mut silti SPVssä ei ilmeisesti edes harkita muita valkkuja. Milläköhän ilveellä kuvittelevat, et tonne porukkaa saadaan houkuteltua?

  7. Kyllä oli melkoinen ero vauhdissa tänään Raholassa. Ei pysyny kaveri kyydissä ja H.Johansson huippu tehokas. Ei toiminu SPV:n ketjusekotukset millään tasolla. Tasakentillä KRP vei voiton aika suvereenisti.

  8. Peliveljet on aina kovia kotonaan, vaikka tulis vieraissa kovaa tukkaan. Näin se meni viimekin vuonna. Kotietu todella tärkeä ja voi ratkaista koko sarjan.

  9. Kivirannalle maagiset -5 tähän matsiin. Ei oo muista vastusta.

    Kiviranta vs Johansson: 1-0

  10. Speve tulee vielä. Hoitaa kotipelit. Ja yksi the ryöstö Raholasta. On kyllä Henri Johansson kehittynyt Classicin vuosista. Suuri vastuu ja peliaika kehittää. Toki aina ollut kova pelaaja.

  11. Jos joku ihmettelee mihin koko spv:n joukkue on hävinnyt niin ei hätää kaikki löytyy Johanssonin rinta taskusta!

  12. Raholan teurastamolla on jälleen tapahtunut teurastus jonka kohteena on ollut aseeton spv. Sanotaanko että ei ollut palaakaan. Ei edes toivoa. Onnea vaan sen ryötön hakemiseen raholasta

  13. Huikeat tehot teki koskikin viiteen maaliin. Harmi vain että eräs pelaaja teki enemmän ja varasti koko shown 😀

  14. Krp pelinopeus myrkkyä spvlle.
    Koposen pelityyli on jääny mestaruusvuosille joka osa syy siihen miksi krp juoksee yli joka suunnasta.
    Cama jönkö 💪🏋

  15. Kosken ”tehot” tuli siinä vaiheessa peliä kun eroa oli jo sen verran että pelaaminen ei tainnut kiinnostaa kumpaakaan…

  16. Eikö nyt katsota sarja loppuun. Paukutellaa sitten henkseleitä puoleen, tai toiseen.

  17. Todella mielenkiintoinen sarja! Kotiedut ovat järkyttävän suuret tässä. Tai ehkä pitäisi sanoa, että SPV:n kotietu ainakin. Jotenkin tuntuu, että Speve pääsee suuruuden päiviensä loistoon, vain ajoittain ja ainoastaan kotona. Vieraspelit todella vaikeita. Ei voi selitellä poissaoloilla, mutta kyllä Hankkion tyyppinen pelaaja olisi tuohon äärimmäisen tärkeä, kun katsoo noita koostumuksia, millä nyt Seinäjoki pelaa.

    Pohjonen oli eilen maalilla kyllä vakuuttava, todella vakuuttava. Itse toivoisin Hannulalle vastuuta punaisten maalilla.

    SPV on erittäin kova tuossa 6vs5-pelissä. Toki peli oli jo selvä, mutta silti 2-0 kuusvitonen siinä lopussa. Kuusvitosessa toki SPV pystyy laittamaan sen kokeneen ja vaarallisen osan joukkuetta kentälle ja dominoimaan.

    Todella mielenkiintoista nähdä, miten Seinäjoella voimasuhteet nyt asettuvat.

    Kannatan SPV:tä, mutta pakko nostaa isosti lätsää KRP:lle, saattaa mennä pitkälle tänä vuonna. Toki tämäkään sarja ei ole vielä selvä.

  18. On se jännä juttu että Speve jää tuolla Raholassa ihan telineisiin. Ei ollut mitään jakoa eilisessä pelissä. Ei oo kyllä valkusta eikä pelityylistä kiinni, jos yksilötasolla tulee tuommoinen määrä virheitä – ylipelataan, alipelataan, harhasyöttöjä jne. Maalipaikkojakin Spevellä oli ihan kohtuullinen määrä 1. ja 2. erässä mutta Krp veskari kyllä nollasi ne hienosti. Nokialaiset ja varsinkin eräs herra käytti tehokkaasti paikat ja näytti sitä tyyliä millä Spv on finaalisarjojakin voittanut.

  19. Pelihän ratkesi SPV:n junnumaisiin virheisiin – keskialueella ja omassa päässä (ilman palloa ja pallon kanssa) – Henkka on kyllä valtakunnan ykköspyssy- ei näytä vaaralliselta, mutta on sitä- SPV joutuu tekemään tällä hetkellä älyttömän määrän duunia yhden maalin eteen ja se voi kostautua tässä sarjassa jos ei ala paikoista pistään sisään. Hyviä maalintekopaikkoja oli Punaisella paljon pelin tärkeissä käänne kohdissa…ei tehty ja *näädät* tekivät…

  20. Aivan maaginen päällystakki tuo Holopainen, huhhuh sentään! Kivirantakin niin häikäisevän hyvä että näkökin lähtee.

  21. Jos meinaat Johanssonin päällystakkina, niin varmasti peliä katsoneena huomasit että herrat hyvin vähän olivat kentällä samaan aikaan :).

    Krp ykköskenttä +6, kakkos- ja kolmoskenttä -1 ja pari nollaa. Tuossa se ratkaisu piilee taas kun Seinäjoella pelataan…

  22. Tämä peli ei ollut spevelle se ”must win”-peli jota se taas näädille oli. Kokeneena luotsina koponen kokeili vielä tässä pelissä toista taktiikkaa, vai miksi muuten vaihtaa voittopelin miesvartiointi tähän peliin pois? Ei tule helppo sarja krplle, vaikka eilen numerot kaiken taululla kertoivatkin. Nyt nokialaiset takki auki seinäjoelle, Johansson alle neljään pisteeseen ja sarja on taas täysin auki.

  23. Tuutsi painaa henkan urheilutalon seiniin levyksi ja vastuu jää loppusarjaksi puutarhatonttu mäkipään harteille.

  24. Jos SPV aikoo voittaa vieraissa, pelaajien vartioinnin puolustuspäässä pitää onnistua paremmin. Toki kakkoskenttä (Kiviranta-Myllymäki-Sieppi, Mustonen-Karjala) olisi voinut välttää pari virhettä sekä osua paikoistaan paremmin ja pitää SPV:n pelissä. Kolmonen ei oikein saa pallollisia pätkiä aikaiseksi, mutta ei ole tainnut hirveästi päästääkään maaleja.

  25. Toki yhdessä takavuosien mestaruussarjassakin viikkarit vei muistaakseni 12-3 eli sarja on vielä auki mutta fakta on, että Henri pisti kyllä sellasen shown pystyyn, että Galantekin olis nostanu hattua.

  26. …paitsi että taisi kolmonen ainakin ottaa jäähyn ja päästää Viitakosken uimaan kulmasta maalille, joista 2 maalia omiin.

  27. SPV:n tarinaan on aina kuulunut yllätyksellisyys ( joskin toinen mestaruus tuli 9-0 täplillä)
    Isoja tasonnostoja hävityn pelin jälkeen jne. Tällä hetkellä ei *ylivoimaisia* tähtiä joukkueessa vrt. HenkkaJ ja sitä myöten tasonnosto pitäs lähtee 2-3 kentän pelaajista mikäli SPV aikoo sarjan kääntää voitoksi.

  28. tulee ratkaisemaan tämän puolivälieräparin kohtalon. Seinäjoella SPV voi laittaa selkärepun tai useampiakin, mutta Raholan teurastamossa Henkka ja kumppanit ovat pitelemättömiä. SPV:llä on toki kokemusta pudotuspeleistä, mutta ei Krp:tä vastaan.

  29. Takavuosien sarja oli kyllä melkoinen, muistaakseni myös speve pöllytti ssvtä suurinumeroisesti. Luvuilla kun ei näissä peleissä väliä.

  30. Kyllä oli Näädät sata askelta edellä tässä pelissä. Niinkun todettu, SPV pelaa hyvin kotonaan mutta mestaruus vaatii muutakin. Kukaan ei Seinäjoella kiistä Johanssonin ylivoimaisuutta. Kivirantaa ja Henkkaa on turha edes verrata keskenään, roolit omassa joukkueessa on täysin erit. Nokialla ei ole tässä sarjassa hätää kun tarvitsee voittaa kaikki pelit kotona. Nokian ”pääkoppa”-kommentteihin vielä.. uskon että joukkue kehittyy yhä tässä kun saa näitä hyviä pelejä alle. Hyvä joukkue pystyy sarjan aikana nostamaan tasoaan jokaisella osa-alueella. Vieraspelissä vielä turhautuminen näkyi ruudun läpi, kun SPV puolustikin yllättävän onnistuneesti. Seuraavassa matsissa oli jälleen keskittyminen omassa tekemisessä niinkun kuuluu ja tulos oli heti selvä. Hyvä ottelusarja ja Nokiallakin ensimmäiseen matsiin verrattuna kivasti yleisöä paikalla.

  31. Jopa vähän ärsyttävää, kun yksi peluri on vaan ylitse muiden. Ja on sanottava, että KRP:llä on nyt todella hyviä pelureita. Olisi kiva kuulla nyt jonkun Härmälle esim viime kritiikkiä antavien kommentointia. Kas kun Härmälä ei todellakaan Nokialla tullessaan ollut valmiina huippujoukkue. Nyt ne lätkii Speveä ainakin kotonaan mennen tullen. Ja Kosken tehoista sanoisin, että hra olisi saavuttanut 6-8 syöttöpinnaa, jos kaverit olisivat pistäneet pallon pussiin. Lisäksi kaksi ensimmäistä syöttöpinnaa tulivat kyllä tilanteessa, jossa Speve oli pelissä mukana. Etten nyt tiedä mitä peliä yksi kommentoijista on seurannut. Jännä yksityiskohta on se, että Speve ei vaan Nokialla pärjää. Syytä en tiedä, kotiyleisö se ei ehkä ole.