Superketjun tähdet ensi kaudeksi liigaan – Happee solmi sopimukset lupauksiensa kanssa

Tommi Taimisto nähdään ensi kaudella Happeen liigajoukkueen mukana. Kuva: Esa Jokinen

Tommi Taimisto nähdään ensi kaudella Happeen liigajoukkueen mukana. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän Happee kertoi torstaina solmineensa kahden vuoden sopimukset Eppu Suhannon, Kaapo Siekkisen, Oscar Salmisen ja Tommi Taimiston kanssa. Nuorukaiset pelasivat kuluneella kaudella pääosin A-juniorien SM-sarjassa.

Kyseinen nelikko muodosti ehkä koko nuorten SM-sarjan hurjimman ykkösketjun, jonka ansiosta Happee myös menestyi. Happee tiedotti sopimuksista TPS:aa vastaan pelatun kolmannen puolivälierän erätauolla.

Laitahyökkääjänä viihtyvä Salminen voitti koko sarjan pistepörssin iskettyään 22 ottelussa tehot 37+23=60. Laituripari Taimisto saldosi niin ikään komeat tehot, kun pisteitä kertyi 27+22=49.

Enimmäkseen puolustajana esiintynyt A-nuorten kapteeni Eppu Suhanto mätti puolestaan 22 peliin 21+19=40 pistettä. Suhanto, Taimisto ja Salminen pelasivat 1997 syntyneinä viimeisen kautensa junioreissa.

Neljäs liigasopimuksen saanut pelaaja on keskushyökkääjä Siekkinen. 2000-ikäluokan lupaus kuuluu alle 19-vuotiaiden maajoukkueen vahvuuteen. Siekkinen iski A-juniorien runkosarjassa tehot 14+22=36.

6 comments

  1. On kyllä kiva nähä, että Happeessa näkee liigakentällä ensi kaudella Emppu Suvannon. Hieman ihmettelen, miksi aikoinaan isolla rahalla O2:sesta hankittu Saku Liika ei saanut vielä sopimusta. Hän toki ensi kaudella vielä A-Junnuissa pääsee pelaamaan.

  2. Tätä Happee juurikin tarvitsee. Mestaruuden jälkeen pelitapa jämähtänyt paikoilleen ja pysytty liikaa muuttumattona. Hyvä Happee. Parempi myöhään kuin ei ollenkaan!

  3. Mielenkiintoinen ja ehdottomasti hieno uutinen. Mielenkiintoista nähdä miten Happee meinaan asian ratkaista sillä jo nyt katsomossa istuu kentällisen verran liigatason pelaajia

  4. Itse suhtaudun Happeen julkistukseen melko skeptisesti, sillä ellen aivan väärin muista niin samanlaisia liigasopimuksia on A-junnuista ikääntyvien junioreiden kanssa tehty matalemmalla profiililla aiemminkin, yleensä vain nämä lahjakkaat pelaajat ovat jääneet Happeen rosterissa nimekkäämpien pelaajien varjoon ja lopulta päätyneet pelaamaan lähinnä farmijoukkue Steamerssissa. Veikkaan itse, että Happeen toimiston puolella sopimuksella pyritään lähinnä estämään 97 kolmikon hyppy naapuriseuraan, jossa näille olisi taatusti ollut luvassa peliaikaa divarissa. En toki pois sulje mahdollisuutta, että nyt sopimuksen tehneet pelaajat pelaisivat ensikaudella miesten liigassa, oikeastaan Happeen ja Happeen juniorituotannon, sekä uuden akatemiahankkeen kannalta toivon sitä, mutta saa nyt nähdä miten käy.