Tältä näyttää B-poikien SM-sarjan uusi rankingjärjestelmä

Kuva: Salibandyliitto

Kuva: Salibandyliitto

B-poikien valtakunnallisten sarjojen karsintoihin ilmoittautuneet joukkueet järjestetään paremmuusjärjestykseen seurojen B- ja C1-poikien valtakunnallisissa sarjoissa kaudella 2017-18 saavutetun urheilullisen menestyksen mukaan.

Tämän rankingin 12 parhaan seuran joukkueet pääsevät suoraan SM-karsintaan. Rankingjärjestys huomioidaan myös esikarsinnan lohkojakoja tehtäessä esikarsinnan sarjajärjestelmässä tarkemmin määriteltävällä tavalla.

Ranking muodostuu kauden 2017-18 B- ja C1-poikien valtakunnallisten sarjojen sijoituksista siten, että molempien ikäluokkien menestyksestä saa saman verran pisteitä.

SM-sarjan voittaja saa 24 pistettä, 2. sijoittunut 23 pistettä jne. Puolivälierissä pudonneet joukkueet (sijat 5.-8.) sijoitetaan runkosarjan sijoituksen mukaiseen järjestykseen.

I divisioonan voittaja saa 12 pistettä, 2. sijoittunut 11 pistettä jne. Sijojen 3. ja 4. sijoitukset määräytyvät I divisioonan pudotuspelikierroksen finaalin mukaan. Sijojen 5. ja 6. sijoitukset määräytyvät I divisioonan pudotuspelikierroksen välierissä hävinneiden joukkueiden runkosarjan sijoituksen mukaan.

Jos pudotuspelikarsinnoissa pelaava I divisioonajoukkue tai aluesarjajoukkue joukkue yltää pudotuspelipaikkaan se saa loppusijoituksensa mukaiset pisteet ja sen pudottama joukkue saa 0,5 pistettä vähemmän kuin runkosarjasijoituksensa perusteella olisi muuten saanut. Jos aluesarjoista tullut joukkue voittaa pudotuspelikarsinnassa I divisioonajoukkueen, se saa I divisioonajoukkueen ansaitsemat rankingpisteet ja I divisioonajoukkueen saa 0,5 pistettä vähemmän.

Yhteisjoukkueen saavuttamat pisteet kertyvät ensisijaisesti yhteisjoukkuesopimuksessa määritellylle Vastuuseuralle. Jos Vastuuseuralta ei osallistu karsintaan joukkuetta, pisteet siirtyvät kokonaisuudessaan yhteisjoukkuesopimuksen toiselle seuralle.

Seura saa vain paremmin sijoittuneen joukkueensa pisteet ikäluokasta, jos sillä on useampi joukkue samassa ikäluokassa. Tasapisteissä enemmän pisteitä B-poikien sarjasta saanut joukkue on rankingissa korkeammalla.

Mikäli seura, joka on rankingissa 12 parhaan joukossa, osallistuu karsintoihin useammalla joukkueella, tulee seuran nimetä 15.8. mennessä 15 pelaaja, jotka ovat syntyneet 2001 tai 2002, joiden edustusoikeus on seurassa ja joista jokainen on pelannut kaudella 2017-18 yhteensä vähintään 10 ottelua B- tai C1-poikien valtakunnallisissa sarjoissa. Nämä nimetyt pelaajat eivät saa pelata karsinnoissa muissa seuran joukkueissa kuin suoraan SM-karsintaan menevässä joukkueessa.

Rankingjärjestys

B- ja C1-poikien SM-sarjojen ja 1. divisioonan runkosarjan perusteella on tehty esimerkkilaskelma seurojen rankingpisteistä. Lopullinen pisteytys tehdään, kun kauden 2017-18 lopulliset sijoitukset ovat selvillä.

Ranking

Yhteensä PB PC1

1. TPS 45 23 22

2. Oilers 45 22 23

3. Koovee 37 24 13

4. EräViikingit 35 11 24

5. Nokian KrP 32 16 16

6. OLS 26 15 11

7. Tiikerit 26 12 14

8. Karhut 26 9 17

9. GrIFK NG 25 7 18

10. SPV 24 20 4

11. Classic 24 17 7

12. NST 22 19 3

13. SCU 21 21 –

14. Steelers 21 – 21

15. ÅIF 20 – 20

16. Josba 19 13 6

17. O2-JKL 19 – 19

18. Happee 18 18 –

19. SB Heinola 15 – 15

20. FoSU 14 14 –

21. HIFK 12 – 12

22. SC Hawks 10 10 –

23. SB Welhot 10 – 10

24. Indians 9 – 9

25. LNM 8 8 –

26. Pelicans SB 8 – 8

27. SB Vaasa 6 6 –

28. Dogs 5 5 –

29. Wirmo 5 – 5

30. M-Team 4 4 –

31. SB Vantaa 3 3 –

32. Jokerit 2 2 –

33. Top Team 2 – 2

34. Nibacos 1 1

35. Loiske Esport 1 – 1


Teksti: Salibandyliiton tiedote

24 comments

  1. Nyt innolla venataan vihaisten sählyfaijojen kommentteja siitä miten kaikki on perseestä.

  2. Tämä hyvä. Pistelasku on selkeä ja tasapainottaa karsintoja.

  3. …juu…tasapainottaa tosiaan….saapa nähdä sitten alkukarsintojen jälkeen B:ssä , kun joku noista 12 porukasta saa vastaansa esim SCU:n tai LNM:n….saattaa taas alkaa aikamoinen keskustelu siitä mikä on reilua… molemmat varmasti ensikaudella ikäluokan kärkijoukkueita..

  4. Tämä hyvä. Saadaanpahan varmistettua suurseurojen mm. Ervin pääsy BSM sarjaan, kun karsintojen kautta eikä edes pudotuspelikarsinnan kautta se ei onnistunutkaan tänä vuonna.

  5. Ei kyllä nst saa tarpeeksi kivaa joukkuetta valtakunnalliseen ensi vuonna ilman ponovoa ainakaan

  6. Koovee ensi vuonna täysin 02 ikäluokka eli siipeilevät nyt 00 ikäluokan avulla

  7. Kyllähän se classic ja scu tulevat olemaan kovimmat jengit ensi kaudella. Classic saamassa kovia vahvistuksia huhujen mukaan

  8. Ei tämä tietenkään täydellinen ole, mutta huomattavasti parempi koritussysteemi kuin aikaisempina vuosina. SCUn kaltaisilta aliränkkäystapauksilta ei voi välttyä oikein mitenkään oli systeemi mikä tahansa

  9. Classic saa siis B:stä 5 pinnaa enemmän kuin Tiikerit vaikka saivat isän kädestä turpaan play-off karsinnoissa. Jos näissä karkeloissa häviää niin pisteet pitäisi vaihtua päittäin. Viime syksyn lottokarsinnat kummittelee edelleen.

  10. Millähän tavalla tämä systeemi voittaa edellisen? Viimekaudella kuitenkin kaikki joukkueet olivat sarjassa minne pääsivät/jäivät pelaamalla?

  11. Mutta eihän ervi tällä systeemillä pääse varmasti kuin siihen divariinsa missä oli jo tällä kaudella! Eli otetaan nyt edes pikkasen selvää ennen huuteluita. Mä väitän, että top12 jengit olisivat joku sm tai divari oli karsinta mikä hyvänsä!

  12. Alla kopio tekstistä, jonka mukaan Classic saa 0,5 pojoa vähemmän kuin Tiikerit. Taitaa alkuperäinen taulukko olla tehty ennen viikonloppua.
    ”Jos pudotuspelikarsinnoissa pelaava I divisioonajoukkue tai aluesarjajoukkue joukkue yltää pudotuspelipaikkaan se saa loppusijoituksensa mukaiset pisteet ja sen pudottama joukkue saa 0,5 pistettä vähemmän kuin runkosarjasijoituksensa perusteella olisi muuten saanut. ”

  13. El tigre, luitko ihan kokonaan? Tää laskettu ranging ei ole lopullinen!

  14. Steelerssikin huhujen mukaan saamassa kovaa nippua ensi kaudeksi.

  15. Eiköhä oo tärkeintä että harrastaa vaan lajia

  16. Mites joukkuuet jotka listalla ei näy onko mahdollisuudet Bsm olemassa?

  17. Totta kai.
    Normikarsintojen kautta kaikilla on mahdollisuus.

  18. Tiikereillä, Granilla, Karhuilla, Kooveella ja KrP:llä voi olla 0,5 sinne tänne riippuen laskusysteemistä kun 2 divari joukkuetta pääsevät pleijareihin.
    Oilers 42-48
    TPS 41-44
    Tiikerit 34-37
    Koovee 33-36
    ErVi 32-35
    OLS 31,5
    Nokian KrP 30.5
    NST 24-27
    Karhut 24
    GrIFK 24
    Classic 23.5
    Steelers 21-24/ SPV 22

  19. Elokuun lopulla 2017 pelattiin B-junioreiden SM-karsintaa ympäri Suomen, mitattiin kenen kuuluu pelata milläkin tasolla. Tämä kahden perättäisen viikonlopun aikana suoritettu karsinta jyvät akanoista vei osan joukkueita suureen ja mahtavaan SM-sarjaan, osan divariin ja loput alueellisiin sarjoihin. Pääkallon kommentoijien mukaan tämä oli hyvä reilu tapa jolla mitattiin ja määriteltiin koko kauden ajaksi oikeat joukkueet oikealle tasolle. Tästä saivat kuulla varsinkin ErVi ja Tiikerit jotka odotusten vastaisesti karsintojen seurauksena joutuivat/pääsivät 1-divisioonaan pelaamaan.
    Tuon karsintasysteemin mukaan joutuivatkin minne kuuluivat, systeemi vaan oli siihen aikaan huono. Tiikereillä ei tuona aikana ollut käytössä kuin 1 selkävaivainen ja 1 harjoituksiin sopiva maalivahti. Joukkue oli rakennettu kesän aikana 8sta eri joukkueesta tulevasta pelaajasta. Paljon on kiinni siitä kuka sattuu olemaan loukkaantunut ja kuka sairas tai toisen ikäluokan peleissä noina päivinä.
    Pääkalloon kirjoittavien tahojen vahingonilolla ei ollut mitään rajaa. Tiikerit ja ErVi joutuvat pelaamaan Nibacosta ja Jokereita vastaan, ihan omalla tasollaan. Todennäköisesti pelaajien asenne ei ollut kesän aikana ollut kunnossa kun potentiaalista huolimatta karsinnoissa kävi niin kuin kävi.
    Tämän jälkeen alkoi ainakin Tiikereissä täysin uusi aika, kovaa treeniä asenteella. Tämä ei jää tähän. Ainoa tavoite on edelleen SM mitali. Divarin runkosarja meni kivasti 21/22 voittoa, maaliero +171 ja yli 12 tehtyä maalia keskimäärin per ottelu. Ei se taso millä Tiikerit pelasi sittenkään ollut oikea. Karsinnoista poiketen sarjan aikana matkassa oli voittavat maalivahdit.
    Divarin parhaille suodaan mahdollisuus karsia paikasta SM play-offeihin. Tiikerit jyräsi helposti Classicin (SM 8) kun ErVin tie nousi pystyyn Happeeta (SM 7) vastaan. Jotain tasosta kertoo myös se etteivät SM-sarjassa sijoilla 1-3 olleet joukkueet valinneet Tiikereitä vaan mieluummin SM-sarjassa pelanneita joukkueita puolivälierävastustajikseen. SM-4:n Urbans joutuikin taipumaan Tiikereille tasaisen 3 ottelun väännön jälkeen.

    Tuo kahden peräkkäisen viikonlopun karsinta luo liikaa sattumaa tasonmittaukseen. Valittu suunta on oikea vaikka tuskin vielä mitenkään valmis. Tulevalle kaudelle KooVeella ”varma paikka” divarissa vaikka sen ikäisiä menestyviä pelaajia ei seurassa nykytilassa olekaan, seuraavalla kaudella Urbansilla sama tilanne. Kehitystyötä tarvitaan edelleen, kyllä ne parhaat menetelmät löytyvät vaikkei ihan kaikki kerralla.

  20. Uusi pisteytys ei toimi ja ei ole tasavertainen kaikille: esim. Jos vaikka Pirkanmaalla PirPi keräisi ”huippujoukkueen” karsintoihin ja Classic menettää huippunsa ja olis vain kilpasarjan tasoa. Nämähän ovat pisteytyksessä aivan eri päissä, mutta Classic saa selkeän edun vanhoilla meriiteillä… Kuinka varmistetaan että jokaisella joukkueella on samat mahdollisuudet kuin vanhat meriitit omaavilla? Pelaajat kun liikkuvat seurasta toiseen ja viime kauden ”rupusakki” voikin olla divari tai jopa Sm-tasoa…

  21. Uusi systeemi on oiva askel kohti tasavertaisuutta. Ei se valmis ole, mutta suunta on oikea.

    Kuten hieman ylempänäkin mainittiin, vanha systeemi antoi liikaa painoarvoa yhdelle tapahtumalle tai jopa yhdelle ottelulle.

    Aikaisemmin seura pystyi tuomaan esim. yhteen ratkaisevaan turnaukseen (tai jopa vain yhteen otteluun) kaikki parhaat kyseisen ikäluokan pelaajansa tietäen, että kyseiset yksilöt eivät tulisi pelaamaan peliäkään ko joukkueessa koko kaudella, kunhan vain käyvät nostamassa seuran junnujoukkueen mahdollisimman korkealle tasolle, vaikka joukkueen todellisen rosterin taso ei kyseiselle tasolle riittäisikään.
    Uskon myös, että mikäli ratkaisevia otteluita olisi ollut mahdollisuus pelata esim. paras kolmesta –systeemillä, olisi lopputulema siitä kuka pelaa missäkin sarjassa, voinut olla monenkin taisteluparin kohdalla toinen.

    Ja Säbäjäbälle: Jos se viime kauden rupusakki on oikeasti divari tai SM-tasoa, niin kyllä se sinne tiensä raivaa myös nykyiselläkin systeemillä.

Comments are closed.