Liigat

TPS puudutti Happeen Turussa – Classic niukkaan voittoon Espoossa

19.03.
2018
17 Kommenttia
5
Liigat

TPS kaatoi Happeen Turussa maalein 3-2. Kuva: Esa Jokinen

TPS ja Happee mittasivat toisiaan maanantaina miesten Salibandyliigan puolivälieräpelissä Turussa. TPS oli Happeeta parempi maalein 3-2 ja tasoitti puolivälieräsarjan.

TPS sai alkuminuuteilla hyvän tilaisuuden maalintekoon, kun Jonne Junkkarinen komennettiin istunnolle mailan painamisesta. Ajassa 4.48 Janne Nurminen iskikin turkulaisten avausosuman ylivoimalla. Toisen osumansa TPS tyylitteli komealla hyökkäyksellä, jolla avattiin koko Happeen pakka tarkalla siirtelyllä. Maalisyötön tarjoili Ville Laine ja maalista vastasi Jaakko Hautamäki.

Happeen kavennus syntyi ajassa 13.22, kun Petri Kauko niittasi pallon verkkoon kotijoukkueen maalin edestä. Lisämaaleja ei nähty erässä, vaikka Happee pääsi kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla. TPS oli erässä pallollisesti hallitsevampi osapuoli, kun Happee pyrki enemmän suoraviivaisuuteen omissa hyökkäyksissään. Varsinkin erän alkupuoli oli kotijoukkuun hallintaa, mutta Happee pääsi peliin pikku hiljaa mukaan erän edetessä.

Happee sai toisen erän alkuminuuteilla pidettyä palloa paremmin kuin ensimmäisen erän alussa, mutta erän ainoan maalin naulasi TPS. Ajassa 26.00 Ville Laine iski pallon vieraiden verkkoon vastahyökkäyksen päätteeksi.

TPS onnistui toisessakin erässä puolustamaan erinomaisesti pallon kanssa, ja Happee ei juurikaan päässyt maalintekopaikoille. Happeen pidemmissä hyökkäyksissä oli laadullisia ongelmia, sillä ratkaisevat syötöt eivät olleet järin hyviä. Kahdessa ensimmäisessä erässä oli matala tempo ja Happee ei tuntunut ”syttyvän” otteluun kuten se normaalisti tekee.

Kolmannessa erässä Happee muutti kokonpanoaan ja otti pallollisen pelin hallinnan. Vierasjoukkue pääsi ylivoimalle ennen erän puoliväliä ja Peter Kotilainen iski pudotuspelikevään ensimmäisen osumansa ylivoimalla ajassa 50.32, joten peli oli 3-2. Vaikka Happpee nosti tasoaan viimeiseen erään, niin TPS vei lopulta voiton.

Kotijoukkueen tehopelaajina esiintyivät Ville Laine (1+1) sekä Hautamäki (1+1). Happeen Kauko onnistui samassa tempussa. Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 1025 katsojaa.

Ottelusarjan voitot ovat nyt 1-1 ja seuraava kamppailu mitellään torstaina Jyväskylässä. Välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

Espoossa väännettiin Oilersin ja Classicin välinen toinen puolivälieräpeli. Tiukka kamppailu päättyi Classicin 4-3-vierasvoittoon.

Classic johti ensimmäisen erän jälkeen 2-1, kun Oskari Heikkilä ja Lassi Vänttinen onnistuivat maalinteossa. Oilersin osumasta vastasi Jesperi Lindfors. Niclas Meyer tasoitti pelin heti toisen erän alussa ja tasatilanne kesti yli puoli tuntia, kunnes Sami Johansson vei vieraat johtoon viimeisen kympin alussa.

Oilersin 3-3-maali syntyi ajassa 56.24 Casper Pfitznerin toimesta. Johansson vei kuitenkin tamperelaiset uudelleen johtoon vain 18 sekuntia myöhemmin ja Classicin johto piti loppuun saakka.

Kahdesti maalannut Johansson oli ottelun tehomies. Ensimmäistä pudotuspeliotteluaan pelannut Nemo Sipilä pysäytti kotijoukkueen maalilla 25 kutia. Vuonna 2000 syntynyt Sipilä paikkasi yhden ottelun pelikiellon saanutta Joonas Kaltiaista.

Classic johtaa puolivälieräsarjaa voitoin 2-0. Puolivälieräsarja jatkuu keskivikkona Tampereella ja välieräpaikka vaatii neljä voittoa.

Miesten Salibandyliigan puolivälierät:
Oilers-Classic 3-4 Ottelutilastot Classic johtaa sarjaa voitoin 2-0.
TPS-Happee 3-2 Ottelutilastot Puolivälieräsarja on tilanteessa 1-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen