Liigat

Vahva kolmas erä ratkaisi – SPV tasoitti puolivälieräsarjan kotivoitolla

18.03.
2018
72 Kommenttia
4
Liigat

Kuva: Esa Takalo

SPV ja Nokian KrP kalisuttelivat sapeleitaan sunnuntaina ensiksi mainitun kotikentällä. SPV tasoitti puolivälieräsarjan puntit voittamalla KrP:n kotikentällään maalein 7-4.

Ensimmäisessä erässä peli aaltoili molempiin päihin, ja vaikka KrP oli hitusen niskan päällä, niin kaksikymppinen oli tasainen. Avausmaalin iski KrP:n Vertti Wigren SPV-puolustuksen avustuksella ajassa 16.11. Johto piti kuitenkin ainoastaan minuutin, sillä pannastaan valituksen myötä ainakin toistaiseksi vapautunut Ville Kuusela iski kotijoukkueen tasoituksen. Lukemissa 1-1 mentiin myös erätauolle.

Toisen erän ensimmäisen maalin naulasi SPV:n Joni-Arttu Sieppi ajassa 20.45. Toisessa erässä peli aaltoili päästä päähän, joka sopi erityisesti kotijoukkueen pirtaaan. Seuraavasta maalista vastasi Mikko Kohonen ajassa 32.28. KrP käytti aikalisänsä tuossa vaiheessa. Aikalisän jälkeen kului 32 sekuntia, kun Joni Henttonen kavensi tilanteeksi 3-2.

Vajaa kolme minuuttia myöhemmin nähtiin KrP:n tasoitusosuma, kun Henri Mäenpää latoi pallon SPV:n pussiin Wigrenin syötöstä. Toinen erä oli melkoisen kaksijakoinen ja ensimmäinen kymppi meni pitkälti kotijoukkueen nimiin, mutta aikalisän jälkeen KrP paransi rutkasti ja hallitsi toisen erän loppua. Kolmanteen erään mentiinkin lukemissa 3-3.

SPV iski myös kolmannen erän avausmaalin. Matias Veikkola petasi Janne Autiolle loistopaikan, jonka liigauran ensimmäinen pudotuspeliosuma syntyi ajassa 43.57. SPV jatkoi vahvoja esityksiään ja yhdeksän minuuttia ennen loppua Kohonen ohjasi Veikkolan kudin KrP:n maaliin peli oli 5-3.

Pari minuuttia myöhemmin vieraiden Matti Koskela laitettiin jäähylle estämisestä. SPV-ylivoima jauhoi pallon Siepille, jonka tarkka kuti vei kotijoukkuen kolmen maalin johtoon ennen viimeistä vitosta.

Tappioasemasta johtuen KrP otti maalivahdin pois jo varhaisessa vaiheessa. Neljä minuuttia ennen loppua Tuukka Kiviranta naulasi seinäjokelaisten seitsemännen osuman. Kolme minuuttia ennen päätösvihellystä Mikko Repo latoi pallon verkkoon SPV:n maalin edustalta. Vahvasta myllystä huolimatta KrP ei saanut lisämaaleja kamppailussa.

SPV vei voiton eritoten vahvan kolmannen erän myötä. Pohjalaisjoukkue puolusti sunnuntaina huomattavasti tarkemmin kuin perjantaina ja oli muutenkin terävämpi kuin ensimmäisessä osaottelussa.

Kotijoukkueen tehopelaajia olivat eritoten Sieppi (2+1) ja Veikkola (0+3). Ottelusarja on tilanteessa 1-1 ja jatkuu torstaina Raholassa. Välieriin pääsy vaatii neljä voittoa.

Ottelutilastot
Juha Käenmäen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen