Valituslautakunnan linjaus vapautti – SPV-kapteenin pelikielto kumottiin

Ville Kuuselan pelikielto kumottiin. Kuva: Juha Käenmäki

Ville Kuuselan pelikielto kumottiin. Kuva: Juha Käenmäki

Salibandyliiton valituslautakunta on SPV:n tekemästä muutoksenhausta muuttanut pääsarjojen kurinpitäjän Ville Kuuselalle antamaa rangaistusta päähän kohdistuneesta kontaktista.

Ville Kuuselalle määrättiin runkosarjan päätöskierroksen ottelussa LASB – SPV pelirangaistus (PR3) väkivaltaisuudesta. Pääsarjojen kurinpitäjä arvioi tilanteen ja antoi Kuuselalle pelirangaistuksesta (PR3) seuraavan automaattisen yhden ottelun pelikiellon ja seuran 100e sakkorangaistuksen lisäksi yhden ottelun pelikiellon.

Valituslautakunnan päätöksellä kurinpitäjän antama yhden ottelun lisäpelikielto kumotaan ja Ville Kuusela on edustuskelpoinen tänään pelattavassa Salibandyliigan kolmannessa puolivälieräottelussa Nokian KrP – SPV.

Valituslautakunnan päätöspöytäkirja Salibandyliigan kurinpito-sivuilla.

Lue myös:
Video: Kova takaisku – SPV-kapteeni huilaa kaksi ensimmäistä puolivälieräpeliä pelikiellon vuoksi
Muutoksenhaku vireillä – pelikiellon saanut SPV:n ykkössentteri nähdään tänään kaukalossa

Teksti: Salibandyliitto

10 comments

  1. Eikö se kurinpitolautakunta vois lakkauttaa ja kaikki suoraan valituslsutakuntaan, niin säästyisi aikaa ja harmia ja lajille tulevaa negatiivistä julkisuutta ?

  2. Punainen oli ihan hyvä tuomio, mutta oli toi lisäkakku ylipäätään liioteltu. Ylemmän linjoilla, ihan päätöntä touhua, kun ei tunnu mikään rangaistus pitävän. Isoveli lätkässä tosin näyttää sama meno olevan, että joka tuomiosta valittavat, siellä tosin saattaa valitukset olla menemättä läpi.

  3. Nyt meni oikein!
    Hyvä että meneillään oleva sarja saadaan ratkaista ilman jossittelua pelikieltojen vaikutuksista.
    Spv taitaa viedä sarjan paremman henkisen kanttinsa ja taktisen osaamisen takia.

  4. Voisko tuomarit lopettaa rangaistusten viheltämisen, niin säästyttäis näiltä kurinpidon farssipäätöksiltä!? Antaa poikien pelaa!

  5. Kieltämättä hankala tämmöinen prosessi, mutta onko parempia vaihtoehtoja. Tässä tapauksessa se kyllä mielestäni vei lopullisen tuomion oikeudenmukaisempaan suuntaan. Olin jo alunpitäen sitä mieltä, että päähän osumisesta kuuluu kakku, mutta kun huomioidaan, että pelaaja selvästo tavoitteli palloa eikä muutenkaan ollut väkivaltainen, niin lisärangaistukset eivät olleet perusteltuja.

    En tiedä olisiko mahdollista nopeuttaa näitä päätöksiä jotenkin.

  6. Hyvä ratkaisu tämä. Aiheuttaa kyllä veivaamista, mutta jos kurinpitovaliokunta jätettäisiin pois ja olisi vain valituslautakunta, niin pitäisikö silloin poistaa seuroilta valitusoikeus päätöksistä? Se on yksi ratkaisu, mutta ei kyllä hyvä.

  7. Oikea ratkaisu tämä niin kuin muutkin valituslautakunnan viimeaikaiset.

  8. Valituslautakuntahan tuki erotuomarien ratkaisua, mutta koki tämän höpöhöpö Waheen päätöksen olevan väärä eli lisäsanktio pois ja Kuusela kehiin. Kohta losiin!

  9. Todistaa vaan taas että koko lajin taustaorganisaatio pelaa mökkipelejä.