Liigat

VeikkausTV-ennakko: EräViikingit haluaa kotiedun takaisin Espoosta

16.03.
2018
Liigat

Indians ja EräViikingit mittelevät perjantaina Otahallissa. Kuva: Iiro Karesniemi

Westend Indiansin ja EräViikinkien välinen puolivälieräsarja käynnistyi keskiviikkona. Espoolainen Indians vei voiton ja ryöväsi kotiedun itselleen. Perjantaina joukkueet kohtaavat Espoon Otahallissa kello 18.30 alkaen, ja VeikkausTV lähettää kamppailun suorana.

Lähtökohdat:
Indians sijoittui runkosarjassa kuudenneksi kuulumalla koko kauden suurimpiin yllättäjiin. Nuorten tähtiensä johdolla ”Heimo” kaatoi sarjan kärkipään joukkueitakin. Merkittävin muutos edelliskauteen tapahtui pelillisellä puolella. Päävalmentajaksi palannut Mikko Laurikainen antoi pelaajille vapauksia toteuttaa vahvuuksiaan kentällä, ja Indiansin aktiivinen hyökkäyspeli oli sen ansiosta näyttävää katsottavaa.

Hienot otteet runkosarjassa huomattiin myös maajoukkueessa. Valtteri Kainulainen, Otto Lehkosuo, Heikki Iiskola ja Aaro Astala ovat päässeet näyttämään osaamistaan kansainvälisellä tasolla tämän kauden aikana. Heidän lisäkseen Indiansissa on pitkään yhdessä pelannut ryhmä, ja moni pelaajista onkin seuran omiksi kasvateiksi luokiteltavia.

Perjantain vierasjoukkue EräViikingit oli runkosarjan kolmas ja pääsi samalla vuoronumerolla valitsemaan vastustajansa puolivälieriin. Viime kauden finalisti koki paljon muutoksia täksi kaudeksi, kun konkariosaston pelaajista muutama lopetti uransa tai vaihtoi maisemaa. EräViikinkien voikin sanoa heikentyneen kesän aikana.

Päävalmentajaksi Ruotsista palannut Mika Ahonen halusi viedä pelitapaa enemmän pallolliseen suuntaan. Näin ollen molemmat tästä otteluparista viihtyvät pallon kanssa pelatessaan. Miko Kailiala ja Mika Moilanen lukeutuivat tapansa mukaan joukkueen parhaimpiin pistelinkoihin. Heidän takanaan muun muassa Jani Kukkola ja Lauri Kapanen iskivät tehoja. ErVin joukkue ei ole kuitenkaan niin laaja kuin vuosi sitten, joten montaa avainpelaajan poissaoloa joukkue ei kestä.

Puolivälierien avausottelu päättyi Indiansin niukkaan 2–3-vierasvoittoon. Ottelu oli niin tasainen kuin tästä sarjasta saattoi ennakkoonkin odottaa. Indiansin sankari oli tehot 1+1 iskenyt puolustaja Santeri Toropainen, joka tykitti voittomaalin ajassa 58.24.

Kuumat ja kylmät:
Edellä mainittu Indiansin Toropainen jatkoi hienoa kauttaan myös pudotuspeleissä ja kuului joukkueen johtohahmoihin. EräViikinkien ykkösketju osui tolppien väliin, mutta tulosta pitäisi tulla enemmän, sillä luonnollisestikaan kahdella maalilla ei salibandyssä pitkälle mennä. Niin ikään Indians tarvitsee myös jatkossa tehoja tärkeimmiltä pelaajiltaan.

Yhteinen historia:
Tämän kauden runkosarjassa tasainen meno jatkui, sillä EräViikingit vei molemmat ottelun yhden maalin erolla.

Taistelupari:
Heikki Iiskola, Indians – Miko Kailiala, EräViikingit

Tässä taisteluparissa yhdistyvät Suomen salibandyn huipun nykyhetki ja tulevaisuus. Maajoukkueen vakionimi Kailiala on sarjan parhaimpia maalintekijöitä, mutta sen lisäksi hän on monipuolistunut tähti-statuksen laitahyökkääjäksi. Heikki Iiskola sen sijaan on tehnyt kovaa nousua liigan kärjen tuntumaan. Liukas, pehmeäkätinen ja juonikas Iiskola tykkää virittää rannelaukauksensa vauhdista, mutta löytää myös joukkukaverinsa pelisilmänsä ansiosta.

Kokoonpanot:
Kärkihyökkääjä Aaro Astala puuttui keskiviikkona Indiansin kokoonpanosta. Lisäksi joukkue koki kovan takaiskun kesken ottelun, kun kapteeni Valtteri Kainulainen joutui jättämään pelin kesken. Kainulaisen kunto on vielä kysymysmerkki perjantaille.

Edelliset ottelut:

Indians
14.3.2018 EräViikingit–Indians 2–3
10.3.2018 Indians–SB Welhot 8–6
2.3.2018 Indians EräViikingit 6–7

EräViikingit
14.3.2018 EräViikingit–Indians 2–3
10.3.2018 EräViikingit–Oilers 9–3
2.3.2018 Indians–EräViikingit 6–7

Tulosvetovihje:
Ärsytetty EräViikingit lähtee varmasti Espooseen nälkää täynnä. Astalan ja Kainulaisen pelaamisen ollessa kysymysmerkkejä vierasvoiton todennäköisyys kasvaa yhä suuremmaksi.Tasainen kamppailu tuskin kuitenkaan tulee repeämään, ja Indians saa virtaa kotiyleisöstään. EräViikinkien kärki on kuitenkin terävämpi ja näkyy perjantaina tulostaululla.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
Indians 3, 4, 5 – 5, 6, 7

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen