Liigat

VeikkausTV-ennakko: Helppojen virheiden aika ohi – EräViikingit vahvoilla tähtiensä johdolla

26.03.
2018
Liigat

Lauri Kapanen (vas.) on ollut vaikea pideltävä Indiansille. Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikinkien ja Indiansin puolivälieräsarja palaa Vantaalle viidennen ottelun merkeissä. VeikkausTV lähettää Salibandyliigan pudotuspelikamppailun suorana lähetyksenä kello 18.30 alkaen.

Lähtökohdat:
Espoolainen Indians kävi syvällä kolmannessa puolivälierässä, kun se hävisi Vantaalla murskalukemin. Lauantaina nuori joukkue kuitenkin kasasi itsensä ja nousi mukaan taistelemaan tosissaan välieräpaikasta.

Indians johti lauantain kamppailua jo parhaimmillaan 5–1, mutta menetti johtonsa vielä kolmannen erän loppuhetkillä, kun EräViikingit nousi 6–6:een. Jatkoaikatappio olisi ollut todella iso kolaus rutinoituneita ErVin tähtiä vastaan, mutta Heikki Iiskolan maalilla Indians tasasi voitot.

Suurin pelillinen muutos kolmannen ja neljännen puolivälierän välillä tapahtui Indiansilla pallollisessa pelaamisessa. EräViikingit osoitti edellisessä voitossaan tylysti, kuinka kovalla prosentilla se pystyy maaleja mättämään, jos sitä vastaan sortuu helppoihin virheisiin ja päästää vastahyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä omaan päähän. Lauantaina Indians pysyi pallossa ja sai pelattua hyökkäyksensä huomattavasti paremmille tekopaikoille.

Kuten lukemista voi päätellä, niin täysin altavastaaja EräViikingitkään ei lopulta ollut. Se pystyi luomaan paikkoja, mitä pidemmälle kamppailu eteni. Varsinkin viimeisillä minuuteilla syntynyt painostus oli hurjaa espoolaisten päädyssä. Tilannetta ei myöskään Indiansin kannalta helpottanut se, että se sortui jäähyihin ratkaisevilla hetkillä. Aiemmissakaan otteluissa pelaajien hermot eivät ole pysyneet täysin viileinä.

Erityisesti oman maalinedustan puolustamisessa EräViikingeille jäi runsaasti petrattavaa. Maalivahti Santtu Strandbergin piikkiin Indiansin lauantaisia maaleja ei voinut laittaa, sillä liian usein ”Heimon” pelaaja pääsi puttaamaan joko suoraan syötöstä tai paluupallosta vapaasti reikäkuulan verkkoon.

Kuumat ja kylmät:
ErVi-hyökkääjä Mika Moilanen iski hattutempun neljännessä puolivälierissä ja on nyt kolmeen otteluun iskenyt kuusi tehopistettä. Myös Miko Kailiala sai helsinkiläisten kaipaamia onnistumisia lisää tehoilla 1+1.

Indiansin puolelta samaa voidaan sanoa Heikki Iiskolasta, joka takoi 1+2-pisteet neljännessä välierässä, ja erityisesti jatkoajan voittomaali teki varmasti hyvää nuorelle tähtihyökkääjälle. Kevään yllättäjiin kuuluu loistovireeseen päässyt kakkosketjun hyökkääjä Kaarlo Mahlberg, joka iski niin ikään kolme (2+1) tehopistettä ErViä vastaan lauantaina. Tehotilastossa Eetu Nykänen ja Aku Aarnio ovat jääneet kaikkein eniten pakkaselle, kun heidän lukemansa on -5.

Taistelupari:
Lauri Kapanen, EräViikingit – Valtteri Kainulainen, Indians

Viidennen puolivälierän taistelupariksi valitaan pelaajat, jotka johtavat esimerkeillään joukkueitaan. Kapanen on ollut erinomaisessa vireessä, vaikka hän jäikin viime pelissä niin sanotusti ”kiikaritehoille”. Neljään peliin Kapanen on tällännyt kahdeksan (4+4) pistettä. Kainulaiselta voidaan kuitenkin odottaa vielä nähtyä enemmän tehopuolella. Vaikka Indians-kapteenin arvoa ei pelkästään pisteissä mitatakaan, voisi runkosarjassa joukkueen tehokkain hyökkääjä onnistuessaan olla käänteen tekevä pelaaja tämän sarjan osalta.

Kokoonpanot:
Maajoukkueeseenkin noussut Indians-sentteri Aaro Astala ei lauantainakaan ollut kokoonpanossa. Kuten päävalmentaja Mikko Laurikainen aiemmin totesi, hänen kuntoaan seurataan päivittäin, joten Astala saatetaan nähdä maanantaina kaukalossa.

Edelliset ottelut:
Puolivälierät:
24.3. Indians–ErVi 7–6 ja.
22.3. ErVi–Indians 11–4
16.3. Indians–ErVi 5–7
14.3. ErVi–Indians 2–3

Tulosvetovihje:
Mitä pidemmälle sarja etenee, voidaan joukkueilta odottaa yhä tarkempaa peliä. Kahdessa viimeisimmässä ottelussa molemmat joukkueet ovat tehneet omassa päässään virheitä, joten maanantaina virheet halutaan varmasti jättää minimiin. Avausottelun kaltainen vähämaalinen ilta voi siis olla odotettavissa, joten se kannattaa huomioida vetolapuilla.

EräViikingit on edelleen ottelusarjassa ennakkosuosikin asemassa, ja kärkipelaajien herääminen kääntää vaakakuppia yhä enemmän helsinkiläisille.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
EräViikingit 4, 5, 6 – Indians 3, 4, 5

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen