Liigat

VeikkausTV-ennakko: Hirvet rytkivät Kooveelle tukalat paikat ja itselleen kotiedun

10.03.
2018
Liigat

Jami Manninen on pelannut loistavan kauden. Kuva: Juhani Järvenpää.

VeikkausTV näyttää lauantaina miesten Salibandyliigan ottelun Happeen ja Kooveen välillä. Ottelu alkaa Tampereen AutoCenter Arenalla kello 17:00.

Lähtöasetelmat:
Sarjataulukon suhteen paineita on molemmilla. Suurempi painolasti harteillaan kannateltavana on Kooveella, joka pelaa viimeisellä kierroksella edelleen sarjapaikastaan. Mikäli SalBa voittaa, on Kooveen mahdollista tippua vielä suoraan. Happee puolestaan pelaa vielä kotiedusta. Sen loppusijoitukseen runkosarjassa vaikuttaa edelleen EräViikinkien ja TPS:n pelien viimeisen kierroksen tulokset.

Epätasaisesti tämän vuoden puolella esiintynyt Happee on ennakkosuosikki tähän otteluun lähdettäessä. ”Hirvet” ovat rytkineet varsin yskähdellen kotikentällä, mutta vieraissa Happee on ollut rautaa. Parhaimmillaan vauhdikasta ja raikasta peliä esittävä Happee on edelleen joukkue, jossa on todella runsaasti yksilötaitoa ja ratkaisuvoimaa. Sen pelaamista on ilo katsoa silloin, kun sillä kulkee. Toisaalta nämä taiteilijasielut saavat pelaamisensa myös varsin lahjakkaasti tukkoon silloin kun ei kulje. Sekin on tällä kaudella nähty.

Koovee on ollut pahimmillaan jopa apaattinen näky tämän kauden liigakartalla. Se on onnistunut taistelemaan ja rimpuilemaan peleissä mukana, mutta esimerkiksi edellisessä ottelussa TPS:aa vastaan se ei varsinaisesti kyennyt lopulta pelaamaan voitosta, vaikka ero olikin loppusummerin soidessa vain kaksi maalia. Parhaimmillaan Koovee on hyvin kurinalainen ryhmä, joka pystyy pallollisena pelaamaan monipuolisestikin. Heikoimmillaan se on kuitenkin ollut kuin lauma aaveita kentällä, eikä se monissa otteluissa tällä kaudella ole pystynyt tuottamaan juuri mitään vaarallista.

Tämän ottelun lähtökohtien suhteen isossa roolissa on se, kumman kupoli kestää, kun paine kattilassa kasvaa. Koovee ei ole näyttänyt varsinaisesti henkisen vahvuuden merkkejä, mutta toisaalta Happee on menettänyt viime kierrosten aikana malttinsa muun muassa SalBaa vastaan. Tässä kohtaa kautta voisi paradoksaalisesti todeta, että sarjataulukko merkitsee niin paljon, että pelin sisällä se ei välttämättä merkitse mitään.

Kuumat ja kylmät:
Kooveen Samuli Segerman on viime aikoina ollut tappioista huolimatta joukkueensa valopilkkuja. Neljässä viime ottelussa hän on tehnyt viisi maalia ja on ainoa, joka ei ole jäänyt pisteittä
viime aikojen tappiollisissa kamppailuissa.

Happeen Peter Kotilainen ja Jami Manninen ovat toki laittaneet vielä aika paljon paremmaksi. Kotilainen on jäänyt tehopisteittä edellisen kerran 29.11. Classicia vastaan, joskin hän on sen jälkeen myös missannut muutamia pelejä. Manninen puolestaan on pelannut tähän mennessä kaikissa runkosarjan otteluissa ja jäänyt viimeksi ilman tehopistemerkintöjä 29.10. TPS:aa vastaan – siis neljä ja puoli kuukautta takaperin.

Kylmien osalta mainittakoon Kooveesta -20 tai pahemmin pakkasella olevat Jasse Kuusisto, Matias Lintula ja Lauri Alkki. Myös kaikkien tehopistelukemat ovat hyvin alhaiset kauden osalta. Happeelta etenkin Lassi Kotovaaran jämähtäminen pieneen rooliin, vaivaiset pistemerkinnät ja joukkueen tehotilaston miinuspörssin ykkössija sysäävät miehen selvästi kylmien puolelle.

Yhteinen historia:
Tämä kausi mukaan lukien viiden viimeisimmän kauden aikana pelatuissa joukkueiden keskinäisissä yhdeksässä runkosarjakohtaamisessa Happee on ollut parempi kahdeksan kertaa ja usein vieläpä suhteellisen selvällä maalierolla. Kooveen edellinen voitto Happeesta runkosarjassa on joulukuulta 2014.

Taistelupari:
Samuli Salomaa, Koovee – Jami Manninen, Happee

Joukkueiden kapteenit ovat suuressa roolissa tässä vaiheessa, kun pelataan isoista asioista. Jami Manninen on kantanut nauhaa esimerkillä johtaen. Hän on onnistunut siinä myös todella hyvin, sillä Happeen sisäisen pistepörssin ykkönen on koko sarjan pistetilaston kolmantena tehtyään 25 ottelussa 55 tehopistettä.

Salomaa on tietyllä tavalla johtanut myös joukkojaan edestä päin, sillä hän on takonut 34 tehopistettä ollen niin ikään joukkueensa ykköspyssy. Suhteutettuna taulukon sijaan tilasto on myös varsin hyvä.

Näillä kahdella on tärkeä rooli joukkueensa sytyttämisessä luonnollisesti pukukopin puolella, mutta etenkin kentällä ottelun tiimellyksessä.

Kokoonpanot:
Happeen kokoonpanossa ei viime aikoina ole nähty Pauno Kajoksista, eikä Toni Kuosmasta. Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Kooveen kokoonpanon suhteen ei ole merkittäviä poissaoloja.

Edelliset ottelut:
4.3. Koovee-TPS 2-4
2.3. Koovee-SB Welhot 2-5
24.2. EräViikingit-Koovee 7-6 JA

4.3. Happee-Nokian KrP 10-3
1.3. Happee-Classic 4-9
28.2. SB Welhot-Happee 4-10

Tulosvetovihje:
Kaiken järjen mukaanhan tämän pitäisi Happeen heiniä olla. Vaikkakin ”hirvilauma” on ollut kauden aikana välillä epätasainen, se on ensinnäkin pelannut vieraissa todella hyvin ja toisekseen, sillä riittää ottelussa vielä panosta. Koovee on ollut läpi kauden melkoisessa kipsissä, eikä se kovan paineen alla todennäköisesti kykene Happeeta voittamaan.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
Koovee 2,3,4 – Happee 7,8,9

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila