Liigat

VeikkausTV-ennakko: Kestääkö Indiansin maltti vai meneekö pelkäksi painimiseksi?

24.03.
2018
4 Kommenttia
3
Liigat

Otto Lehkosuolla oli torstaina asiaa Jani Kukkolalle ja toisin päin. Kuva: Juhani Järvenpää

Indians ja EräViikingit kohtaavat lauantaina kello 18 Otahallissa pelattavassa neljännessä miesten Salibandyliigan puolivälieräpelissä. VeikkausTV lähettää ottelun suorana.

Lähtökohdat:
EräViikingit johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1 ja esitti torstaina melkoisen näytöksen kotikentällään. Indiansin pallollinen peli oli täysin hukassa ja espoolaisjoukkue hakkasi päätä seinään lähes koko kolmannen ottelun ajan. Mikko Laurikainen tuskaili eritoten virheiden määrää, sillä niitä Indians teki torstaina varmasti enemmän kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella.

Espoolaisten hyökkäykset tyssäsivät liian usein keskialueelle, josta ErVi käänsi nopeita hyökkäyksiä, joista se myös iski tehokkaalla tahdilla maaleja vieraiden verkkoon. Indiansin omat laukaukset lähtivät pääosin kaukaa tai huonoista laukaisukulmista, joten ErVin kokonaisvaltainen puolustus oli liikaa espoolaisille.

Kyse oli pitkälti ErVin hyvästä puolustuspelistä, mutta Indiansin hyökkäyspeli ei ole toiminut siinä määrin kuin runkosarjassa. Myös Indiansin kärkipelaajat on lähestulkoon nollattu peleissä. Pudotuspelien paras pistenikkari on ollut Santeri Toropainen tehoin 1+2. Joonas Föhr ja Tuomas Harjula ovat syöttäneet kolme maalia mieheen. Torstain mahalasku oli heikointa espoolaisosaamista tällä kaudella, joten suunta on nyt vain ylöspäin. Kliseisesti voi sanoa, että kyseessä oli vain yksi kamppailu mahdollisesti pitkässä sarjassa.

ErVi on osoittanut puolivälierissä, että vaikka runkosarja ei ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, ja ensimmäisestä puolivälieräpelistä tuli tappio, niin joukkueesta löytyy kokemusta ja malttia pelata tarkkaa peliä, joka kantaa useimmiten pitkälle keväällä. Kolmas puolivälieräpeli oli joukkueelta nappisuoritus ja 11-4-voittoon nähden joukkue ei esitellyt sirkustemppuja, vaan pelasi varmaa puolustuspeliä läpi ottelun.

Torstain ottelussa Indiansille sattui eittämättä myös huono päivä, mutta ErVin torstain esitys sai Laurikaisen suitsuttumaan vastustajan pallotonta suunnitelmaa. Vaikka palloton peli ja puolustus oli kuosissa, niin myös vastahyökkäykset olivat erittäin teräviä ja tehokkaita. Pidemmätkin hyökkäykset olivat parempia kuin vastustajalla.

ErVi on kahdessa viime pelissä kaventanut kahteen kenttään, mutta kun pelitahti tiivistyy, niin siinä piilee riskinsä. Kahden ketjun taktiikka on kuitenkin kieltämättä tuottanut hyvää tulosta edellisissä peleissä, ja johtanut pelillisesti parhaisiin eriin. ErVin selkeä pistenikkari on ollut viime pelissä 3+2 iskenyt Lauri Kapanen, jolla on kasassa pisteet 4+4. Torstaina neljä maalia iskenyt Tuomas Iiskola on iskenyt tehot 4+1. Tasaisesti onnistunut Miska Mäkinen on kerännyt pisteet 2+2.

Kuumat ja kylmät:
Kuumin pelaaja lienee tällä hetkellä viime peleissä liekehtinyt Kapanen. Myös Iiskolan neljän maalin peli lupailee hyvää ErVi-hyökkäyksen leveyden kannalta.

Miko Kailiala on iskenyt ”vasta” tehot 2+1, ja viime vuonna pudotuspelien pistepörssin voittaneelta uskaltaa odottaa enemmänkin. Kailiala on kuitenkin ollut tällä kaudella myös lasaretissa, joten pelikunto ei liene paras mahdollinen tällä hetkellä. Kahden tehokentän ulkopuolelle pudotetut, lähinnä Ervin kolmosvitjan pelaajat voisivat vielä parantaa otteitaan.

Indians kärkipelaajat Valtteri Kainulainen (2+0) ja Heikki Iiskola (1+1) ovat olleet sangen vaisuja tähän asti ottelusarjassa. Myös pakkaskeisari Otto Lehkosuo (-4) sekä maalillaan ainoastaan alle 60 prosentin tarkkuudella torjunut Mikko Kirvesniemi ovat olleet toistaiseksi pettymyksiä.

Taistelupari:
Otto Lehkosuo, Indians – Jani Kukkola, ErVi

Lehkosuo oli myös viime kerralla taisteluparissa, mutta reaktiivisesti ajateltuna nuori lupaus lunasti paikkansa tälle paikalle kolmannen pelin esityksellään. Jani Kukkola nimittäin pääsi toden teolla Lehkosuo ihon alle, ja puolustaja keskittyi lähinnä pelin ulkopuoliseen toimintaan ja varsinainen pelaaminen kärsi siitä rankasti. Kukkola varmasti nautti tilanteesta, sillä kokenut sentteri on kova agitoimaan ja pyrkii usein ihon alle. Lehkosuo ei ollut toki ainoa Indiansin mies, jonka maltti ei riittänyt. Torstain pelissä nähtiin jo painiotteita, joten saa nähdä, kuinka lauantaina käy.

Kokoonpanot:
Aaro Astala on puuttunut jokaisessa pelissä Indiansin kokoonpanosta. Taitavan pelurin poissaolo on ollut merkittävä haitta. Laurikainen oli torstaina vaitonainen Astalasta, mutta sanoi, että kuntoa seurataan päivätasolla.

ErVin osalta oli hiukan erikoinen poissaolo, kun päävalmentaja Mika Ahonen oli kipeä. Kenttäpelaajista kakkospelissä kolme maalia iskenyt Roni Laasonen oli pois. Samoin Marko Juselius, ja jos näiden kenttäpelaajien poissaolot pitkittyy, niin se vaikeuttaa lunnollisesti ErVin urakkaa. Tiettävästi näissä poissaoloissa kuitenkin kyse flunssasta.

Edelliset ottelut:
Puolivälierät:
22.3. ErVi-Indians 11-4
16.3. Indians-ErVi 5-7
14.3. ErVi-Indians 2-3

Tulosvetovihje:
Lauantaina kaukalossa nähtäneen sisuuntunut Indians. Kuten Laurikainen totesi torstaina, niin joukkue tuskin pystyy enää yhtä huonoon esitykseen. ErVin ei tarvitse muuttaa mitään torstailta, ja jos joukkue puolustaa yhtä vahvasti, niin Indiansille tulee hankala iltapuhde. ErVillä ei ole varaa hölläämiseen, sillä kaksi ensimmäistä peliä olivat varsin tiukkoja. ErVi on ennakkosuosikki otteluun, ja Indiansilla on jo melkein pakkovoiton paikka, joten tuskin nähdään samanlaista teurastusta kuin torstaina.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus: Indians 4,5,6 – EräViikingit 5,6,7

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen