Liigat

Video: Erikoinen tilanne – liigavahti sai punaisen kortin pelin sabotoimisesta

19.03.
2018
38 Kommenttia
1
Liigat

Joonas Kaltiainen pääsi suihkuun ennen muita. Kuva: Esa Takalo

Classic ja Oilers aloittivat oman puolivälieräurakkansa lauantaina Tampereella. Classic vei ottelusta odotetun voiton maalein 10-5.

Ottelun lopussa nähtiin erikoinen tilanne, kun Oilers pelasi ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla. Maalivahti Joonas Kaltiainen nimittäin syöksyi vaihdosta maalinsa eteen ja esti Classicin maalinteon ajassa 58.47 ja tilanteessa 10-5.

Kaltiaisen tempaus tulkittiin pelin sabotoimiseksi ja seurauksena oli 5+20 (PR2) -rangaistus. Kaltiainen huilaa rangaistuksen myötä maanantain puolivälieräottelun. Oilers julkaisi myöhemmin kotisivuillaan videon toisesta kuvakulmasta, ja se osoittaa, että Kaltiainen ei tehnyt tilanteessa varsinaista virhettä, vaikka kyseessä oli selkeä vaihtovirhe.

Oilers jätti tapauksesta vastalauseen, joka kuitenkin kumottiin Kilpailu- ja kurinpitoryhmän toimesta. Kaltiaisen pelikielto jäi kuitenkin voimaan ja perustelu oli melko selkeä:

”Vastalausetta koskevien sääntöjen mukaan ottelun osapuoli voi tehdä vastalauseen ottelutuloksen mitätöimiseksi tai muuttamiseksi. Säännöt eivät tunne mahdollisuutta tehdä vastalausetta ottelun erotuomarien määräämän rangaistuksen tai muunkaan yksittäisen heidän ottelussa tekemänsä ratkaisun poistamiseksi tai muuttamiseksi.”

Classicin tehopelaaja oli 0+3 naulannut Lassi Vänttinen ja kahden maalin miehiä olivat Atte Eronen, Asser Jääskeläinen, Eemeli Salin ja Mikko Leikkanen.

Classic johtaa siis ottelusarjaa voitoin 1-0. Sarja jatkuu maanantaina Tapiolassa ja välieräpaikan irtoamiseksi tarvitaan neljä voittoa.

Ottelutilastot
Esa Takalon ottelukuvat

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

Artikkelia muokattu 19.3. klo 11.20 Toisen videokuvakulman perusteella Kaltiaisen teon motiivi selkeytyi. Artikkelia ja otsikkoa muutettu sen myötä.

Artikellia muokattu lisää 19.3. klo 15.22: Lisätty tietoa Oilersin vastalauseesta.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen