Liigat

Video: Happee ohitti TPS:n viimeisellä kympillä ja eteni välieriin – kapteeni Laineelta väkevä puhe

26.03.
2018
Liigat

Juuso Heikkinen (oik.) oli hyvässä vireessä sunnuntaina. Kuva: Esa Jokinen

Happee ja TPS kohtasivat sunnuntaina puolivälieräsarjan viidennessä kamppailussa Jyväskylässä. Happee vei tiukan kamppailun maalein 7-6 ja eteni välieriin otteluvoitoin 4-1.

Happee aloitti pelin vahvasti ja johti 3-0 sekä 4-1, mutta TPS kiri tasoihin kolmannen erän alkuun mennessä. Viimeisen kympin alussa Happee iski kolmesti ensimmäisellä vitosella ja vaikka TPS osui vielä kahdesti lopussa, niin se ei enää riittänyt.

Happeen pisteonnistujia ottelussa olivat 2+2 tehtaillut Juuso Heikkinen sekä 1+2 naulannut Panu Kotilainen. TPS:n Ville Laine iski tehot 1+2 ja Joonas Koskinen pisteet 2+1. Happeen kannalta sangen ikävä tilanne oli se, että maalivahti Miro Tuomala loukkaantui ensimmäisellä kympillä, eikä voinut jatkaa ottelua loppuun saakka.

Otteluiden viimeiset kympit olivat ratkaisevassa asemassa sarjassa, jossa vain yksi peli ratkesi isommalla kuin maalin erotuksella. Happee osui viimeisillä kymmenminuuttisilla (sekä jatkoajalla) 12 kertaa viidessä pelissä ja TPS neljästi.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa TPS-kapteeni Olli Laine piti väkevän puheenvuoron, jossa hän suomi itseään sekä joukkuettaan, joka ei ollut parhaimmillaan otteluiden ratkaisuhetkillä. Happee pudotti TPS:n nyt jo kolmannen kerran putkeen puolivälierävaiheessa. Laineen monologin voit kuunnella lehdistötilaisuuden alusta.

Happee on esiintynyt salibandyliigan välierissä joka kevät vuodesta 2012 lähtien. Jyväskyläläisten lisäksi Classic on varmistanut paikkansa neljän parhaan joukossa.

Ottelutilastot
Esa Jokisen ottelukuvat

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen