Joni Halminen oli Divarin toisen finaalin yllätysratkaisija. Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Karhut ja Loviisan Tor kohtasivat sunnuntaina toistamiseen Divarin finaalisarjassa. Porissa pelattu kamppailu meni Karhujen nimiin loppulukemin 7-6.

Tor aloitti pelin hyvin ja johti ensimmäiselle tauolle mentäessä 4-1. Toinen erä meni kotijoukkueelle 3-1, joten kolmanteen erään lähdettäessä tilanne oli tasainen.

Karhut ratkaisi pelin viimeisellä kympillä, kun puolustaja Joni Halminen iski puhtaan hattutempun. Loviisa kavensi vielä 12 sekuntia ennen loppua, mutta johto piti päätössummeriin asti. Halmista voi pitää todellisena yllätysratkasijana, sillä kyseessä olivat miehen ensimmäiset pisteet kevään pudotuspeleissä.

Ottelusarja on nyt tilanteessa 1-1 ja jatkuu keskiviikkona Loviisassa. Divarin finaalien voitto ja liiganousu irtoaa kolmella voitolla. Divarin finaalien häviäjä kohtaa vielä Steelersin erillisessä karsintasarjassa.