Liigat

Video: Kova takaisku – SPV-kapteeni huilaa kaksi ensimmäistä puolivälieräpeliä pelikiellon vuoksi

14.03.
2018
Liigat

Ville Kuusela huilaa kaksi ensimmäistä puolivälieräpeliä. Kuva: Esa Jokinen

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt SPV:n Ville Kuuselalle tämän runkosarjan päätöskierroksella 10.3. LASB – SPV ottelussa saaman pelirangaistuksen (PR3) aiheuttaman yhden ottelun pelikiellon lisäksi yhden ottelun pelikiellon.

– Peliajassa 55.27 Miikka Pentikäinen saa pallon omalla alueellaan. Hän nousee yli puolen kentän ja laukaisee kohti vastustajan maalia. Laukaisuhetkellä Pentikäisen oikealta puolelta tulee Ville Kuusela, joka törmään ylävartalollaan Pentikäisen päähän. Pentikäinen kaatuu maahan, kuvailee kurinpitäjä tilannetta.

– Kuusela tulee kovalla juoksuvauhdilla leikkaavalla juoksulinjalla niin ikään kovassa juoksuvauhdissa olevaa Pentikäistä kohti. Kuuselalla on esteetön näkyvyys Pentikäiseen. Pentikäinen valmistautuu laukaisemaan pallon kohti maalia, jolloin Kuusela juoksee hänen eteensä ja valmistautuu tulevaan törmäykseen hiljentämällä osittain vauhtiaan. Törmäys tapahtuu laukaisemassa olevaa Pentikäistä päähän.

– Vaikka Kuusela ehtii osittain Pentikäisen edelle, Kuuselan olisi pitänyt mieltää, että juuri laukaisemassa olevalla Pentikäisellä on vain vähäinen mahdollisuus valmistautua törmäykseen. Lisäksi Kuusela itse valmistautuu törmäykseen hiljentämällä vauhtiaan, mikä on omiaan koventamaan kontaktia. Kuusela osoittaa merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan. Ankaroittavana seikkana katson olevan leikkaavan juoksulinjan sekä kontaktin päähän, kurinpitäjä päättää.

Ville Kuusela kärsii pelikieltonsa Salibandyliigan pudotuspeliotteluissa 16.3. Nokian KrP – SPV ja 18.3. SPV – Nokian KrP.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Teksti: Salibandyliitto

LASB julkaisi viikolla myös koosteen ottelusta LASB-SPV. Itse ottelusssa SPV oli parempi maalein 10-3 ja sijoittui seitsemänneksi runkosarjassa. LASBin kausi päättyi runkosarjan yhdeksänteen sijaan.

Kuuselan tilanne näkyy videolla kohdasta 8.08 eteenpäin.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.