Video: Kova takaisku – SPV-kapteeni huilaa kaksi ensimmäistä puolivälieräpeliä pelikiellon vuoksi

Ville Kuusela huilaa kaksi ensimmäistä puolivälieräpeliä. Kuva: Esa Jokinen

Ville Kuusela huilaa kaksi ensimmäistä puolivälieräpeliä. Kuva: Esa Jokinen

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt SPV:n Ville Kuuselalle tämän runkosarjan päätöskierroksella 10.3. LASB – SPV ottelussa saaman pelirangaistuksen (PR3) aiheuttaman yhden ottelun pelikiellon lisäksi yhden ottelun pelikiellon.

– Peliajassa 55.27 Miikka Pentikäinen saa pallon omalla alueellaan. Hän nousee yli puolen kentän ja laukaisee kohti vastustajan maalia. Laukaisuhetkellä Pentikäisen oikealta puolelta tulee Ville Kuusela, joka törmään ylävartalollaan Pentikäisen päähän. Pentikäinen kaatuu maahan, kuvailee kurinpitäjä tilannetta.

– Kuusela tulee kovalla juoksuvauhdilla leikkaavalla juoksulinjalla niin ikään kovassa juoksuvauhdissa olevaa Pentikäistä kohti. Kuuselalla on esteetön näkyvyys Pentikäiseen. Pentikäinen valmistautuu laukaisemaan pallon kohti maalia, jolloin Kuusela juoksee hänen eteensä ja valmistautuu tulevaan törmäykseen hiljentämällä osittain vauhtiaan. Törmäys tapahtuu laukaisemassa olevaa Pentikäistä päähän.

– Vaikka Kuusela ehtii osittain Pentikäisen edelle, Kuuselan olisi pitänyt mieltää, että juuri laukaisemassa olevalla Pentikäisellä on vain vähäinen mahdollisuus valmistautua törmäykseen. Lisäksi Kuusela itse valmistautuu törmäykseen hiljentämällä vauhtiaan, mikä on omiaan koventamaan kontaktia. Kuusela osoittaa merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan. Ankaroittavana seikkana katson olevan leikkaavan juoksulinjan sekä kontaktin päähän, kurinpitäjä päättää.

Ville Kuusela kärsii pelikieltonsa Salibandyliigan pudotuspeliotteluissa 16.3. Nokian KrP – SPV ja 18.3. SPV – Nokian KrP.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Salibandyliigan kurinpito-sivulla.

Teksti: Salibandyliitto

LASB julkaisi viikolla myös koosteen ottelusta LASB-SPV. Itse ottelusssa SPV oli parempi maalein 10-3 ja sijoittui seitsemänneksi runkosarjassa. LASBin kausi päättyi runkosarjan yhdeksänteen sijaan.

Kuuselan tilanne näkyy videolla kohdasta 8.08 eteenpäin.

23 comments

  1. Ihan ok perustelut. Tosin itse kyllä näkisin, että Kuusela ei näytä tarkoituksellisesti taklaavan päähän, vaan tulee jopa etupuolelta tilanteeseen ja tavoittelee palloa, johon ei ihan ylety. Laukova pelaaja on matalalla ja saa jonkilaisen iskun Kuuselasta, ehkä rintaan tai päähän. Volteista päätellen aika kovan iskun. En toki tunne lakikirjaa ihan tarkoin. Ehkä tuomio on linjassa sitten aiempiin tapauksiin.

  2. Aivan selvä tapaus.Kaikki ei vaan osaa ottaa puhtaasti kovaa.Kannattaisi ehkä treenata vastaavia tilanteita.

  3. Näistähän on ollut tapana valittaa tärkeissä paikoissa eli pelaaja pelikelpoinen kunnes valitus käsitelty. Saas nähdä miten tämä. Ja jos valitetaan, niin kauanko käsittelyyn menee…

  4. ”Kaikki ei osaa ottaa puhtaasti kovaa” muhahhaha.

    Tilanteena kohtuu selvä kyllä. Vähän liian kovalla osumalla Kuusela tulee, olisi vain pitänyt myötäillä enemmän. Nyt liike tuli vasten toista pelaajaa. Muuten Kuusela kyllä pelaa ja on pelannut mallikkaasti

  5. Hyväksyn kyllä tuomion. Ja päähän kohdistuneena varmasti tuo lisäottelu on perusteltu tuossa.

  6. Täysin oikea tuomio. Sellainen aivopieru joukkueen kapteenilta. Hienoa esimerkin näyttämistä ennen kauden tärkeimpiä pelejä. :peukku: Toivottavasti Nokia laittaa tämän lauman lauluun suoraan kolmessa ottelussa.

  7. Kahden ottelun pelikielto on lievä rangaistus selvästä päähän kohdistuneesta iskusta.
    Selostojallekin oli tärkeää että Lasb sai 5 minuutin ylivoiman vaikka loukkaantunut pelaaja makasi luokkaantuneena lattialla. Kuvaa valitettavaa tilannetta salibandyssä, näitä edelleen vaan vähätellään.
    Toivottavasti pudotuspeleissä selvitään ilman vakavia loukkeja.

  8. Kiristää, kun lajissa johon kontakti ei varsinaisesti kuulu, tulee tämänkaltaisia erittäin törkeitä taklauksia, jotka voivat pahimmillaan johtaa pitempiaikaiseen päävammaan. Tosiaan hyvä että tuli edes tuo kolmen pelin panna, sillä nämä pitää ehdottomasti kitkeä pois lajista ennen kuin yleistyvät lisää.

  9. Ihan päivänselvä. Jos tekijä olisi tietyistä seuroista olisi jo julkisesti lynkattu.

  10. Niinkun ehkä moni jo tietääkin, niin Kuusela ei pelaa sikaa. Tuossakin tilanteessa pyrki häiritsemään laukausta. Valitettavasti tuli kova osuma ja pelikieltoa. Hekut ja Hehit ilm ovat olleet koko uransa penkkiurheilijoita.

  11. Joo, kovavauhtisessa pelissä sattuu vahinkoja nyt ja tulevaisuuudessa. Se ei ole selitys eikä tekosyy, mutta niin varmasti tulee olemaan kun mennään 100 lasissa. Tämkin tilanne näytti vahingolta, mutta siitä kuulu rangaista kuten kävikin.

  12. On ehkä linjassa, mutta kyllä tämä kommentointi on taas niin jonne pelleilyä että menää itteenne. Osuma varmaan tulee päähän vaikka sitä on videoista jopa hidastettuna aika vaikea nähdä. Törkeää tästä ei kyllä saa millään koska kuusela ei tulee mitenkään puun takaa vaan saa vastustajan kiinni ja hakee kylkeen mutta laukauksesta johtuvan oudon asennon takia osuma on epäpuhdas. Parhaita on nämä Hehkun kaltaset huutelijat mitkä kitisee siitä että selostaja sanoo että jäähy tulossa vaikka Jusu-Petteri makaa maassa. Selostajahan ei mitenkään vähättele tilannetta vaan kertoo vain että rangasitus on tulossa.

  13. Ihme selittelyä taas täällä. Jos kaikki toimisivat yhtä typerästi kun pelaavat 100 lasissa niin tuolla ei pelaisi kukaan. Ihan kokonaan tuo on Kuuselan syytä ja se siitä. Ei edes katso palloa vaan pelaa miestä joka on joissain tilanteissa oikea tapa mutta tässä ei ja se pitäisi olla noin kokeneelle pelaajalle selvää. Oikea tuomio ja se siitä.

  14. Iskuhan nyt ei varsinaisesti päähän kohdistu eikä varsinkaan Kuusela sitä kohdista päähän. Huonolla tuurilla LASB-pelaajan pää sen sijaan kohdistuu Kuuselaan. Kuusela yrittää ehtiä peittolinjalle, mutta ehtiäkseen tulee liian kovalla vauhdilla. Kaikki eivät olisi tuohon edes ehtineet. Hyvä kuitenkin että näissä tilanteissa painotetaan pelaajan vastuuta, ihan kaikkiin tilanteisiin et voi mennä täysiä vaikka ehtisit. Mielestäni yksi peli olisi riittänyt pelikiellon osalta.

  15. Toiset sikailee, kun vastaavia videoita, toisten tiedetään hakevan kylkeä. Kukahan se on Jonne? Kuten sanoin, tämän tiesin jo etukäteen.

  16. Öö mitä selittelyä? Onko vaikeuksia ymmärtää luettua? Kukaan ei täällä ”selitä” mitään. Osuma tuli ja panna kärsitään.

  17. Ai esim nimimerkki noh ei selittele? Hohhoijaa opettele itse lukemaan ja vähennä energiajuomia kun ne aiheuttavat äkkipikaisuuksia.

  18. Kannattaa lukea Tommi Kovasesta kertova kirja Kuolemanlaakso. Toki oli eri lajin parissa. Mutta yksi kova isku. Ja kaikki muuttui. Saa olla onnellinen että on terve!

  19. Aivan liian kova tuomio. 5 min jäähy olisi piisannut. Ja hieno teatraalinen heittäytyminen lasbin pelaajalta.

  20. Mielenkiintoista nähdä miten seinäjokisten nippu kestää. Kahteen ensimmäiseen peliin olis nyt tasan 15 kenttäpelaajaa. Ei kestä siis yhtään sairastumista.