Video: O2 murskasi FBC Turun playoff-unelman – ottelussa erikoinen vaparimaali

Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Kuva: Kuvakaappaus videosta.

Sunnuntaina O2-Jyväskylä taisteli pudotuspelejä ajatellen tärkeät pisteet kaatamalla vieraskentällä FBC Turun 4–6. Samalla varmistui, ettei turkulaisjoukkue pelaa playoffeissa.

Tulostaululla ottelu oli koko 60-minuuttisen ajan O2-Jyväskylän näpeissä. Vieraat menivät 0–2-johtoon avauserän loppupuolella, eivätkä joutuneet luopumaan johdosta.

2+1-tehoilla juhlinut ”ampparikapteeni” Joni Lempinen sai luvan tällätä ottelun voittomaaliksi jääneen 1–5-osuman kolmannessa erässä.

Ottelussa nähtiin myös erikoinen vapaalyöntimaali, jota vierasjoukkue protestoi vahvasti. FBC Turku kavensi lukemat 2–5:een, kun Aleksi Havia laukoi pallon todella nopeasti maaliin juuri sen jälkeen, kun oli tiputtanut pallon maahan. Maali on katsottavissa ajasta 2.40 eteenpäin.

FBC Turku kiri vielä lopussa, mutta ei tarpeeksi. Tappion myötä turkulaisten ero pudotuspeliviivaan on kolme pistettä, jota ei ole mahdollista enää kuroa umpeen runkosarjan viimeisessä ottelussa.

Sen sijaan tasapisteissä olevalla O2-Jyväskylällä on jäljellä vielä kaksi ottelua, ja sen playoff-haaveet ovat vielä elossa.

Ottelutilastot

6 comments

  1. Suora lainaus salibandyn pelisäännöistä:
    2) Vapaalyönti suoritetaan rikkomuspaikasta, mutta ei koskaan maaliviivan oletetun jatkeen takaa eikä 3,5 metriä lähempää maalivahdin aluetta.

    Lisäksi kun huomioi faktan, että maalivahdin alueen etureunasta maalialueen etureunaan on 2,35 metriä, niin tuomarin tekemä päätös on varsin helppo kyseenalaistaa kuvanauhan perusteella.

  2. Juuri näin MAURY, kyseessä on SKANDAALIMAINEN vihellys! Lisäksi missä on jäähyjen tasapaino ko. ottelussa? Tasapuolista? Lainatakseni Juhania ”Ces`t la politique-sanoisi Ranskan veljet”. Mä häpeän…

  3. Tuomarikoulutuksen ensimmäinen opetus: Tuomarin pitää olla oikeudenmukainen ei tasapuolinen. Tämä tarkoittaa sitä että aina jäähyt ja vaparit eivät mene tasan.

  4. Jäähyjen tasapaino (0-5) kieltämättä myös kyseenalainen, kun ottaa huomioon kuinka heppoisia osa vihellyksistä oli. FBC Turun YouTube -kanavalta löytyvästä pidemmästä ottelutallenteesta voi katsoa esimerkkinä: työntäminen 54:43 tai ajanpeluu 2:20:25. Jäähyjäkin kummallisempaa oli kuitenkin O2:sen jo hyväksytyn maalin hylkääminen (ottelutallenne 1:32:20) ilman mitään näkyvää perustetta.

  5. Olen joskus kuullut ettei samasta teosta saa rangaista monta kertaa, (en bis idem?) mutta nyt tuntuu että kaikki liiton toimijat on O2 vastaan sopupelihässäkkähomman jälkeen. Tuomareiltä aivan suoraa vittuilua koko pelin ajan. Ja nyt jos on erimieltä asiasta niin menee youtubeen ja katsoo videolta yllämainitut kohdat. Onneksi oikeus voitti ja pisteet lähti Jyväskylään.

  6. Katsoin nuo kohdat. Aika kaukaa haettu kommentti, että tuomarit olisivat viheltäneet nuo kohdat noin, koska #sopupelihässäkkä.
    ( ei antipatiaa eikä sympatiaa kumpaankaan suuntaan)