Video: Rajun näköinen loukkaantuminen liigaottelussa – raumalaishyökkääjän kasvoista verta

Janne Hyvönen koki kovia SalBan runkosarjan viimeisessä kotiottelussa. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Janne Hyvönen koki kovia SalBan runkosarjan viimeisessä kotiottelussa. Kuva: Kuvakaappaus videolta.

Miesten Salibandyliigan ottelussa nähtiin varsin rajun näköinen loukkaantuminen, kun Janne Hyvönen joutui jättämään leikin kesken ottelun kolmannessa erässä.

Hyvönen tuli tilanteeseen pallon saaneen Classicin Joona Rantalan takapuolelta ja syötettyään pelivälineen eteenpäin Rantalan käsivarsi osui Hyvöstä kasvoihin. Hyvönen tipahti saman tien kentän pintaan ja jäi pitelemään kasvojaan.

Tällin seurauksena Hyvönen sai haavan, joka vuosi melko runsaasti verta kentän pintaan. Hän joutui jättämään pelin kesken. SalBa ei ole tiedottanut vamman laadusta vielä mitään tässä vaiheessa.

Itse ottelussa SalBa koki 8-6 -tappion sarjakärki Classicille.

Hyvönen itse lisäsi varsin rajun kuvan Twitteriin pelin jälkeen kiittäen molempien joukkueiden huoltojoukkoja.

Edit: Janne Hyvösen twiitti lisätty su 4.3. klo 20:18.

50 comments

  1. Näytti todella pahalta. Ei enää oikein kiinnostanut peli tuon tilanteen jälkeen.

  2. Ihan järkyttävää pskaa mustapaitaselta kaksikolta… Joku roti näihin tilanteisiin ja rohkeesti kättä pystyyn… Rantalalta käsittämätön temppu oli sitten vahinko tai ei… HERÄTYS

  3. Toivotaan että Hyväselle ei sattunut pahasti.
    Näitä pähän kohdistuneita iskuja on nähty viime aikoina ruotsissa ja suomessa nyt riittävästi.
    Vakava paikka vaikka säbässä on näitä vähätelty tälläkin kaudella.
    Liigalta on tultava selvä viesti pelaajille. Pitkä pelikielto on yksi ratkaisu joka pysäyttää pelaajan ajattelemaan.
    Nyt leikitään pelaajien turvallisuudella.

  4. Jos salibandyssa maila osuu vahingossa päähän tulee automaattinen 5 minuuttinen. Miksi tästä tilanteesta, jossa ainakin vähän tahallisesti Rantala jatkoi käsiensä liikettä kasvoja kohti ja aiheutti kovan tällin ei tullut vitosta tai ulosajoa? Mitä järkeä on säännössä joka on tehty jotta peli säilyisi pelaajille turvallisena jos tuomarit eivät ylläpidä turvallisuutta kentällä.

  5. Tilanteeseen ottamatta kantaa mitenkään, ei voi kuin ihailla jälleen kerran Classic-huoltaja Jukka Arposen toimintaa. Aina salamana auttamassa pelaajia riippumatta minkä värinen paita päällä. Ei siis todellakaan ensimmäinen kerta hänelle näissä hommissa. Ei mitään pois muiden joukkueiden huoltajilta, mutta usein nähty juuri Arponen näissä hommissa.

  6. Pahan näköinen tilanne, toivottavasto #91 (peli)kunnossa tikkauksen jälkeen. Toisin kuin osa muista kommentoijista, en oikein näe kuinka Rantala olisi voinut sovittaa toimensa välttääkseen tuon osuman – huomioon ottaen että horjahtaa pallostaluopumisen jälkeen kun Hyvönen osuu takareiteen…

  7. Oli kyllä hienosti toimittu Arposelta! Syke nousi vaan entistä korkeammalle, kun näkee verilammikon ja molemmat huoltajat juoksee auttamaan. Onneksi ei nyt ilmeisesti mitään vakavaa sattunut.

  8. Ne jotka tässä tilanteessa näkee jotain tahallista vahingoittamista vois mennä pelaan vaikka pingistä!

  9. Ikävähkön näköinen keissi. Erittäin huonoa tuuria. Eteenpäin!

  10. Tästä tilanteesta olisi pitänyt tulla rangaistus. Hyvöselle 2min, jos pelaaja on vastuussa omasta mailasta ja muista ruumiinosista. Miksi hyvönen saa tahallaa lyödä päällään rantalaa käteen?!?!
    Älyhoi!

  11. Rantalahan kääntää pään Hyvöstä kohti ennen osumaa. Muka vahinko??

  12. Mutta Sami Johansson teki tänään taas maaleja oikein urakalla! Hyvä Sami, onnea ja menestystä!

  13. Onnea on moneen lähtöön. Lähtökohdat tässä tilanteessa olivat tasavertaiset. Nyt vain huono onni osui niin sanotusti keskelle keksintöä elikkäs Hyvöstä naamaan.. Miettikää tilannetta jos Rantalan käsi oisi vaikka murtunut tai lähtenyt sijoiltaan. Olisiki silloinkin syyttävät sormet kääntyneet häntä kohden. Tällä kertaa ei ole syyllisiä eikä syyttömiä, on vain asianosaisia.

  14. Katsomosta taisi kuulua jonkun helarin suusta että, huomenna vai tänään kun Hyvönen downissa depotin laidalla..

  15. Ei tosta kyllä kovin helposti tahallista saa tehtyä kun tilannetta videolta pyörittelee.

  16. Ei voi ku ihmetellä selostajaa.. ”selkeästi antaa käsillä vauhtia” ….

  17. Vahingolta tuo näytti, Hyvönen tulee niin ettei Rantala nää, pikku vilkaisu just ennen osumaa. Selostajan mainitsema kädellä jatko kuitenkin näyttää olevan, tahallinen tuskin, mutta onko väliä? Onneksi minun ei tarvitse päättää. Toivottavasti Hyvönen pystyy pelaamaan kauden vikoissa peleissä.

  18. Lisätään soppaa vie yhel mielipitäälle tilanteesta. Katsoin osuman useampaan kertaan ja Rantala huomaa Hyvösen vasta sen jälkeen kun osaa. Rantalan käsien liike oli vielä syötön myötä ylhäällä. Hyvösen kova vauhti saa näyttään tilanteen vielä pahemmalta, mutta täysi vahinko. Ja oisi siinä voinut myös Rantalaakin sattua pahasti. Plussaa kyllä kummanki joukkueen huololle kun reakoivat nopeasti.

  19. Rantala syötti taaksepäin ja jatkoi liikettä lähteäkseen nousemaan laitaa ylös. Hyvönen lähti pallon perään pää hiukan alhaalla ja sitten napsahti. Pelitilanne. Ei pitäisi rangaista. Vrt. C-SPV kurinpito.

  20. Tahaton ja todella huonoa tuuria. Hyvönen ryntäsi kovalla vauhdilla tilanteeseen hieman pää alhaalla. Älytöntä syytellä ketään tilanteesta ja vaatia jäähyä. Tsemppiä Hyvöselle!

  21. Te jotka näätte tilanteen tahallisena niin hankkikaahan vaikka silmälasit.

  22. Te jotka näätte tän tilanteen tahallisena, en usko että tarviitte silmälaseja. Kuitenkin näitte mitä tapahtui. Mielipidettänne voitte harkita uudelleen. En usko että siihen silmälasit vaikuttaa.
    Kunhan sanoin.

  23. Mielestäni Hyvöseltä hiukan tyhmä ryntäys täysiä Rantalaa päin. Jos olette yhtään lajia pelanneet tiedätte, että vähän eteen tulevassa syötössä kädet nousevat pakostakin ilmaan. Toivottavasti Hyvönen on kunnossa.

  24. Tän verran haluan astijalle omia näppejäni tunkea: Rantalalle kakkua.

  25. Siis kaveri joka ei näe selkäpuolelta juoksevaa pelaajaa joka törmää kyynärpäähän, tästä siis kakkua sille pelaajalle joka oli väärinpäin loukkaantunutta pelaajaa kohti(huom kuitenkin pelasi oikeaan suuntaan joukkueen kannalta) jäämme odottamaan ylijohtavan tuomiota, 😂

  26. Salban junnujen pään rääpimistä ei ensi vuonna kuulu liigassa. Jos omat lapset käyttäytyisivät tuollai julkisella paikalla niin ei ihan hetkeen pojat pelejä pääsisi katsomaan.
    Hyvösen loukkaantuminen on valitettava mutta toisin kuin normaalisti ihan asiantunteva selostaja näki, niin minä en tuossa tilanteessa nähnyt kyllä mitään tahallista, hyvönen ryntää selkäpuolelta rantalaan kiinni ja hänen osuma rantalan kroppaan vahvisti rantalan normaalia käsien saattoa tilanteessa. Nyt kyynärpää osui valitettavasti hyvöstä silmäkulmaan mutta rikettä tai tahallisuutta tilanteessa ei ollut kuin korkeintaan Hyvösen liiassa vauhdissa.

  27. Astia vai joku ihmeen ”astija?” Ensimmäinen on yleensä keittiöväline ja toinen jotain mitä en ymmärrä? Astija ei ole tekijä ellei se ole joku uusi automatisoitu lautanen? Ja sitten lopuksi, niin täysin tahaton tilanne. Ei jäähyä.

  28. Ei tuosta saa tahallista sitten millään, vaikka kuinka monta kertaa katsoin videon läpi. Kakkosen arvoista rikettäkään en tuossa millään näe, vaikka Rantalan käsi onkin vähän omituisessa asennossa.

    Urheilussa loukkaantuminen ei tarkoita, että jollekin tulee automaattisesti antaa jäähy.

  29. Ja en oikein ymmärrä, että mitä selostaja oikein tarkoitti tuolla ”kädellä jatkamisella”.

  30. Tarkoitti varmaan samaa käden liikettä, mikä oli O2/Lustigilla. Siitähän tuli 1+1 ottelua.

  31. Ikävä tilanne, täysi vahinko, todella huonoa tuuria ja piste. Onneksi ei käynyt pahemmin ja kova pelimies on kunnossa.

  32. Kuinka moni pelaaja syöttöliikeen jälkeen tekee uuden käsien kohotuksen??

  33. Katsoppa Seppo tilanne uudestaan ja kohoaako rantalan käsi ”uudestaan” ennen vai jälkeen kun hyvönen osuu rantalaan?

  34. Rantalalta näköjään refleksin omainen liike, kyynerpäällä Hyvösen silmäkulmaan. Jos pelaaja on vastuussa mailastaan niin miksi ei myös käsistään. Liian usein vaan sattuu näitä vahinkoja.

  35. Tää ”HERÄTYS” olis kyllä ihana provo, ellei olisi kyse noin pahasta loukkaantumisesta. ”näköjään refleksin omainen liike, kyynerpäällä Hyvösen silmäkulmaan”, aivan hinnatonta!!!

  36. Pelikieltoihin en ota kantaa, mutta on nimimerkki HERÄTYKSELLÄ pointti siinä, että jäähy vihelletään aina riippumatta onko vahinko tai ei, koska tosiaan ”pelaaja on vastuussa mailastaan”.

  37. Kurinpito Claasc-SPV. Iskun saanut ei pelaa vieläkään . Ei ragaistusta.

  38. TYTTI on täysin oikeassa. Pelaaja on vastuussa mailastaan. Niin olisi ollut tässäkin tapauksessa jos olisi mailalla ollut osuutta loukkaantumiseen, kuten oli Salba-Welhot pelissä jossa Vepsäläinen löi mailalla Hyvöstä päähän, eikä ilmeisesti joutunut seurauksiin teosta. Päätellen siitä, että pääsi myös Happee pelissä lyömään mailalla naamaan ilman seuraamuksia. Rantalaa kohtaan ei ole tarvetta jatkotoimenpiteille, mutta kyllä nämä vepsäläiset pitää saada kuriin.

  39. Bitchslap Holopainenko ei saanut classic-pelin kahdesta (2) loukkaantumiseen johtaneista tilanteista mitään sanktiota?

  40. Pelaaja on vastuussa liikkeestään. Jos juokset toisen kyynärpäähän, niin se on vähän oma syy. Rantalan käsi oli kuitenkin tilanteeseen normaalissa asennossa, kun katsoo, että mihin se Rantalalle tullut pallo tuli.

  41. Eikös Vepsäläinen istunut vitosen Salba-pelissä ja kakkosen Happee-pelissä..? Avaatko hieman tuota ”eikä ilmeisesti joutunut seurauksiin teosta”, kiitos etukäteen selvennöksestä.

  42. Avaan. Pelaaja joka kahdessa peräkkäisessä pelissä lyö vastustajaa mailalla päähän tulee laittaa parin pelin ajaksi treenaamaan miten maila pidetään alhaalla ja kontrollissa. Kun katsoo Vepsäläisen huiskimista maalin edessä ylivoimaa pelattaessa ei voi kuin ihmetellä eikö tuohon olla jo puututtu. Toinen asia mihin olisi myös syytä puuttua on Vepsäläisen toiminta kun oma joukkue tekee maaliin. Avointa provosoivaa v…uilua vastustajille ja jopa kuten Salba pelin ensimmäisen maalin yhteydessä päähän läpsimistä (saattaa jopa koosteessa näkyä) ohi kulkiessa. Jos nyt ensin edes noi päähän mailalla lyömiset saadaan kuriin, niin sitten onkin helpompaa keskittyä epäurheilijamaisuuteen.

  43. Nyt tajuan mitä tarkoitit mainitsemillasi seurauksilla. Tämä toki vaatii sääntömuutoksen (ja jonkun elimen tarkistamaan peräkkäisissä otteluissa tulleita rikkeitä).

    Väittäisin muuten että Vepsäläinen ei ole IHAN AINOA jannu joka käyttäytyy noin kun oma jengi tekee maalin… Toki moisesta käytöksestä voi jokainen olla mitä mieltä haluaa.

  44. Vepsäläiseltä nähty vastaavaa pelleilyä jo useamman vuoden ajan divarissa. Köyhän miehen Tuukka Kiviranta

  45. Olipa ikävännäköinen tapaturma. Varmasti täysin tahaton, ehkä lievää varomattomuutta/huolimattomuutta. Salibandyyn valitettavasti vaikuttaa kuuluvan riski päähän osuvasta kontaktista. Näitä kontakteja tuntuu tulevan kohtuullisen paljon ja välillä tuomarit ovat kyllä hukassa siitä kuinka kuuluu toimia. Loukatun suostumus-käsite on tässä ilmeisen joustava. On ollut tilanteita joissa pelaaja makaa maassa, toinen tuomari ei nähnyt, toisen mielestä saattoi olla kontakti. Jatketaan kiistapallolla. Jälkikäteen todennetaan vekki otsassa – ei kuitenkaan seurauksia. Toinen päähän sattunut kontaktitilanne, lähetetään videotallenne kurinpitoon ja todetaan välinpitämättömyyttä tai huolimattomuutta kontaktitilanteessa (maila, kyynärpää, olkapää, polvi) ja syyllistyminen väkivaltaiseen käyttäytymiseen. Joissain tilanteissa loukkaantumisen aste toimii rangaistuksen määrittäjänä, toisissa taas ei. Toisinaan taas loukkaantuneen rynnistäminen pää alhaalla tuntuu laskevan kontaktin aiheuttajan teon vakavuutta, toisinaan taas ei. Ei helppoa (paitsi videolta ja katsomosta), mutta päähän kohdistuneiden kontaktien linja tuntuu välillä vaikealta tulkita.