Ulkomaat

Video: Ruotsin liigan ”suomalaisjoukkue” tylysti kesälomalle – Kososen Växjö selkä seinää vasten

25.03.
2018
Ulkomaat

Huipputorjuja Eero Kososen Växjö on kovan paikan edessä, kun sen pitäisi voittaa seuraavat kolme otteluaan. Arkistokuva: perwiklund.se

Mika Kohosen, Nico Salon ja Petri Hakosen edustama FC Helsingborg lähetettiin viime torstaina kesäloman viettoon Ruotsin Superliigan pudotuspeleissä. Suurseura Storvreta eteni puolivälieräsarjasta jatkoon suoraan neljässä ottelussa.

Helsingborg pystyi toisessa ja kolmannessa ottelussa antamaan hyvän vastuksen runkosarjan voittaneelle uppsalalaisjoukkueelle. Ensimmäisessä kotiottelussaan FCH johti 3–1, mutta Storvreta kampesi vielä toisen ja kolmannen erän aikana lopulta 3–4-vierasvoittoon.

Kolmannessa kohtaamisessa käsikirjoitus oli jälleen sama. Kohonen syötti ja Andreas Lindholm veii Helsingborgin turvallisen tuntuiseen 1–4-johtoon toisessa erässä. Kolmannessa Ruotsin maajoukkuetähtiä vilisevä Storvreta kuitenkin nousivat väkisin rinnalle Tobias Gustafssonin, Robin Nilsberthin ja Jimmie Pettersonin osumilla. Voiton iski tähtihyökkääjä Albin Sjögren jatkoajalla.

Viime torstaina pelattu neljäs ottelu päättyi Storvretan selvään 4–8-vierasvoittoon. Kohonen pelasi puolivälierissä kolme ottelua tehoin 1+3=4. Salo oli mukana jokaisessa neljässä ottelussa ja viimeisteli kolme maalia. Myös Hakonen kirjautti yhden pudotuspelimaalin tilastoihinsa.

Ainoa edelleen mukana oleva suomalainen on Växjö Vipersin maalivahti Eero Kosonen. Suomen maajoukkuetorjuja on kuitenkin kovassa paikassa, sillä Växjö on puolivälieräsarjassa häviöllä Linköpingille 1–3-voitoin.

Linköping vei avausosan 6–3, mutta Växjö tasasi tilit 13–6-murskavoitolla. Kaksi viimeistä peliä Linköping kuitenkin voitti lukemin 5–4 ja 4–8. Växjön seuraava tappio tarkoittaisi siis myös jokaisessa pudotuspeliottelussa tolppien välissä torjuneelle Kososelle loman alkua. Viides puolivälierä pelataan sunnuntaina.

Storvretan lisäksi paikkansa jatkossa on varmistanut myös hallitseva mestari Falun. Mullsjö johtaa puolivälieräsarjaa Pixbota vastaan 3–1.

4. puolivälierä: Helsingborg–Storvreta

4. puolivälierä: Växjö-Linköping

Linkki:
Superliigan pudotuspelien tulokset ja tilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen