Liigat

Video: Ulosajo, viime hetken tasoitus ja kylmä jatkoaikaratkaisu – näin kävi viime kevään pitkäperjantain seiskapelissä

29.03.
2018
Liigat

Miko Kailiala kertoi keskiviikon puolivälieräpelin jälkeen, että viime kevään seiskapelistä on hyviä muistoja. Oheinen juttu kertoo mistä tuo tunne johtuu. Kuva: Juhani Järvenpää

Miesten Salibandyliigan puolivälieräsarja EräViikingit-Indians venyi seitsemänteen otteluun, joka pelataan pitkäperjantaina Vantaan Energia Areenalla.

#Takaisinheittotorstain hengessä onkin hyvä muistella viime vuoden ErVi-SPV-sarjan seitsemättä välieräpeliä, joka osui sattumoisin myös pitkäperjantaille, ja pelattiin vieläpä samaisella areenalla. Tuosta ottelusta ei dramatiikkaa uupunut.

Ottelun avausmaalista vastasi SPV:n Ville Kuusela, joka naulasi vieraat johtoon ylivoimalla avauserässä. ErVin 1-1- ja 2-1-maalista vastasi ottelussa kovassa vireessä ollut Tom Strömsten toisen erän ensimmäisellä kympillä.

Vajaa kaksi minuuttia ottelun puolivälin jälkeen nähtiin dramaattiset mittasuhteet saanut tilanne, joka jäi yhden liigapelaajan toistaiseksi viimeiseksi tempuksi korkeimmalla sarjatasolla.

ErVin Tommi Rosendahl antoi SPV:n Jari Hankkiolle kyytiä maalin edessä, kun mies yritti huitoa palloa Santtu Strandbergin hyppysistä. Hankkio lensi tilanteessa maahan ja Rosendahl sai tilanteesta punaisen kortin (PR3), joka johti automaattiseen pelikieltoon, joka tarkotti Rosendahlin tapauksessa Superfinaaliin missaamista. Tällä kaudella Rosendahl on edustanut kakkosdivisioonan AC HaKia.

SPV käytti viiden minuutin ylivoimansa hyvin hyödykseen, sillä ensi Sami Kosken millintarkka kuti toi vieraat tasoihin ja sittemmin Kuuselan toinen maali vei SPv:n 3-2-johtoon. ErVi ei kuitenkaan hätkähtänyt, sillä vahvavireinen Strömsten tarjoili paikan Jukka Soinille, joka toi kotijoukkueen tasoihin alivoimalla.

Tuon jälkeen maaleja saatiinkin odotella viimeiselle vitoselle saakka, kunnes Tommi Aron kaukolaukaus vei ErVin johtoon ajassa 55.11. Ajassa 56.32 Jani Kukkola iski ErVin turvallisen tuntuiseen kahden maalin johtoon, mutta SPV:llä oli luonnollisesti vielä sanansa sanottavana.

Pelattiin jo viimeistä minuuttia, kun Jyrki Holopainen tarjosi paikan Jari Hankkiolle, joka tälläsi 5-4-kavennuksen 51 sekuntia ennen peliajan loppua. Loppua kohden vierasjoukkue painoi lujasti päälle.

Kun peliaikaa oli alle 10 sekuntia Holopainen heitti pallon maalille, josta muuan Mikko Kohonen ronkki pallon verkkoon ajassa 59.54 ja edessä oli jatkoaika. SPV teki ottelussa kaikki maalinsa ”ylivoimalla”, sillä kolme ensimmäistä syntyi vastustajan jäähyjen aikana ja kaksi viimeistä ilman maalivahtia.

Jatkoaikaa oli pelattu 2.34, kun ErVi sai vapaalyönnin läheltä SPV-maalia. Aro pelasi pallon Kukkolalle, joka riplaili pallon kanssa aikansa, kunnes jakoi viereen Miko Kailialalle, joka iski pallon maaliin ajassa 62.39. Tuolla maalilla ErVi eteni Superfinaaliin, jossa Classic oli lopulta vahvempi maalein 9-6.

SPV nappasi pronssimitalit kaatamalla Happeen pronssipelissä loppuluvuin 6-5 ja tuolloinkin ratkaisu nähtiin jatkoerässä, mutta maalintekijänä toimi punaisten Kuusela.

Ottelutilastot
Juhani Järvenpään kuvapaketti

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen