Welhoille tärkeä voitto, SalBa taipui viimeisellä minuutilla – katso perjantain tulokset

SalBa koki kovia Turussa. Kuva: Anssi Koskinen.

SalBa koki kovia Turussa. Kuva: Anssi Koskinen.

Salibandyn pääsarjoissa pelattiin tänään kolme peliä miesten Salibandyliigaa ja pelin verran naisten Salibandyliigaa.

Miesten Salibandyliigassa Kuopion SB Welhot nappasi 5-2 -voiton Kooveesta ja paransi huomattavasti asemiaan suoran säilymisen osalta. Welhot nousi nyt 20 pisteeseen ja eroa karsintaviivaan ja Steelersiin on neljä pistettä. Toki Steelersillä on peli vähemmän pelattuna.

Ottelussa Kooveeta vastaan Welhot ei päästänyt kotijoukkuetta missään vaiheessa johtoon, sillä avauserän jälkeen taululla komeilivat lukemat 2-1 vieraille. Toisenkin erän Welhot voitti 2-1 ja viimeisen 1-0. Ottelun tehokkain oli kuopiolaisille kahdesti iskenyt Tuomas Rautiainen.

Myös TPS ja EräViikingit ylsivät voittoihin miesten Salibandyliigassa. EräViikingit nappasi voiton Indiansista lukemin 7-6 ja TPS puolestaan kaatoi SalBan 5-4.

Tappio oli sarjajumbo SalBalle karvas, sillä peli oli tasan vielä minuutti ennen loppua. Raumalaiset olisivat tarvinneet kipeästi pisteitä taistelussaan sarjapaikasta, mutta Olli Kinnunen kuritti vierasjoukkuetta vain 33 sekuntia ennen päätössummeria. Kinnunen oli myös koko ottelun tehokkain pistein 2+1.

SalBa on edelleen kahden pisteen päässä toiseksi viimeisenä majailevasta Kooveesta. Molemmilla on runkosarjassa jäljellä kaksi ottelua.

Naisten liigassa EräViikingit pöllytti O2-Jyväskylää 7-1. ”Amppareita” ei auttanut edes penkin taakse osaksi valmennusryhmää kiinnitetty valmentajalegenda Seppo Pulkkinen.

Miesten Salibandyliiga:
18:30 Indians-EräViikingit 6-7
18:30 TPS-SalBa 5-4
19:00 Koovee-SB Welhot 2-5

Naisten Salibandyliiga:
18:30 EräViikingit-O2-Jyväskylä 7-1

Lue myös:
KSML: Naisten liigajoukkue jysäytti yllätyksen – valmentajalegenda palaa pääsarjatasolle

20 comments

  1. Voi salba. Melkein taas pelasti itsensä suoralta putoamiselta mutta nyt alkaa näyttää pahalta. 😀

  2. Kova temppu Welhoilta. Kovempia joukkueita vastaan turpaan tuli järjestään kaikilta varsinkin loppukaudesta, mutta kun alettiin oikeasti puhumaan putoamistaistelusta, niin se voitti käytännössä kaikki pelinsä. OLS:sta kaksi voittoa, SalBasta kaksi voittoa, Kooveesta kaksi voittoa ja Steelersistäkin yksi voitto. Ei tarvitse kysellä ansaitseeko joukkue säilyä.

    Vielä kun katsoo millaisia maalimääriä Welhot tuota nelikkoa vastaan päästi (pl. Hämeenlinnan peli), niin pakko nostaa hattua siltäkin puolelta.

    Kirjoitin ennen kauden alkua, että Welhot olisivat sarjassa sijalla 10. Aika hyvin tuntuu se osuvan kohdalleen.

  3. Mitä helvetti oli se sekoilu 3. erässä kun SalBa pyörittänyt puolitoista minuuttia ylivoimaa, TPS:n nelikko juossut lähes 2 minuuttia pallon perässä ja täysin puhki niin toimitsija päättää painaa summeria ja päästää TPS nelikon pälkähästä? Elinikäistä toimitsijakieltoa näistä.

  4. Piste riittää kooveelle, SalBa ottaa max 2. Classicia vastaan pitäisi turpaa tulo lukemat pitää kurissa, tai muuten ei mitään jakoa

  5. Koovee-Teepeeäs ja Koovee-Happee
    SalBa – Classic ja Kooärpee-SalBa

    Miten luulen että pisteitä ei tipu.

  6. SalBa voi krptä vastaan tehdä SalBat! Koovee hävinnee ja karsija voidaan ratkoa maalierolla.

  7. Jos Koovee ottaa vieraissa pisteen Erviltä ja SalBa Happeelta useammankin, niin en todellakaan lähde liputtamaan kumpaakaan nollille lopuissa peleissään.

    Varsinkin tuo SalBa-Classic on oikein tyypillinen esimerkki siitä kun peli on taputeltu etukäteen. Se on niin varma vierasvoitto kuin tästä sarjasta ikinä on löytynyt. SalBalla ei ole siinä pienintäkään mahdollisuutta. Ja just siksi SalBan voitto ei yllättäisi minua yhtään.

  8. Kooveen paikallisvastustajilla on mahdollisuus suoraan tiputtaa koovee ulos divariin antamalla muutamat pisteet salballe 😉

  9. Tietysti KoVehen kustannuhksella, ookkosnap nähny vastaavatapia vähheenn aikeen? Paavee Koska, niihänsh se mänöö?

  10. Niin kumpaan suuntaan Classic ja Nokia sitten haluavat pelata, jos kylmästi taktikoivat? Haluavatko Kooveen ulos vai nimenomaan eivät halua?

  11. youtube kvtv pressi: kaveri oli parempi ja oma homma ei toiminut. Minkäs teet tässä vaiheessa kautta?

  12. Tuli tuossa mieleen yksi kirjoitukseni jostain aiemmalta hetkeltä tällä kaudella, jossa totesin, että Indians ei tule voittamaan 75% jäljellä olevista peleistään tällä kaudella. Sen kirjoitin siis 12.1. kärsityn kotitappion jälkeen.

    Enpä olisi voinut olla enempää väärässä. Joo, tänään tuli turpiin ja meni käytännössä mahdollisuudet kotietuun, mutta onhan tämä 2018 nyt silti ollut todella komea vuosi Indiansille, ei siitä pääse yhtään mihinkään. Toivottavasti onnistuvat myös playoffeissa pelaamaan vähintäänkin todella tiukan sarjan todennäköisesti aika paljon kokeneempaa nippua vastaan. Indiansilla on ollut hienoa kannustusta ihan Oulusta lähtien joka paikassa ja soisin kyllä mielelläni heille hienon playoff-sarjan – kääntyi se sitten tuloksellisesti kumminpäin tahansa.

  13. Otetaanpa katsaus siihen missä joukkueet menevät loppusijoituksia ajatellen:

    Classic: Classic on Classic. Ottanee voiton sekä SalBasta että Tepsistä. Eniten yllättää se, että niitä normaaleita pieniäkään notkahduksia ei lopulta ole tullut. Yleensä huiputkin häviävät edes pelin siellä, toisen täällä. Olisi huutava vääryys, jos joku muu seura voittaisi mestaruuden. Mahdolliset sijoitukset: 1.

    Nokian KrP: Kakkospaikka on itseasiassa yllättävänkin lähellä karata vielä käsistä. Toki KrP on edelleen suursuosikki ottamaan sen kakkospaikan, mutta Happee vieraissa ei ole läpihuutojuttu. Nokian toki pitäisi voittaa SalBa kotonaan. Mahdolliset sijoitukset: 2-3.

    EräViikingit: Tulee osaltaan ratkomaan ketkä pelaavat playoffeissa. Panosta on vielä kotiedun suhteen, mutta onko enää kun joukkue pelaa seuraavan kerran? Joutuu/pääsee nyt katselemaan vierestä pari pelipäivää, että mihin suuntaan homma kehittyy esim. Happee – KrP ja Koovee – TPS peleissä. Mahdolliset sijoitukset: 2-5.

    Happee: Happee on hävinnyt kotonaan jo kolmesti peräkkäin yltämättä kertaakaan edes viiteen tehtyyn, joka on Happeen lähihistorian tietäen vähintäänkin täysi katastrofi. Muutenkaan Jyväskylän salibandyssä ei hyvältä näytä, kun naapuriseuran valmentaja sai vuoden toimitsijakiellon ja kaiken lisäksi Pulkkisen Seppo palasi paikkakunnalle (Ei vaan, hieno homma, että Seppo on takaisin!). Happeelle olisi jopa oman uskottavuutensa kannalta hyvä voittaa KrP, lisäksi kotietua ajatellen TPS ja Indians ovat edelleen iskuetäisyydellä, jos Happee sattuisi pupeltamaan Tampereella Kooveeta vastaan. Mahdolliset sijoitukset: 3-7.

    Indians: Päätti pitkän voittoputkensa ja menetti käytännössä kotietunsa siinä. Viimeinen peli Welhoja vastaan on luokkaa ”se voittaa, jota kiinnostaa”, sillä voi hyvinkin olla, että siinä ei tule olemaan oikeata panosta. Mahdolliset sijoitukset: 4-7.

    TPS: Turkulaiset ovat menestyneet yllättävän hyvin edelleen, vaikka kotona Happeelta tulikin selkään. Varsinkin vieraissa kulkee, edellinen tappio on marraskuulta ja sekin Classicille Singaporessa. TPS tuskin on kenellekään se suurin pelko puolivälierävastustajaksi, mutta helpolla he eivät myy nahkaansa – no, paitsi ehkä just Happeelle. Viimeisissä peleissä tulee vastaan Koovee vieraissa ja Classic kotona – näistä Kooveen luulisi kaatuvan. Kotietu karannee Classic-tappiolla. Tulossa taas Happeeta vastaan puolivälierät? Mahdolliset sijoitukset: 3-7.

    SPV: Happeen ohella toinen joukkue, joka pelailee ihan mitä sattuu tuloksia. Yhtenä iltana se kaataa EräViikingit, seuraavana häviää Steelersille. EräViikinkien kanssa ratkoo viimeisen playoff-joukkueen. Lahdessa saattaa hyvinkin tulla melkoinen teurastus, mutta älkää vain kysykö kumpaan suuntaan. Voi ääritapauksessa valahtaa vielä Oilersin taakse, mutta nykykuntoisen Oilersin taakse? Tuskin. Voi myös ääritapauksessa venyä kotietuun, mutta se on vielä epätodennäköisempää. Viime kevään välieristä uusinta puolivälierissä ErViä vastaan? Mahdolliset sijoitukset: 4-8.

    Oilers: Jos on Indiansilla kulkenut 2018, niin Oilers on vetänyt komeasti vihkoon kaikki paitsi sen kaikkein tärkeimmän, eli Lahden pelin (jossa siinäkin toki kapteeni otti punaisen). Tuo rankkarivoitto saattoi pelastaa playoff-paikan. Loppuohjelma on vähintäänkin hankala. SPV ja EräViikingit ovat varsinkin vieraissa olleet Oilersille ennenkin vaikeita, eikä nykykunnossa ollessaan Oilers voi toivoa kuin vähämaalista tappiota. Oulussa Oilers voi venyä pisteisiin, mutta sekin tulee peräkkäisten pelipäivien jälkimmäisenä pelinä. Arvioin, että jos Oilers jää nollille Oulussa, niin playoff-paikka menee siinä. Mahdolliset sijoitukset: 7-9.

    LASB: Näytti jo jääneen playoff-junasta Oilers-tappiolla, mutta Oilersin pupellettua urakalla on pitänyt toiveensa hengissä. Illan ottelu Steelersiä vastaan on todella kriittinen molemmille ja LASBin hävittyä kotipelinsä Steelersille myös kalavelkoja olisi maksettavana. Oilersin pelleiltyä maalieronsa urakalla pakkaselle LASBille riittäisi jopa tasapisteet, mutta onko siitä voittamaan EräViikingit vieraissa ja/tai SPV kotona silloin kun on pakko? Viimeinen playoff-paikka ratkennee nimenomaan LASBin tasoon, ei niinkään siihen mitä Oilers tekee. Puolivälierissä noutaja tulisi välittömästi, mutta sillä tuskin on tämän hetken LASBille mitään merkitystä. Alaspäinkin LASB voi pudota taulukossa, mutta sarjapaikka on jo varma. Mahdolliset sijoitukset: 8-11.

    Welhot: Taikoi jostain ne tarvittavat vieraspisteet ja viimeiseen peliin (Indians vieraissa) se voikin lähteä käytännössä paineitta. Steelersin pitäisi voittaa OLS nimenomaan jatkoilla, jotta Welhot voisi pudota viivan alle. Maaliero toki sarjan surkein ja omissa on soinut paria edellistä vieraspeliä lukuunottamatta urakalla. Lähtisi silti playouteihin suosikkina, vaikka sinne joutuisi. Mahdolliset sijoitukset: 9-12.

    OLS: Jos ei sunnuntain vastustaja Oilersilla näytä ruusuiselta, niin OLS se vasta onkin kontannut. Toki komea nousu Nokialla, mutta sieltäkin turpaan lopulta. Nimenomaan siitä edellisestä Oilers-pelistä lähtien 12 ottelusta 11 tappiota, tosin se ainoa voitto – vähän Oilersin tapaan – tuli sillä kaikkein kriittisimmällä hetkellä Steelersistä vieraissa. Se saattoi pelastaa karsinnoilta. Pääsee pelaamaan kotonaan viimeiset pelinsä, mutta kun edellisestä kotivoitosta on vuosineljännes, niin ”pääsee” on vähän suhteellinen käsite. Kaikki kuitenkin edelleen omissa käsissä ja maalieron ollessa Steelersin vastaavaa parempi, Oilers-pelistäkin kaikki paitsi totaalinen teurastus Oilersia vastaan on ihan ok. Pahimmassa tapauksessa joutuisi ilman kotietua playouteihin, ja jos näin kävisi, niin Koovee olisi silloin kotonaan ottanut vähintään kolme pistettä Tepsiltä ja Happeelta. Mahdolliset sijoitukset: 10-13.

    Steelers: Tämän piti olla Steelersin läpimurtokausi. Pahimmassa tapauksessa häviävät LASBille kotonaan tänään, LASB marssii playoffeihin ja Steelers putoaa Divariin. Tuskin tarvitsee torijuhlia silloin järjestää. Panokset ovat siis valtavat Steelersin uskottavuudelle. Se voitti SPV:n vieraissa jatkoajalla, joten toivoa sinällään on. Steelers on myös viimeiseen kuuteen peliin ollut aina vähintään lähellä pisteitä, joten ihan kaaoksessa joukkue ei ole. Kotiyleisön edessä on myös sinällään kasvojenpesun paikka, että edellisestä neljästä kotipelistään joukkue on kerran hävinnyt selvästi yhden huipputärkeän pelin ja kahdesti se on pupeltanut pisteitä itseltään. Vieraspeli Oulussa olisi vähintäänkin hankala pakkovoiton paikka. Mahdolliset sijoitukset: 10-14.

    Koovee: Sai taas kotonaan pannuunsa. Vieraista ihan kivat viisi pistettä neljästä edellisestä, mutta kun se ”ihan kiva vieraissa” ei vaan riitä mihinkään tämmöisellä kotisaldolla. Varsinkaan kun enää on vain kotipelejä jäljellä, eikä TPS tai Happee ole ollut niitä heikoimpia vierasjoukkueita tällä kaudella. Suoralta putoamiselta pelastanee lähinnä SalBan vieläkin vaikeampi ohjelma, vaikka Koovee joutuukin toivomaan naapuriseuroiltaan apuja. Suora säilyminen on käytännössä karannut, sillä tarvitsisi maalierossa apuja Steelersiltä. Mahdolliset sijoitukset: 11-14.

    SalBa: Ikävä juttu, että Jyväskylän ihme ei taida sittenkään riittää mihinkään. Voi syyttää vain itseään, kun on hävinnyt lähes kaikki tärkeimmät pelinsä ja jos lisäksi kotona pupeltaa saldoksi uudellakin sarjasysteemillä neljä pistettä, niin ei tarvitse kysellä kenen pitäisi lähteä divariin. Vaatii jo isomman luokan ihmeen säilyäkseen, mutta SalBa = Isomman luokan ihme, niin eiköhän se kairaa Classicista ja Nokiasta vähintään neljä pistettä ja vilkuttelee Kooveelle hyvästit. Mahdolliset sijoitukset: 13-14.

  14. Hauskaa on se että jos pelattaisiin sillä oikealla pistelaskujärjestelmällä(3-2-1) jossa suoraa voittoa arvostettusiin niinkuin sitä kuuluisi niin Koovee ja Salba olisivat tasapisteissä ennen kahta vikaa kierrosta😊

  15. Ja kappas. Yllättäen täällä taas äänessä nimimerkki ”TRE”. Tuo Suomen Koovee-vastaisin ihminen, jolla ei vissiin ikinä ole riittänyt Pantzarin junnujoukkueisiin. Ei hätää. Kyllä se siitä ajan myötä helpottaa. Kohta alkaa jo karvatkin kasvamaan ja saat sitä myötä uutta mietittävää elämääsi.