Liigat

2. Erä: Classic johdossa Superfinaalin kolmoserään – Salin liekeissä

21.04.
2018
Liigat

Kuva: Juhani Järvenpää

Tampereen Classic ja Jyväskylän Happee pelaavat tällä hetkellä miesten Superfinaalissa Hartwall Arenalla. Classic johtaa ottelua maalein 4-2 ennen viimeistä kaksikymppistä.

Happeelle tarjoutui erän alussa oiva paikka lisämaaleihin, kun Juha Kivilehto nappasi jäähyn ajassa 21.14. Muutamasta hyvästä paikasta huolimatta maalia ei syntynyt. Ajassa 24.01 nähtiin toinen Happeen loukkaantuminen, kun Jalo Kouvonen kannettiin pois kentältä.

Classicin avausmaali syntyi ajassa 25.36, kun Eemeli Salin latasi pallon verkkoon rannelaukauksella. Juuri ennen maalia Jonne Junkkarisen viimeistely-yritys osui Classic-maalin tolppaan. Ajassa 28.01 Classic sai vapaalyönnin hyvältä paikalta. Salin teki pienen kiepin ja latasi pallon toistamiseen Happeen maaliin ja peli oli 2-2.

Classicin erän kolmas osuma syntyi vastahyökkäyksestä. Krister Savonen ja Salin petasivat paikan Lassi Vänttiselle, joka iski pallon verkkoon maalin edustalta. Classic pääsi ensi kertaa johtoon ajassa 35.35. Lisää tuli ajassa 36.16, kun Sami Johanssonin hurja kuti upposi komeasti Happee-maalin ylähyllylle.

Toinen erä oli varsinkin loppua kohden vahvaa tamperelaisnäytöstä. Happee osui toisessa erässä kahdesti maalirautoihin, joten lisämaalit olivat sangen lähellä.

Ottelutilastot

1. Erä

Happee juhli maaleja Superfinaalin avauserässä. Kuva: Esa Jokinen

Happee aloitti pelin vahvasti ja loi paikkoja Classicin maalille tiuhalla tahdilla. Avausmaalin iski jyväskyläläisten Paul Kotilainen ajassa 4.15. Avausmaalista ei kulunut kauaakaan, kun Happeen Joel Lahti huudatti Happeen faneja toistamiseen. Lahden laukaus luikahti hiukan helpon näköisesti verkkoon ajassa 5.31. Ensimmäisellä kympillä Happee loi enemmän maalipaikkoja ja oli vaarallisempi pallon kanssa.

Ajassa 15.47 nähtiin ikävä tilanne, kun Happeen Peter Kotilainen loukkaantui yrittäessään laukoa vastahyökkäystilanteessa. Kotilainen jouduttiin kantamaan pois kentältä. Classic paransi pallollista peliään erän edetessä, mutta Happee puolusti tiukasti koko kaksikymppisen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen