Liigat

Analyysi: SB-Pro ryösti naisten salibandykullan Classicin naaman edestä

21.04.
2018
Liigat

Pääkallo.fi:n analyytikko Jani Hakkarainen kirjoittaa, että naisten Superfinaalissa nähtiin ”klassinen ryöstö”. Kuva: Jarmo Koskela

SB-Pron viime vuoden pettymys vaihtui lauantaina kultajuhliksi. Pääkallo.fi:n analyytikko Jani Hakkarainen perkasi naisten Superfinaalin tapahtumat ja ratkaisuhetket.

Naisten Superfinaali oli 34 ensimmäistä minuuttia Tampereen Classicin täydellistä hallintaa. SB Pro roikkui jotenkuten mukana loistavan maalivahtinsa Tiltu Siltasen johdolla. Hän sai pidettyä Classicin johdon vain kahdessa nollassa.

Ajassa 34.05 tapahtui kuitenkin yllättävä käänne. Pro kakkoskenttä riisti pallon hyökkäysneljänneksellä. Jenni Torkki pääsi riistosta ajamaan keskelle ja laukomaan pallon ohi Classic-vahti Anni-Maria Linnoisen.

Pron avausosuma muutti pelin kulkua merkittävästi, ja yhtäkkiä se pääsi peliin mukaan. Vain kaksi minuuttia myöhemmin nurmijärveläiset saivat toisen riiston Classicin alueella tamperelaisten heikon avauksen seurauksena. Torkki pääsi esittelemään kiertorannelaukaustaan uudemman kerran ja peli oli tasan.

Kolmannessakin erässä Classic aloitti vahvasti kuten kahdessa ensimmäisessä. Silti Pro oli saanut paikoistaan itseluottamusta. Sen karvaus aktivoitui, mikä alkoi tuottaa keskialueen riistoja Prolle. Classic avauspeliin ilmaantui yhä enemmän viisikon epätasapainoa.

Sen seurauksena oli lopulta, että Jenna Ruokostenpohja joutui ottamaan keskialueen jäähyn ajassa 56.20. Vain puoli minuuttia myöhemmin Jaana Lirkki syötti alamiehen paikalta keskelle Denisa Ratajovalle, joka laukoi suoraan syötöstä pallo Linnoisen ohi.

Classic otti maalivahdin pois jo noin kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua. Se ei kuitenkaan pystynyt rakentamaan kuin yhden kunnollisen maalipaikan. Sanni Nieminen pääsi laukomaan keskeltä 40 sekuntia ennen loppua. Muuten Pro 5v6-puolustus peitti keskustan erinomaisesti.

Nurmijärveläiset kestivät pitkät loppuhetket.

Kyseessä oli klassinen ryöstö. Classicilla oli erinomainen mahdollisuus ratkaista ottelu alkupuolikkaalla. Kultamitalit olivat jo aivan sen naaman edessä. Mutta niin vain Pro nappasi ne lopulta roikkumalla puolustamalla ja maalivahtipelillä mukana sekä olemalla äärimmäisen tehokas maalintekopaikoissa. Se iski ainoasta ylivoimastaan ja kahdesti tasakentällisin, joilla Classic ei tehnyt yhtään maalia.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jani Hakkarainen
Jani Hakkarainen
Analyytikko, asiantuntija ja filosofi.
Twitter: @hakkarainenjani