Liigat

Classic Superfinaaliin kolmatta kertaa putkeen – alla 32 ottelun voittokavalkadi

09.04.
2018
Liigat

Classic nähdään miesten Superfinaalissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Westend Indians ja Classic kohtasivat maanantaina miesten Salibandyliigan neljännessä välieräpelissä. Classic voitti ottelun maalein 12-5 ja eteni Superfinaaliin otteluvoitoin 4-0.

Indians sai peliin hyvän lähdön, kun Joonas Föhrin loistosyöttö löysi Kaarlo Mahlbergin, joka vei kotijoukkueen 1-0-johtoon. Ajassa 4.06 Sami Johansson kiemurteli Indiansin maalin eteen ja tasoitti pelin. Eetu Nykäsen pudotuspelien avausmaali syntyi kreivin aikaan, kun laituri taiteili pallon verkkoon ajassa 7.07 ja Indians pääsi 2-1-johtoon.

Classicin tasoituksen iski Miro Lehtinen, jonka kauden ensimmäinen pudotuspelimaali upposi melko kaukaa. Eemeli Salin vei Classicin ensi kertaa johtoon ajassa 13.53. Lauri Näränen naulasi Indiansin tasoihin viisi minuuttia ennen erän loppua. Salinin ottelun toinen osuma varmisti sen, että Classic lähti tauolle 4-3-johdossa.

Indians pyrki selkeästi suoraviivaisuuteen ja rohkeisiin nopeisiin hyökkäyksiin, ja onnistuikin siinä, mutta puolustuspeli ei ollut järin vahvaa. Classic myös pyöritti vakuuttavasti pitkiä hyökkäyksiään ja oli alati totutun vaarallinen hyökkäyspäässä. Ensimmäinen erä tarjoili maukasta salibandyviihdettä ja molempien joukkueiden pallollinen pelaaminen oli korkealla tasolla.

Indians sai toiseenkin erään hienoin alun, kun Föhr löysi namupassilla Valtteri Kainulaisen, jonka kymmenes pudotuspelimaali toi kotijoukkueen tasoihin ajassa 20.25. Classicin tehokas ykkösviisikko karvasi pallon Joonas Pylsyn toimesta ja Lassi Vänttinen vei Classicin takaisin johtoon ajassa 21.50. Juuri ennen ottelun puoliväliä Johanssonin loistokuti vei tamperelaiset kahden maalin johtoon.

Toinen erä oli hiukan rauhallisempi, ja hyökkäyksiä rakennettiin verkkaisemmin kuin avauserässä. Classic oli vahvempi myös toisella kaksikymppisellä.

Kolmas erä ei ollut ehtinyt vanheta viittäkään minuuttia, kun Vänttinen ja Lamminen veivät Classicin jo 8-4-johtoon. Varsinkin Vänttisen maali oli näyttävä ja Pylsy tarjoili osumaan taidokkaan maalisyötön. Ennen viimeistä kymppiä Krister Savonen naulasi Classicin yhdeksännen osuman hiukan onnekkaastikin.

Indians pelasi kolmannessa erässä rohkeasti pitkiä pätkiä ilman maalivahtia. Otto Lehkosuo kavensi tilanteeksi 9-5 yhdeksän minuuttia ennen loppua. Ajassa 52.33 Indians käytti aikalisänsä. Kuusi minuuttia ennen loppua Vänttinen viimeisteli hattutemppunsa tyhjiin ja naulasi 10-5-osuman. Sama mies iski 11-5-osuman tyhjään maaliin ajassa 55.10.

Ottelun viimeisillä minuuteilla Johansson viimeisteli vielä oman hattutemppunsa. Classicin tehopelaajia olivat Vänttinen (4+1), Salin (2+2), Johansson (3+0) ja Lamminen (1+2).

Classic voitti runkosarjassa 24 ottelua putkeen ennen pudotuspelejä. Pudotuspeleissä Oilers kaatui puolivälierissä voitoin 4-0 ja samoin kävi välierissä, joten voittoja on tullut nyt 32 putkeen. Superfinaalissa Classic saa vastaansa Nokian KrP:n tai Happeen. Indians pelaa pronssiottelussa jompaa kumpaa vastaan.

Ottelutilastot
Iiro Karesniemen ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen