Liigat

Classic-vahti ei ole moksiskaan hurjasta 30 ottelun voittoputkesta: ”En ole niitä laskenut”

05.04.
2018
5 Kommenttia
2
Liigat

Lassi Toriseva pelaa vahvaa kautta, kuten koko Classicin joukkue. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classic ja Indians väänsivät torstaina miesten Salibandyliigan toisessa välieräpelissä Espoon Otahallissa. Classic nappasi ottelusarjan toisen voittonsa lukemin 11-5.

Ensimmäinen erä päättyi 3-3 ja Indians oli ensimmäisellä kaksikymppisellä jopa niskan päällä. Classic löysi toisessa erässä sen kuuluisan ”uuden vaihteen”, vei peliä komeasti ensimmäisen kympin ja karkasi kolmen maalin johtoon.

Vaikka ote hiukan lipsahti, niin hätää vierasjoukkueella ei ollut. Kolmannessa erässä Indians kavensi erän alussa, mutta kolmannessa erässä Lassi Vänttisen kaksi identtistä maalia masensivat Indiasin ja taululla nähtiin selkeät voittolukemat.

Ottelun päähahmoja olivat Vänttinen (3+3) ja Eemeli Salin (2+3), mutta haastatteluun napattiin tällä kertaa veräjänvartija Lassi Toriseva, joka esiintyi ottelussa hyvin.

Toriseva ei ollut tyytyväinen ottelun alkuun.

– Parannettiin koko ajan. Aloitettiin aika huonosti ja toisessa erässä pelattiin jonkin aikaa hyvin, jonka jälkeen meidän intensiteetti laski taas jonkin verran. Kolmas erä oli ihan ok, vaikka siinä muutama hassi tulikin. Nousujohteinen ja ihan hyvä ottelu meiltä, Toriseva arvioi.

Ensimmäisessä erässä Classicin puolustuspeli ei ollut sitä totutun tiivistä tekemistä, vaan Indians sai yllättävän paljon tilaa Classicin kenttäpäädyssä. Samoin kävi toki myös toisessa päässä kenttää.

Jouduitko antamaan palautetta puolustuspelistä ensimmäisen erän jälkeen?

– Ei tarvinnut antaa. Kyllä nuo pelaajat itse tietävät, jos pelaavat vähän kehnosti. Jos menee oikeasti huonosti, niin kyllä minä sitten kerron asiasta. Kyllä pojat itsekin tiesivät, että ei se kauhean hyvää ollut.

Annatko yleensä palautetta pelaajille?

– En ihan hirveästi. Olen ylipäätään yrittänyt rauhoittua tuolla maalissa, ja se kuuluu vähän siihen samaan asiaan, että ei aina tarvitse olla pää punaisena, Toriseva valaisi.

Torisevan ottelu ei ollut ehkä kympin suoritus, mutta maalivahti pysäytti kuitenkin 22 laukausta ja oli tiukoissa paikoissa mies paikallaan.

– Ihan ok suoritus, vaikka upposi muutama vähän helpompi. Toisaalta siellä oli muutama hyväkin torjunta. Siinä toisessa erässä oli ainakin yksi, jonka muistan. Kyllä sitä toki paremminkin pystyisin pelaamaan, Toriseva ruoti.

Classicin kausi on ollut sensaatiomaisen hyvä, eikä Torisevaakaan voi mitenkään moittia otteistaan. Veräjänvartija on hiukan mystinen kertoessaan kaudesta omalta kantiltaan.

– Ihan hirveästi ei pysty avamaan, että ei mene koko iltaa.

– Yllättävän hyvin on mennyt lähtökohtiin nähden. Ne ketkä tietävät asiasta, ovat tietoisia mistä puhun. Mielestäni on mennyt mukiinmenevästi lähtökohtiin nähden.

Fakta on se, että runkosarjassa Classic päästi vain 98 maalia 26 pelissä (3,76 maalia pelissä), joka on liigan kaikkien aikojen jaettu ennätys SSV:n kanssa. Pudotuspeleissä meno on ollut lähes yhtä vahvaa ja kuudessa pelissä on kolissut 25 kertaa omassa päässä. Voikin todeta, että Toriseva pelaa vahvaa kautta maalinsa suulla.

Classicin vahva puolustus- ja hyökkäyspeli pitää huolen siitä, että maalivahdille ei aina tule ihan hirveästi töitä. Torisevan mielestä se on vähän kaksiteräinen miekka ajoittain.

– Kyllähän se sinällään on vähän vaikeampaa, kun ei pääse ihan lämpimäksi aina. Sitten kun pääsee peliin mukaan, niin se helpottaa. Kyllähän tuossakin se Iiskolan eka veto upposi ”ihan minttuun” ja se jäi vähän harmittamaan, mutta varsinkin tänään pääsi eritoten toisessa erässä hyvin peliin mukaan, Toriseva pohti.

Tuo Iiskolan maali oli sinällään historiallinen, että Classic oli kuudennessa pudotuspeliottelussaan ensi kertaa häviöllä puolivälierät ja välierät mukaan laskettuna. Joukkue on voittanut hurjat 30 ottelua (24+6) putkeen liigassa, eikä vire ole ottanut laantuakseen missään vaiheessa.

Kysymys joukkueen vahvan vireen syistä saa maalivahdin hiukan mietteliääksi, sillä voittoputken pituus ei ole ollut miehen mielessä.

– En edes tiennyt, että olemme voittaneet 30 peliä putkeen, sillä en ole niitä laskenut.

– Mielestäni tehdään aika hyvin töitä harjoituksissa ja muutenkin. Ei sen takana mitään taikoja ole. Ollaan tietysti hyvä joukkue, ja vaikka tiedetäänkin se, niin harjoituksissa läpsyttelyn seurauksena on peleissä kylmää kyytiä.

Classic-kapteeni Janne Lamminen sanoi Salibandyliiton haastattelussa, että ”ehkä olisi ollut hyväkin asia hävitä joku peli, sillä se kuitenkin aina vähän herättelee.”

Toriseva allekirjoittaa ajatuksen.

– Kyllähän se niin on, vaikka en tietenkään sano, että lähdettäisiin häviämään yhtäkään peliä. Tappiot tietyllä tavalla kuitenkin terästävät toimintaa. Ei voi puhua keinotekoisesta seikasta, mutta ehkä tässä joutuu nyt vielä vähän enemmän vaatimaan harjoituksissa muilta pelaajilta kaikkien osalta, kuten tietysti muutkin tekevät. Varsinkin nyt kun on voitettu paljon, niin joutuu toki vaatimaan vielä enemmän, Toriseva avasi.

Sarja jatkuu lauantaina Tampereella. Classicilla on nyt kaksi voittoa ja jos se jatkaa voittoputkeaan, niin paikka Superfinaalissa voi aueta jo ensi maanantaina.

Maalivahdin mukaan lauantaita ajatellen ei tarvitse tehdä mitään taikatemppuja.

– Ylipäätään kun parannetaan, niin silloin menee aina hyvin. Pidetään nyt tuo toisen erän alun taso, niin kyllä sen pitäisi riittää, Toriseva päätti.

Juhani Järvenpään ottelukuvat

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen