Liigat

Dramaattinen välieräpeli Raholassa – Oksanen ratkaisi KrP:n voiton jatkoajan alussa alivoimalla

04.04.
2018
Liigat

Emil Eklund (13) ja Mikko Laakso (oik.) olivat vireessä keskiviikkona. Kuva: Esa Takalo

Nokian KrP ja Happee kohtasivat keskiviikkona ensimmäisen kerran miesten liigan välierissä Tampereen Raholassa. KrP voitti kamppailun maalein 8-7, kun Jere Oksanen iski jatkoaikaratkaisun ajassa 60.05.

Happee aloitti ottelun näennäisesti vahvasti, mutta maalien puitteissa juhli KrP. Ensimmäisellä vitosella Happee oli vahvempi osapuoli, mutta avausmaalin iski KrP:n Vertti Wigren joukkueen ensimmäisestä kunnon tekopaikasta, kun ensimmäistä vitosta oli sekunti jäljellä. Pari minuuttia myöhemmin Mikko Laakso vei KrP:n 2-0-johtoon.

KrP:n kolmaskin osuma oli joukkueen kolmosvitjan käsialaa. Valtteri Viitakoski ajoi vahvasti Happeen maalille, ja Emil Eklundilla oli helppo työ viimeistellä kotijoukkueen 3-0-maali tyhjään rysään. Kolmosvitja oli todella vahvassa iskussa ja joukkueen tehokkuus kunnossa, sillä KrP-vahti Antti Kortetmaa torjui kahdeksan laukausta ja Happeen Miro Tuomala kolme vetoa.

Happee kavensi ajassa 22.41. Juuso Heikkinen riisti pallon KrP-puolustukselta ja Panu Kotilaiselle avautui paikka. Kotilainen malttoi katsoa tilanteen loppuun saakka ja pelasi Jonne Junkkariselle avopaikan, joka latasi 3-1-kavennuksen.

Erän puolivälin jälkeen syntyi 3-2-kavennusmaali, kun Happee pelasi nopealla käännöllä paikan Juuso Heikkiselle, joka viimeisteli laadukkaasti Petri Kaukon syötöstä. Happee pelasi todella vahvasti toisessa erässä ja KrP-luotsi päätti käyttää aikalisänsä, kun pelikello näytti 31.08.

Toisessa erässä ei lisäosumia nähty, joten kolmanteen erään mentiin luvuissa 3-2. Happee oli toisella kaksikymppisellä vahvempi ja loi paikkoja tasaiseen tahtiin.

Happee aloitti kolmannen erän ylivoimalla, mutta maalin pääsi iskemään KrP:n Ilkka Mäkipää, joka vei kotijoukkueen takaisin kahden maalin johtoon upealla yksilösuoritteella. Happee iski kuitenkin vielä ylivoimalla kavennuksen, kun Peter Kotilaisen syöttö löysi Jami Mannisen, joka viimeisteli varmasti.

Kotijoukkueen kolmonen jatkoi vahvaa näytöstään, kun Eklund tarjoili loistopassin Laaksolle, jonka kuti vei KrP:n 5-3-johtoon ajassa 43.33. Ajassa 47.10 KrP pelasi nopealla vastaiskulla Henri Johanssonin läpiajoon, joka viimeisteli taidokkaasti nokialaiset 6-3-johtoon.

Seitsemän minuuttia ennen peliajan loppua Joni Henttonen vei KrP:n 7-3-johtoon ylivoimalla. Neljän maalin tappioasemassa Happee käytti aikalisänsä. Happee pyöritti vahvasti ja viisi minuuttia ennen loppua Junkkarinen heitti pallon kotijoukkueen maalille, josta se kimposi sisään Morics Kruminsin jalasta. Vain puoli minuuttia myöhemmin Mannisen laukaus kimposi erikoisesti Junkkarisen kropan kautta maaliin, joten Happee oli jo kahden maalin päässä.

Happeen huima vire jatkui. Ajassa 56.22 Happee karvasi pallon KrP:lta ja Petri Kauko löysi Junkkarisen maalin edestä, josta puolustaja teki kolmannen virallisen osumansa, vaikka myös 7-5-maali olisi voitu laittaa puolustajan nimiin. Maali syntyi ilman maalivahtia ja tilanne oli kutkuttavasti 7-6 muutamia minuutteja ennen loppua.

Ajassa 57.49 nähtiin tiukka tilanne, josta Henttonen nappasi itselleen viiden minuutin jäähyn. Ainoastaan 14 sekuntia myöhemmin Veli-Matti Hynynen tasoitti pelin lukemiksi 7-7. Happeen ylivoima jatkui, mutta lisämaaleja ei syntynyt, joten edessä oli jatkoaika. Kolmannessa erässä KrP oli iskussa ensimmäisellä kympillä, mutta viimeinen kymppi oli Happeen näytöstä.

Ottelun ratkaisu syntyi kaikkien yllätykseksi alivoimalla, kun KrP:n Jere Oksanen ohjasi maalilta 8-7-osuman ajassa 60.05, ja näätälauma pääsi juhlimaan ensimmäistä kiinnitystä Superfinaali-paikkaan.

Joukkueiden tehopelaajia olivat Eklund (1+2) ja Junkkarinen (3+0). KrP johtaa sarjaa 1-0 ja seuraava ottelu mitellään perjantaina Jyväskylässä. Superfinaaliin pääsy vaatii neljä voittoa.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen