Liigat

Eliisa Alanko jätti tunteikkaat jäähyväiset liigakentille – ”Eiköhän tämä ollut tässä”

22.04.
2018
Liigat

Eliisa Alanko pelasi todennäköisesti uransa viimeisen ottelun. Kuva: Salibandyliiga.

Classicin Eliisa Alanko, 29, on vuodesta toiseen ollut kantavia voimia sinipaitojen hyökkäyksessä. Lauantain Superfinaalissa SB-Pro oli tamperelaisia parempi lukemin 3-2 ja vei Suomen mestaruuden. Kyseessä oli todennäköisesti Alangon uran viimeinen ottelu.

– Ei voi ihan satavarmasti tietää, mutta eiköhän se ollut nyt tässä, Alanko huokasi syvään ottelun jälkeen Classicin pukukopin ovella Hartwall Arenan uumenissa.

Uran viimeinen kausi olisi voinut saada kauniimmankin kruunun. Tappio tuli niin maajoukkueen kanssa MM-finaaleissa kuin Superfinaalissakin.

– Tällä hetkellä päällimmäisin tunne on valtava pettymys. MM-kisoista tuli tappio finaalissa ja liigassa tappio finaalissa. Oli henkisesti todella raskasta hävitä toistamiseen putkeen rankkareilla MM-finaali.

– Meiltä oli tosi paljon pelaajia kisoissa. Hienosti kokosimme itsemme ja nousimme sieltä. Meillä on paljon kokemusta, mutta myös paljon nuoria. Kasvoimme joukkueena ja pelasimme hemmetin hyvä playoffit.

– Tänään emme sitten saaneet ihan sitä irti, mihin olisimme pystyneet. Kaveri pelasi hyvin ja me emme tehneet niistä paikoista mitä meillä oli ja joilla olisimme voineet pelin hoitaa, Alanko analysoi pelin jälkeen.

Vaikka viimeinen kausi ei tarjonnutkaan kirkkainta mitalia, on matka Classicin kanssa on ollut seura- ja maajoukkueikonille selvästi äärimmäisen merkityksellinen. Kaikkiaan yhdeksän liigakauden aikana Alanko takoi 174 ottelussa hurjat 476 tehopistettä. Noista vuosista siis seitsemän kului Tampereella.

– Muistan kun muutin Sveitsistä Suomeen ja aloitin lääkiksessä Turussa. Ajattelin, että vuoden reissaan Tampereella ja sitten saa riittää. Tämä oli nyt seitsemäs kausi. Se matka mikä on tehty yhdessä… Alanko purskahti itkuun, piti lyhyen tauon ja jatkoi:

– Helvetin hienoja tyttöjä tässä on ollut ympärillä. Yhtään mestaruutta tai maaottelua emme ole ilmaiseksi saaneet. Illasta toiseen on menty sellaisella asenteella, että jokainen painaa täysillä hommia.

– Sen takia jaksoin kuusi vuotta ajaa 170 kilometriä suuntaansa, että aina hallille tullessa tiesi, ettei kukaan anna tuumaakaan periksi. Ihan sama kuinka raskasta se oma arki oli, niin hallilla kunnioitimme toisia, tätä lajia ja tekemäämme työtä. Menestys, mitä on tullut on tietysti ollut hieno juttu, mutta kaikkein upein asia ovat nämä ihmiset.

Reissaaminen ei ollut lopettamispäätöksen syynä, sillä Alanko valmistui vastikään ja muutti Tampereelle. Hän kulkee nyt Tampereelta Lempäälässä töissä.

– Tällä hetkellä on vain sellainen aika omassa elämässä, että sitä haluaa kokea jotain muutakin ja antaa nuoremmille tilaa. Tällä hetkellä takki on niin totaalisen tyhjä, että tämä tuntuu oikealta päätökseltä, Alanko päätti uransa todennäköisesti viimeisen haastattelun pelaajana.

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila