Juniorit

Ensimmäisen finaalipelin murskatappio ei lannistanut – Loistosta B-tyttöjen Suomen mestari

18.04.
2018
Juniorit

Kuva: Sirpa Saarinen

Turkulainen FBC Loisto juhlii B-tyttöjen SM-sarjan kultamitaleja salibandyssa. Loisto kaatoi Pirkat kolmannessa finaalipelissä Pirkkalassa maalein 4-3 ja voitti finaalisarjan lukemin 2-1.

Ensimmäinen erä meni vieraille 2-1, ja vaikka toisessa erässä molemmilla oli viiden minuutin ylivoimat, niin toinen kaksikymppinen oli maaliton. Loisto maalasi kahdesti kolmannen erän ensimmäisellä kympillä ja kotijoukkue kiri maalin päähän vielä viimeisellä kympillä, mutta ei enää tasoihin asti.

Loiston tehopelaaja ottelussa oli 1+1 iskenyt Ulla Valtola. Kotijoukkueen Henriikka Järvi onnistui samassa tempussa. Pudotuspelien tehokkain pelaaja oli Pirkkojen Pinja Myllymäki, joka iski tehopisteet 14+14 kahdeksassa pelissä.

Ottelutilastot

Pirkat vei ensimmäisen osaottelun peräti luvuin 18-3. Toisessa pelissä Loisto nappasi 8-7-voiton jatkoajalla, joten sarja oli perin nousujohteinen mestareilta. Loisto juhli myös A-tyttöjen kultaa viikonloppuna, joten sillä oli merkitystä ensimmäisen pelin kokoonpanoon.

Lohjalainen LoSB nappasi sarjan pronssimitalit kaatamalla Wirmon lukemin 6-2 pronssipelissä.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen