Liigat

Erien alut pilasivat Indiansin kirin – Piha tykitti Classicille ensimmäisen finaalikiinnityksen

03.04.
2018
Liigat

Tampereen Classic nappasi ensimmäisen täplän tiistaina käynnistyneessä välieräsarjassa. Arkistokuva: Esa Takalo

Westend Indians joutui taipumaan Tampereen Classicin vieraana miesten Salibandyliigan ensimmäisessä välierässä. Voitto kirjattiin Classicille maalein 6–3.

Avauserän ensiminuuteilla kotijoukkue vaikutti selvästi valmiimmalta otteluun. Indians-maalivahti Mikko Kirvesniemi yllätettiin kahdella pikaosumalla, kun erää oli tahkottu vasta reilut kolme minuuttia.

Eemeli Salin pääsi kiskaisemaan 1–0-numerot taululle ajassa 3.09. Vain puoli minuuttia myöhemmin Jussi Piha laukoi matalalla kudilla pallon jälleen verkkoon. Vaikeasta alusta huolimatta Indians kasasi rivinsä nopeasti, eikä loppuerän aikana joutunut aivan alun kaltaiseen myllytykseen.

Erän puolivälin kohdilla Valtteri Kainulaista rikottiin maalipaikassa, ja espoolaiskapteeni pääsi yrittämään kavennusta rangaistuslaukauksesta. Komea höynäytys rystypuolelle sai Lassi Torisevan maihin, ja Kainulainen ujutti pallon Classic-veskarin alta maaliin.

Kavennus näytti tehneen hyvää, sillä Indians sai juonesta kiinni yhtä paremmin toisessa erässä. Ensimmäisellä 10-minuuttisella sillä oli jopa paremmat paikat maalintekoon. Teemu Venäläinen nousi hyökkäykseen mukaan ja tasoitti tilanteen ajassa 27.01.

Classicin vastaus oli kuitenkin tyly. Kolme minuuttia myöhemmin Joonas Pylsy spurttasi alhaalta suoraan hyökkäykseen ja napautti kovan laukauksen aivan takayläkulmaan vieden samalla joukkueensa 3–2-johtoon.

Maalin johdosta päätöserään lähtenyt Classic sai kaipaamansa alun kolmannelle 20-minuuttiselle. Piha osui vain 48 sekunnin pelin jälkeen, ja pari minuuttia myöhemmin Salin tykitti pallon takatolpan kautta Indiansin reppuun.

Classicin pelaaminen johtoasemassa oli vakuuttavaa. Joukkue sai kontrolloitua tempoa pallon kanssa pitkiä aikoja odottaen samalla iskupaikkoja Indiansin viisikon väleistä.

Lopulta myös espoolaisryhmän valmennus reagoi, kun se otti kuudennen kenttäpelaajan yhdeksän minuuttia ennen loppua. Rohkea veto kannatti, sillä ero kaventui ajassa 53.47. Heikki Iiskola tykitti alakolmion pohjalta pitkän pyörityksen päätteeksi matalan laukauksen, joka upposi yllättyneen Torisevan selän taakse.

Lisäiloa vieraat eivät kuitenkaan saaneet, sillä kurinalaisesti lopun pyörityksen puolustanut Classic ei antanut enää yhtään omiin. Sen sijaan kapteeni Piha pääsi viimeistelemään hattutemppunsa tyhjään maaliin pallonriiston päätteeksi.

Se jäi ottelun viimeiseksi osumaksi, ja näin ollen Classic nappasi ensimmäisen kiinnityksen liigan Superfinaaliin.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran torstaina, kun pelipaikaksi vaihtuu Espoon Otahalli.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen