Liigat

ErVi-puolustajalle ei määrätty lisärangaistuksia kurinpitäjän toimesta

10.04.
2018
Liigat

Classicin Ella Alanko koki kovia toisessa välieräpelissä. Kuva: Jarmo Koskela

ErVi-pelaaja Mirva Laitinen sai toisessa välieräpelissä Classicia vastaan punaisen kortin väkivaltaisuudesta. Ottelun viimeisillä minuuteilla tapahtunut rike oli PR1-koodin mukainen, mutta kurinpitäjä käsitteli tapauksen otteluvalvalvojan videotutkintapyynnön mukaisesti.

Tilanteesta ei kuitenkaan määrätty lisärangaistuksia. Tapausta kuvailtiin näin:

”Peliajassa 56.38 EräViikinkien Mirva Laitinen (jatkossa: Laitinen) etenee laitaa pitkin ja keskiviivan tuntumassa hän leikkaa keskelle ajautuen Ella Alangon (jatkossa: Alanko) ja toisen Classicin pelaajan väliin. Laitinen ja Alanko kaatuvat maahan. Laitisen noustessa ylös hänen vasen jalkansa tekee liikkeen taakse päin kohti Alankoa, osuen tätä ylävartaloon. Alanko loukkaantuu tilanteessa. Laitiselle annetaan PR 1 rangaistus.”

Kurinpitäjä perusteli päätöstään seuraavin sanoin:

”Katson, että Laitinen on syyllistynyt tilanteessa sääntöjen vastaiseen rikkeeseen. Laitisen olisi tilanteessa pitänyt mieltää tekonsa mahdollisena seurauksena sen, että hänen jalkansa voi osua Alankoon. Laitinen on teollaan osoittanut varomattomuutta ja täten syyllistynyt vaaralliseen fyysiseen peliin. Katson edelleen, että Laitisen jalan liike ei ole niin voimakas, että hän olisi tilanteessa osoittanut merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan. Täten Laitisen teko ei täytä pelisääntöjen 617 2) kohdan raakaa rikkomusta. Edellä mainituin perustein olen tullut päätöslauselmassa olevaan ratkaisuun.”

Päätöksen näet kokonaisuutena täältä

Päätöksen myötä Laitinen on pelikelpoinen keskiviikon kolmannessa välieräpelissä. Classic johtaa sarjaa voitoin 2-0 ja on voiton päässä Superfinaalista.

Huom. Tapauksesta ei ole julkaistu videomateriaalia.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen