Ulkomaat

Eskelisen Piranha Chur mestari Sveitsissä – Väänäsen Wiler joutui pettymään

25.04.
2018
Ulkomaat

Piranha Chur palasi mestariksi. Kuva: Erwin Keller / Unihockey.ch.

Sveitsin salibandyliiga NLA:n finaalit pelattiin lauantaina. Sveitsin Superfinaalien mestareiksi ylsivät miesten puolella Floorball Köniz ja naisissa Piranha Chur.

Miesten finaalissa kohtasivat runkosarjan ykkönen ja kakkonen, kun SV Wiler-Ersigen (1.) ja Floorball Köniz (2.) pelasivat vastakkain. Mestariksi kruunattiin lopulta Köniz maalein 5-2.

Köniz oli ottelun avauserässä parempi maalein 2-0, mutta toisen erän vei Wiler 1-0. Kolmannessa erässä Köniz osoitti paremmuutensa voittamalla erän 3-1. Mestaruus oli Könizin seurahistorian ensimmäinen aikuisten tasolla.

Wilerin riveissä pelaava Tatu Väänänen oli mukana molemmissa joukkueensa maaleissa tehoin 1+1. Mestaruutta juhlivan Könizin päävalmentajaksi siirtyy ensi kaudeksi suomalainen Jyri Korsman. Miesten finaalia seurasi Klotenissa 8011 katsojaa.

Naisten finaalissa pelasivat niin ikään vastakkain runkosarjan kaksi parasta, kun runkosarjan voittanut Piranha Chur voitti kakkoseksi sijoittuneen UHC Dietlikonin maalein 5-3.

Naisten finaalissa paremmuus ratkesi lopulta jo avauserässä, sillä Churin 3-1 -johtoa ei Dietlikon saanut enää missään vaiheessa kiinni. Churin takalinjoilla luutiva Silja Eskelinen teki joukkueensa ja koko ottelun avausosuman yhdeksännellä minuutilla. Lisäksi Eskelinen syötti 3-1 -osuman.

Naisten Superfinaalia seurasi 5788 katsojaa. Ottelu pelattiin niin ikään Klotenissa, SWISS Arenalla. Viime vuonna mestaruutta juhli juuri Dietlikon, mutta sitä aiemmin Chur voitti viisi mestaruutta putkeen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila